Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Στο βαθύ "κόκκινο" ο Δήμος Βύρωνα


Στο βαθύ "κόκκινο" οικονομικά βρίσκεται ο δήμος Βύρωνα , σύμφωνα με κατάσταση υπερχρεωμένων Δήμων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, φιγουράρει ανάμεσα στους είκοσι τέσσερεις της χώρας, οι οποίοι έχουν χρέη άνω του150 % των εσόδων τους και θα μπουν σε κατάσταση επιτήρησης, δηλαδή ένα είδος μνημονίου .

Αυτό, λίγες μέρες μετά αφού διαπίστωσε η κυβέρνηση ότι "δεν τίθεται θέμα υποχρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης"...

Το λεγόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης λοιπόν, περιλαμβάνει αναδιάρθρωση των χρεών, αλλά τον υποχρεώνει να μη προβεί σε καμμία πρόσληψη, να μην έχει κωδικούς στον προϋπολογισμό του για εκδηλώσεις, να παγώσει την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου εκτός από συντήρηση και επισκευές ήδη εκτελεσθέντων, να δίνει μέρος ή το σύνολο των εσόδων του για την επίτευξη του προγράμματος σε ορίζοντα τριετίας περίπου, δηλαδή, μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.


Τα προβλήματα στο Δήμο πάντως άρχισαν να γίνονται πιό ορατά από την αρχή του χρόνου, μετά το σταμάτημα ή την καθυστέρηση υποχρεώσεών του είτε προς το υπαλληλικό προσωπικό ( παροχή γάλακτος, καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα κ.λ.π. ) είτε προς τους προμηθευτές, με συνέπεια την έλλειψη στοιχειωδών μέσων για την εύρρυθμη λειτουργία του .

Υπενθυμίζουμε ότι η Στάση Βύρωνα με τους δημοτικούς της συμβούλους, είχε καταθέσει εδώ και δύο μήνες περίπου έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο ζητούσε την πλήρη ενημέρωσή του και συζήτηση σε αυτό για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, των Ν.Π.Δ.Δ. και της Δημοτικής επιχείρησης, η οποία, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: