Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Στάση Βύρωνα για την εργατική Πρωτομαγιά


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες, άνεργοι, μετανάστες,

η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα χαιρετίζει την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος τιμάται σε μια περίοδο στη χώρα μας όπου οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα, την ίδια στιγμή που δίνουν χαριστικά στις τράπεζες άλλα 30 δισ. € (συνολικά μέχρι τώρα 108 δις.), ετοιμάζουν ως συνέχεια του μνημονίου μία νέα πιο μεγάλη λεηλασία, ύψους 26 δισ. € σε βάρος των εργαζομένων. Με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ. «ξεπουλούν» τον δημόσιο πλούτο προωθώντας το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας μας εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό έγκλημα.

Τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά και τροϊκανά αντιλαϊκά μέτρα αυξάνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία, διαλύουν το κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια). Η τρομοκρατία της πιθανής χρεοκοπίας της χώρας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων με το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων και την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα παρθούν στη χώρα μας σε εφαρμογή του «συμφώνου για το ευρώ» και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2012-2015, είναι:

Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που έχει απομείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία ή έλεγχο, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας κλπ).

Δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων, περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων (ΑΜΕΑ, πολυτέκνων κλπ) μέσω της σύνδεσής τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Περικοπή ή μερική κατάργηση 980 κοινωνικών φοροαπαλλαγών (ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικών δανείων κλπ).

Η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί την εξειδίκευση του μνημονίου σε αυτήν με συνέπειες τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αύξηση της φορομπηχτικής πολιτικής των Δήμων, τις απολύσεις προσωπικού, τη μείωση των κοινωνικών παροχών από αυτούς ,τη συρρίκνωση των κοινωνικών τους υπηρεσιών, τις συγχωνεύσεις σχολείων, την επιβολή αντιτίμου για απλή συνταγογράφηση φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας, την ιδιωτικοποίηση σημαντικού μέρους των υπηρεσιών τους.

Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν τίποτε σ’ αυτούς

που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας,

σε αυτούς που μας έσυραν στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια

της ύφεσης και της καταστροφής.

Υπάρχει εναλλακτική λύση.

Καλούμε στην συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς

την Κυριακή 1 Μάη και στη διαδήλωση των συνδικάτων στην Αθήνα

Βύρωνας, 30 Απρίλη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: