Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ… Η΄ ΜΗΠΩΣ ΒΛΑΠΤΕΙ;
Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές είναι φανερή πλέον η τακτική όλων των δημοτικών παρατάξεων που ζητάνε την ψήφο των πολιτών.

Η τακτική της Στάσης Βύρωνα βασίστηκε στην ανάγκη να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα των δημοτών και της πόλης. Είτε αυτά τα προβλήματα αφορούν το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη, είτε ειδικότερα την πολιτική που ασκείται από την δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια. Αναδείξαμε τα πιο βασικά: υπεράσπιση των κοινωνικών υποδομών, υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη, εγγύηση της διαφάνειας, προστασία και διεύρυνση της δημοκρατίας στη γειτονιά.

Προτιμώντας τις προτάσεις και όχι την γενικόλογη προπαγάνδα, πολύ έγκαιρα, ήδη από τις 13 Ιούλη και την πρώτη μας προεκλογική παρέμβαση στην Λαμπηδόνα, διατυπώσαμε 13 προτάσεις για την πόλη και την ζωή μας σε αυτήν. Θέλαμε με τον τρόπο αυτό να «αναγκάσουμε» όλες τις παρατάξεις να κάνουν τις δικές τους προτάσεις και οι Βυρωνιώτες να ψηφίσουν αυτόν που κατά την γνώμη τους θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα τους και θα προτείνει τις καλύτερες λύσεις.

Αντί γι’ αυτό, ζούμε το τελευταίο διάστημα μία απίστευτη αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων του κ.Κόνσουλα και του κ.Χαρδαλιά.

Από τη μία ο κ.Χαρδαλιάς, προκειμένου να αποδείξει ότι έχει κάνει έργα, εγκαινιάζει συνεχώς, με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της πεζογέφυρας στον Καρέα, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές. Περνάει τους πολίτες για ανόητους, θεωρεί δηλαδή ότι δεν καταλαβαίνουν πως όλες οι κορδέλες των εγκαινίων στήνονται για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, λίγες ώρες πριν στηθούν οι κάλπες. Δεν εκπλησσόμαστε: πρόκειται για τη συνέχιση της λογικής των πανάκριβων ιλουστρασιόν εντύπων που προβάλλουν μακέτες. Με απλούστερα λόγια, για την πλήρη αντικατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν αρθρώνει πολιτικό λόγο, ο κ. Χαρδαλιάς με δυσκολία αποφεύγει την ταύτιση με την κυβέρνηση και τον Καλλικράτη.

Από την άλλη ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ.Κόνσουλας, ο μόνος που υπερασπίστηκε ανοιχτά τα αντικοινωνικά οικονομικά μέτρα που έφεραν σε ασφυξία και τους Βυρωνιώτες, ορκίζεται ότι έβαλε μέσον στην κυβέρνηση για να μας φέρει ΜΕΤΡΟ στο Βύρωνα. Η ομοιότητα της προεκλογικής του καμπάνιας του με καμπάνια υπουργείου της κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σήμερα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Κόνσουλας αξιοποιεί ένα υπαρκτό πρόβλημα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, προσποιείται τον εισαγγελέα και μοιράζει ευθύνες στους πάντες. Στην τελευταία του προσπάθεια να γίνει δήμαρχος στη θέση του δημάρχου (χωρίς βεβαίως να διαφοροποιείται ως προς τις βασικές επιλογές του νυν δημάρχου), καλλιεργεί έναν δηλητηριώδη, κατακίτρινο και επικίνδυνο λαϊκισμό τύπου «όλοι ίδιοι είναι, όλοι κλέβουν». Ελλείψει πολιτικών θέσεων, λοιπόν, ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου και αφήνει υπόνοιες κατά δικαίων και αδίκων.

Αλήθεια πότε θα μάθουμε την γνώμη των δύο υποψηφίων για το Μνημόνιο και τα νέα σοβαρά μέτρα που απειλούν και την τοπική κοινωνία; Πότε θα μας πουν γιατί υποστηρίζουν τον αυταρχικό Καλλικράτη; Πότε θα μάθουμε αν σκοπεύουν να βάλουν φόρους, όπως έκανε στο παρελθόν ο κ.Χαρδαλιάς; Τι γνώμη έχουν για την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα παιδιά που μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς; Θα φτιάξουν πάρκινγκ, θα πάρουν μέτρα για το κυκλοφοριακό; Τι γνώμη έχουν για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό που έχουμε προτείνει, επιδιώκοντας τη διασφάλιση τόσο της συμμετοχής, όσο και της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση;

Αναρωτιόμαστε για όλα αυτά, διότι πέρα από δημοσκοπήσεις και απολίτικες κόντρες, δεν είδαμε κανένα πρόγραμμα. Ζητούν την ψήφο μας για την επόμενη κρίσιμη τετραετία, σπαταλούν χιλιάδες ευρώ για ιλουστρασιόν φυλλάδια, τσακώνονται απολίτικα σαν κόκορες και όλα αυτά …χωρίς πρόγραμμα!

Καλούμε τους Βυρωνιώτες να διαβάσουν το πρόγραμμα της Στάσης Βύρωνα (βλέπε σχετικά εδώ) και να μελετήσουν τις προτάσεις μας. Τους ζητάμε με νηφάλιο και αποφασιστικό τρόπο να γυρίσουν την πλάτη σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις. Να επιλέξουν για την διοίκηση του Δήμου δυνάμεις και ανθρώπους που εγγυώνται, όχι μόνο την διαφάνεια και τη «χρηστή διοίκηση», αλλά και την κάλυψη των αναγκών της πόλης μας, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Η δημοτική πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ μπορεί να κάνει και τα δύο.Δεν υπάρχουν σχόλια: