Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Aνακοίνωση της Στάση Βύρωνα για την αντιπυρική περίοδο


Με την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, το ΥΠΕΚΑ επιχειρεί εκ των υστέρων να “κάνει” πρόληψη με ψιχία και χωρίς ενιαίο φορέα δασοπυροπροστασίας, με τις ευθύνες φέτος να διαχέονται σε περισσότερους αρμοδίους σε σχέση με το παρελθόν.

Τις αυτονόητες ενέργειες (συντήρηση δασικών δρόμων, υδατοδεξαμενών, καθαρισμός δασών, κλαδέματα, αραίωση), το ΥΠΕΚΑ τις βαφτίζει μέτρα δασικής προστασίας, για τις οποίες θα διατεθεί το "αστρονομικό" ποσό των 6 εκατ. Ευρώ .

Oι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού τρίμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, 766 τον αριθμό, για τον καθαρισμό των δασών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί ούτε επίσης έχουν ενταχθεί ακόμη οι 1.000 και πλέον αγροφύλακες στο σύστημα προστασίας.

Θεωρούμε ότι το δύσκολο έργο της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης πρέπει να γίνεται από απόλυτα εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ανάλογα μέσα, υπηρεσίες τις οποίες είναι υποχρεωμένο το υπουργείο να παρέχει.

Είμαστε αντίθετοι στη λογική της χρησιμοποίησης του στρατού στη δασοπροστασία,πρόταση η οποία κατατέθηκε από την Δημοτική παράταξη του κ. Κόνσουλα.

Αν δεχόμασταν μια τέτοια αντίληψη, τότε θα έπρεπε να ζητούσαμε την επέμβαση του στρατού σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα.

Ας αφήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις να ασχοληθούν με τα δικά τους καθήκοντα, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι φορείς του Βύρωνα τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης των στρατοπέδων από τον Υμηττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: