Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για την προσχολική ηλικία‏


"Ας παίξουμε με την καρδιά μας!!!"

Μια αξιόλογη και αξιέπαινη εκδήλωση - σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Βύρωνα και το Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών την Τετάρτη 9 Ιουνίου στα "Άστρα", με μεγάλη συμμετοχή των γονιών.

Όπως ακριβώς αναφέρεται και στον τίτλο της εκδήλωσης, σκοπός της ήταν η συναισθηματική αγωγή, προσέγγιση και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν, σκέφτονται και αντιδρούν τα μικρά παιδιά, ειδικότερα εκείνα της προσχολικής ηλικίας.
Έντονα
Έγιναν πολλές εισηγήσεις από παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, όπως οι κ.κ. Άντζελα Αντωνοπούλου, Πελαγία Μπίκα, Ασπασία Στεφανίδου, Μαρία Βολάκη, Φρόσω Σκαμνέλη, Άννα Στάση, Αντωνία Τσορφόλια, Μαριάννα Τζοβάρα και Ερασμία Τζώρτζη, οι οποίες ανέπτυξαν διαφορετικές πτυχές του θέματος.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς και η πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Ζαφειρούλα Γράψα, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαριλίνα Μπαδικιάν, ψυχολόγος.

Παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Στάση Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, ο οποίος, σαν εκπαιδευτικός, βρήκε την εκδήλωση πολύ ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: