Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας 1/06/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να δώσει θετική απάντηση στα αιτήματα των εργαζόμενων που είναι:

- Μεταφορά όλων των Νομικών Προσώπων και των Εργαζόμενων στο Δήμο.

- Κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης και μεταφορά των αρμοδιοτήτων, των πόρων και των Εργαζομένων στο Δήμο.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι συμβασιούχων με ημερομηνία απόλυσης.

- Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σήμερα 1η Ιουνίου 2010, πραγματοποιήσαμε για μια ακόμη φορά στάση εργασίας 7- 9 π.μ. και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο αποκλείοντας την είσοδο σε αυτό. Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς αποφεύγει να δεσμευτεί για τα ζητήματα αυτά και να τα ικανοποιήσει.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση αφορά και το δήμο Βύρωνα η ένταξη όλων των Νομικών Προσώπων και της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο θα εξοικονομούσε χρήματα καθώς θα περιόριζε δαπάνες (μισθοδοσία αιρετών, ενοίκια, κ.λπ.), θα συνέβαλε στην καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, θα αναβάθμιζε τη λειτουργία τους αφού θα υπήρχε ένα ενιαίο κέντρο χάραξης πολιτικής στο δήμο που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Βύρωνα, ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας τον οποίο πρέπει να έχει, οι πολίτες του δήμου, δεν επωφελούνται από τη συνέχιση της λειτουργίας των ξεχωριστών νομικών προσώπων και της δημοτικής επιχείρησης. Αντίθετα συμφέρον όλων είναι να ενταχθούν όλα στο δήμο.

Οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι να δοθούν λύσεις στα αιτήματά μας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: