Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Από την εκδήλωση της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας
Το αδιαχώρητο υπήρξε ,την Τρίτη 9 Μάρτη, στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση της Στάση Βύρωνα για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η αίθουσα των γραφείων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, ο "Πολυχώρος Ζωή Ποδήλατο" , στάθηκε πραγματικά πολύ μικρός για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον όλων, γυναικών αλλά και ανδρών, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο, στο οποίο υπήρξε μια ιστορική αναδρομή στο γυναικείο κίνημα, αλλά και στα σύγχρονα προβλήματα της γυναίκας.
Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση των τριών προσκαλεσμένων, της Μαρίας Βλαδιμήροβιτς (δημοσιογράφου) , της Χρυσάνθης Χειμώνα (βιολόγου) και της Αντωνίας Σταυροπούλου (κοινωνιολόγου), με συντονίστρια την Ελένη Βασιλοπούλου (αισθητικός) για τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας, τα οποία, όπως επισημάνθηκε και βγήκε σαν συμπέρασμα, είναι δομικά και έχουν να κάνουν με τη φύση του ίδιου του πολιτικού συστήματος στο οποίο ζούμε και δρούμε.

Παρεμβάσεις και ανταλλαγή απόψεων έγιναν πολλές και από τους παρευρισκομένους

Τέλος, προβλήθηκε και η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία "Καρότσα" της Δήμητρας Σταυροπούλου.

Να σημειώσουμε ότι οι κυρίες της παράταξης, φίλεψαν τους παρευρισκόμενους αφεψήματα και διαφόρων λογιών βουτήματα, δικής τους δημιουργίας.

Όπως και να έχει, ήταν , ομολογουμένως, από τις πιό επιτυχημένες εκδηλώσεις της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ !


Δεν υπάρχουν σχόλια: