Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταδικάστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και την λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καισαριανής το νέο σχέδιο Π.Δ. του Σουφλιά και το προετοιμαζόμενο έγκλημα των αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό.


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη βράδυ, 17 Φλεβάρη, στο Δημαρχείο Καισαριανής ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σπ. Τζόκας, η Πρόεδρος του Δ.Σ , σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, η βουλευτής του ΚΚΕ κ.Μελά , πλήθος, αυτοδιοικητικών και άλλων αντιπροσώπων από μαζικές κινήσεις σωματεία και άλλες κοινωνικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσωπεία από τους εθελοντές πυροσβέστες. Από τον Δήμο Βύρωνα συμμετείχε τριμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ από τους Κ. Σταθόπουλο δημ. σύμβουλος, τη Ζωή Πιστόλη και τον Δ. Σουλιώτη, ο κ. Τζιορτζιώτης από την Αριστερή Παρέμβαση καθώς και αντιπροσωπείες από τις «Κινήσεις Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού» Βύρωνα και Καρέα.


Η λαϊκή συνέλευση, μέσα σε ένα κλίμα ελεύθερου διαλόγου και μιά συζήτηση υψηλού επιπέδου που κυριαρχούσε το αγωνιστικό πνεύμα, αποδοκίμασε ομόφωνα τα νέα νομοθετήματα του κ. Σουφλιά καθώς και τους αυτοκινητόδρομους, που το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει εξαγγείλει ότι θα φτιάξει κάτω και πάνω στο βουνό του Υμηττού, και κατήγγειλε ότι ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής για τον Υμηττό, εμπνέεται από τον οικονομικό ανταγωνισμό, και αποβλέπει στην εμπορευματοποίηση του βουνού. Εντύπωση προκάλεσε ότι και η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στην κυβέρνηση απόρριψε ττην πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ. Γενική ήταν η παραδοχή, όλων των ομιλητών, ότι η παράδοση του βουνού στα μεγάλα συμφέροντα θα έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στα οικοσυστήματα των ορεινών όγκων του Υμηττού αλλά και στους γειτνιάζοντες Δήμους καθώς και σε ολόκληρη την Αττική. Μεγάλες επικρίσεις ακούστηκαν επίσης ενάντια στον ΣΠΑΥ που κατηγορήθηκε ότι συμπράττει στην κυβερνητική πολιτική και είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές των εξελίξεων και της λεηλασίας της γής του Υμηττού.


Η Λαϊκή Συνέλευση τελείωσε με την ομόφωνη απόφαση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την ενημέρωση του λαού. Ο Υμηττός είναι δασική και αναδασωτέα περιοχή και η καταστροφή του δεν θα περάσει διακήρυξαν, με μια φωνή όλοι οι συμμετέχοντες!


Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: