Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τη Γεν. Συνέλευση της Δημ. πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ η εισήγηση του επικεφαλής της.

Πως θα το κάνουμε

Η Δημοτική μας πρωτοβουλία παρουσιάζει αξιόλογο έργο στα 2 χρόνια μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2006.
- Αγωνιζόμαστε για τα θέματα περιαστικού πρασίνου, αστικού πρασίνου και ελεύθερων χώρων . Στον Υμηττό, στην Ευαγγελικής Σχολής, στην Βουντζά στην Κολοκοτρώνη στην Λάουρα στην Λεωφόρο Καρέα .
- Καταγγείλαμε την παράνομη και ληστρική αύξησης των Δημοτικών τελών και ζητήσαμε να ενημερωθούν οι Δημότες που πηγαίνουν ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .
- Συμπαρασταθήκαμε στις πρωτοβουλίες πολιτών στον Καρέα, στην Κάλβου και στην Ζωοδόχο Πηγή,.
- Προτείναμε λύσεις για την Δημοτική επιχείρηση .
- Στηρίζουμε το Δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης .
- Αναδεικνύουμε τα προβλήματα στα σχολεία και τις παιδικές χαρές.
- Συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
- Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των φορέων για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και διοργανώσαμε εκδήλωση αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης.
- Αναπτύσσουμε πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, εκδρομές χορούς και τον πρωτοποριακό ετήσιο κύκλο ημερών πολιτισμού .
Στις δραστηριότητες αυτές συμμετείχαν δίπλα μας πολλοί Βυρωνιώτες.

Έχουμε πολύ σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο με μεράκι, με ανησυχίες και με ανιδιοτέλεια, αγωνίζεται για τους στόχους της Δημοτικής μας κίνησης.
Ένα ανθρώπινο δυναμικό με ιστορία, πολυετή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα του Βύρωνα το οποίο αποτελεί ένα ενεργό, καταξιωμένο και δραστήριο κομμάτι μέσα στην πόλη μας.
Στην Πρωτοβουλία μας συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει στους κοινωνικούς αγώνες τις πόλεις μας αδιάλειπτα μέχρι σήμερα .
Καμία άλλη δημοτική παράταξη ή πρωτοβουλία δεν συγκεντρώνει την κοινωνική και πολιτική εμπειρία των ανθρώπων της πρωτοβουλίας μας .

Δεν είναι πάντα όλα ομαλά και εύκολα στην λειτουργία μας. Έχουμε τις διαφωνίες μας,
Συγκρουόμαστε πάνω σε διαφορετικές απόψεις, πολλές φορές με οξύτητα, υπερασπιζόμενοι ο καθένας τις απόψεις του.
Κανείς όμως δεν σκέφτεται ότι οι συγκρούσεις μας πάνε χαμένες, αφού καταφέρνουμε να συνθέτουμε και να διατηρούμε έναν πλούτο ιδεών και εμπειριών, πλούτο αναγκαίο για τη λειτουργία και τη δράση μας και ικανό να μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα πιο ώριμα.

Η λειτουργία μας χαρακτηρίζεται και από δύο σημαντικότατες αδυναμίες .
Τις έχουμε επανειλημμένα επισημάνει χωρίς να έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε .

-Η έλλειψη ενός εντύπου-εφημερίδας που θα μας δώσει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τους δημότες .
-Η αδυναμία μας να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το Βύρωνα.


Η κοινωνική κατάσταση σήμερα έχει νέα στοιχεία τα οποία πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν στη δημιουργία των αξόνων δράσης της Πρωτοβουλίας μας .
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια οικονομικής κρίσης, η οποία επηρεάζει ολοφάνερα όλο και περισσότερα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας .
Πρώτα τα πιο ευαίσθητα, όπως η νεολαία οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι οι άνεργοι.
Μια κατάσταση που έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα αντίδρασης τον Δεκέμβρη.
Το πολιτικό σκηνικό είναι ευμετάβλητο και αναμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις Ευρωεκλογές, πιθανών Εθνικές εκλογές και Δημοτικές εκλογές.
Αυτό σημαίνει ότι στην χώρα μας και την πόλη μας μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα συμμετάσχουν στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις .
Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τον αντίκτυπο που θα έχουν στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στην κοινωνία στο Βύρωνα.

Η Δημοτική αρχή παρόλη την προσπάθεια του Δημάρχου και του επιτελείου του να απομακρυνθεί από την φθορά της Νέας Δημοκρατίας όλο και περισσότερο αντιμετωπίζεται απ’ τους Βυρωνιώτες ως παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η νεοφιλελεύθερες κορώνες του Δημάρχου συνθλίφτηκαν κάτω από την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού .Η Δημοτική παράταξη του Δημάρχου δείχνει σημάδια κόπωσης, αποσυντονισμού και αποσύνθεσης .
Η αντικατάσταση των μελών των ΝΠΔΔ αναβλήθηκε δύο φορές με πρωτοβουλία του Δημάρχου .
Ο Προϋπολογισμός ψηφίσθηκε εν απουσία του Δημάρχου, μετά από αντιπαράθεση του με τον αντιδήμαρχο κύριο Ζούμπο .
Αιφνιδιάστηκε ο Δήμαρχος στο θέμα του ΜΕΤΡΟ δεν αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια , σέρνεται σε δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις προπαγανδίζοντας από τις αρχές Φλεβάρη μια εκδήλωση για το Μετρό που θα γίνει τις 18 Μαρτίου .
Η λειτουργία της παράταξης του φαίνεται δύσκολη αφού ακόμα δεν μας έχει ανακοινώσει την κοπή της ετήσιας πίττας .
Η Δημοτική αρχή έχει την αναμενόμενη φθορά της εξουσίας. Και παράλληλα εισπράττει την αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο.
Μια πιθανή – με τα σημερινά δεδομένα – αλλαγή της κυβέρνηση θα δυσκολέψει το σχεδιαζόμενο έργο του -Η Πράσινη Διαδρομή, το Κολυμβητήριο, (έργα για τα οποία εμείς θα τοποθετηθούμε στον κατάλληλο χρόνο ) τα οποία σχεδίαζε να ολοκληρώσει – τουλάχιστο επικοινωνιακά - λίγο πριν τις επόμενες Δημ. Εκλογές ίσως καθυστερήσουν .
Με αυτά τα δεδομένα η νίκη του Δημάρχου από τον πρώτο γύρο είναι ιδιαίτερα δύσκολη .
Η παράταξη του Κου Κόνσουλα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, παρά τις δυσκολίες της να το συσπειρώσει στην τοπική κοινωνία. Στον Κόνσουλα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Απ΄τη μια το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σε Εθνικό επίπεδο – χωρίς τους ρυθμούς εκείνους που θα το απογειώσουν - για να μπορέσει έτσι να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα που θα ωθούσε τον Κόνσουλα σε μια νίκη με διαφορά απ΄το Χαρδαλιά.
Απ΄την άλλη ο κομματικός πυρήνας του τοπικού ΠΑΣΟΚ δείχνει να συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει αρνητικά, παρά τη στήριξη που φαίνεται να έχει απ΄την κεντρική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ.
Η ειλικρινείς επίθεση φιλίας που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από την παράταξη του κυρίου Κόνσουλα είναι κατανοητή. Προβλέπουμε ανάλογη ειλικρινή επίθεση φιλίας σε μικρό χρονικό διάστημα και από την Δημοτική Αρχή. Αυτό το ευχάριστο σκηνικό το παρακολουθούμε αναλογιζόμενοι το λαϊκό γνωμικό «..έχουν γνώση οι φύλακες» .
Η παράταξη του κυρίου Πάλμου ταυτίζεται απόλυτα με το ΚΚΕ και δείχνει ξεκάθαρα πως δεν ακολουθεί την τακτική των συμμαχιών αλλά την τακτική της απομόνωσης που ¨μέτρα τα κουκιά της¨ .
Η Αριστερή Παρέμβαση κινείται σε έξω δημοτικές συμμαχίες .
Παρόλο που δεν μπορεί αν μας προσάψει καμία ιδεολογική παρέκκλιση δύσκολα θα δεχθεί την αλήθεια και θα αποδεχθεί ότι είμαστε συνεπείς και δυναμικοί συνομιλητές.

Εμείς είμαστε μάλλον η μοναδική παράταξη που αναφέρεται με το όνομά της ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨ και όχι με το όνομα του επικεφαλής της η του κομματικού της φορέα .
Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη δράση μας ώστε να αξιοποιήσουμε το ιδεολογικό, πολιτικό και αυτοδιοικητικό κενό που δημιουργείται και την ανοδική πορεία του ιδεολογικού χώρου, στον οποίο η κοινωνία του Βύρωνα μας κατατάσσει (παρά την απόλυτη αυτοτέλειά μας και τη συνεπή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να παραμένει ξεκάθαρα μακριά από κάθε προσπάθεια παρέμβασης) .

Πρέπει λοιπόν να δώσουμε στους Βυρωνιώτες Προτάσεις – Λύσεις ξεκάθαρες ως Δημ. Πρωτοβουλία που μοιραία θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου κι όχι ως παράταξη μόνο αντιπολίτευσης η στείρας άρνησης.
Πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες πράγμα που σημαίνει Ρεαλιστικές θέσεις με την προοπτική ότι η προσπάθεια κάλυψης του αυτοδιοικητικού κενού που υπάρχει και συνεχώς διευρύνεται θα μας οδηγήσει μοιραία στην διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου .
Θέσεις που είμαστε ικανοί να κάνουμε πράξη οι οποίες θα απαντούν πειστικά στα καθημερινά προβλήματα και θα αναδεικνύουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δημότες και ο δήμος . Να μην αντιμετωπίζουμε την διοίκηση του Δήμου σαν διαχειριστική πράξη αλλά σαν βήμα για την διεκδίκηση μιας στροφής της Τοπικής αυτοδιοίκησης με περιεχόμενο Λαϊκό ,Δημοκρατικό .
Η τοπική αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι για μας ένας λαϊκός κοινωνικός θεσμός άμεσης συμμετοχής και δημοκρατικής δραστηριότητας των δημοτών .
Να ζητήσουμε από τους δημότες να ιεραρχούν τα προβλήματα της πόλης τους και να καθορίζουν τους τρόπους επίλυσής τους.
Σαν πρωτοβουλία χωρίς αγκυλώσεις, με ανοιχτή σκέψη και διάθεση συναίνεσης .
Σαν πρωτοβουλία που κυρίαρχο στόχο της έχει την αναβάθμιση του επίπεδο ζωή των δημοτών και του περιβάλλοντος της πόλης και είναι σε θέση να αρχίσει να εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο .
Όλα αυτά απαιτούν πρόγραμμα , ιεράρχηση στόχων και χρονοδιάγραμμα και τη βαθειά πεποίθηση πως μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος όλων των δημοτών .
Χρειαζόμαστε θέσεις για όλα τα προβλήματα του Δήμου .
Προτείνουμε :
Πρώτο Να θέσουμε 10 σημεία τα οποία αφού τα επεξεργασθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα τα κοινοποιήσουμε ώστε να αποτελέσουν άξονες δράσης,
Αυτά θα μπορούσαν να είναι.
(α) Περιβάλλον - περιφερειακή Υμηττού και ελεύθεροι χώροι
(β) Πρωτοβάθμια δευτεροβάθμια εκπαίδευση ,νηπιαγωγεία και κτιριακά προβλήματα
(γ) Σύγχρονη διαχείριση σκουπιδιών -ανακύκλωση
(δ) κυκλοφοριακό-πάργκιν και μέσα μαζικής μεταφοράς
(ε) λειτουργία του Δήμου- Οικονομικά - Δημοτικό Συμβούλιο
(στ) Κοινωνικά δικαιώματα-μετανάστες
(ζ) κοινωνική πολιτική-τρίτη ηλικία-παιδικοί σταθμοί
(η) αθλητισμός
(θ) Πρωτοβάθμια υγεία πρόληψη και περίθαλψη
(ι) Πολιτισμός.

Η μελέτη και επεξεργασία των 10 παραπάνω σημείων πρέπει να γίνει από τις επιτροπές που έχουμε συστήσει, οι οποίες θα δουλέψουν με ζωντανό τρόπο και σε επαφή με επιστήμονες, με κινήματα, με συλλογικότητες και προσωπικότητες του Βύρωνα και να παρουσιάζονται σε ημερίδες από την Πρωτοβουλία μας .
Δεύτερο Παράλληλα με την προηγούμενη διαδικασία να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες και τη νεολαία, ώστε να αναδεικνύουμε προβλήματα, να στηρίζουμε πρωτοβουλίες πολιτών και να φέρνουμε τις διεκδικήσεις τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους αρμόδιους φορείς.
Τρίτο Μέσα από όλες τις δραστηριότητες μας να κερδίζουμε τους πιο δραστήριους πολίτες οι οποίοι να βρίσκουν θέση δίπλα μας. Σε αυτούς θα απευθυνθούμε για να είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.
Τέταρτο Να προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση εφημερίδας που να επικοινωνεί με τον κόσμο. Έχουν ήδη εκφρασθεί πολλές απόψεις, πολλοί από εμάς το θεωρούν άμεση ανάγκη .
Πέμπτο Να εκλέξουμε μία Γραμματεία η οποία να αναλάβει να οργανώσει και να καθοδηγήσει την δράση μας, με τον δημοκρατικό τρόπο που έχουμε ήδη κατακτήσει. Στη Γραμματεία πρέπει να συναντηθούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις της κίνησης μας. Κανείς δεν πρέπει να αποκλεισθεί και πολύ περισσότερο να αυτοαποκλεισθεί, με βασικά κριτήρια την συλλογικότητα και τη διάθεση για προσφορά.
Η Παρούσα εισήγηση οφείλει να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του προγράμματος .Οι θέσεις μας, καθορίζονται από την θέση μας για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η τοπική αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ένας Δημοκρατικός λαϊκός θεσμός με κοινωνικό χαρακτήρα .
Oι δημότες πρέπει να συμμετέχουν στην ιεράρχηση των προβλημάτων της πόλης τους και να καθορίζουν τους τρόπους επίλυσής τους.
Προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση να επιθυμεί την αποκέντρωση των εξουσιών και των οικονομικών πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (η φιλοσοφία μας)
Εμείς διεκδικούμε όσα μας χρωστά η κυβέρνηση κι ακόμη περισσότερα και σ΄αυτό ζητάμε τη συμμετοχή των δημοτών .
Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε ότι η διαχείριση των οικονομικών δεδομένων είναι απαραίτητη.
Σ ένα Δήμο με ποσοστό ανελαστικών δαπανών που ξεπερνά το 80% η διαχείριση είναι σχεδόν αδύνατο να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όμως η χρηστή διαχείριση, η ρήξη με συμφέροντα, ό έλεγχος, η διαφάνεια, η βελτίωση των συνθηκών και η συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων στον Δήμο , η ανάδειξη των ικανοτήτων τους αλλά και της πρόθεσής τους για δουλειά σε τομείς που δείχνουν ενδιαφέρον, η ειλικρινής αντιμετώπιση των πιστωτών και η συνεργασία με τους δημότες μέσα από ανοιχτές διαβουλεύσεις ( συμμετοχικός προϋπολογισμός) μπορούν να έχουν αποτελέσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σήμερα, τα δημοτικά τέλη κάθε μορφής, επιβάλλονται στις δημοτικές αρχές από τις επιλογές της κυβέρνησης, ως μονόδρομος για την οικονομική επιβίωση των πόλεων . Οι Δήμοι μετατρέπονται σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς αποκρουστικούς για τους δημότες.

Δεν συμφωνούμε με αυτή την πορεία των Δήμων .
Αν διοικούσαμε εμείς τον Δήμο θα καταγγέλλαμε αυτή την πολιτική που μας αναγκάζει να βάλουμε δημοτικά τέλη . Θα διεκδικούσαμε οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση ανάλογη των κοινωνικών υποχρεώσεων του Δήμου μας . Θα εξηγούσαμε στους δημότες τις αιτίες που μας αναγκάζουν να βάζουμε περιορισμένα δημοτικά τέλη . Τέλος και κυρίως ο τρόπος που θα βάζαμε τα δημοτικά τέλη θα αποτελούσε ανυπέρβλητη δημοκρατική διαδικασία . Οι πολίτες με διαφάνεια, θα έλεγχαν την αναγκαιότητά τους, τον αυστηρό ανταποδοτικό χαρακτήρα τους, με στόχο την διαπαιδαγώγηση τους, σε δημοκρατικές διαδικασίες συμμετοχής και ελέγχου. Η διαπαιδαγώγηση των δημοτών στην συμμετοχή, στον σχεδιασμό των αναγκών της πόλης και στον έλεγχο των δαπανών θα βοηθούσε στην διεκδίκησης ενός κυβερνητικού σχηματισμού που θα εφαρμόσει ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης με λαϊκά χαρακτηριστικά, αποκεντρωμένους οικονομικούς πόρους και εξουσίες, ικανό να εξαλείψει τα δημοτικά τέλη.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (η φιλοσοφία μας)
Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής και πρέπει να ζούμε μέσα σ΄αυτόν κι όχι δίπλα σ΄αυτόν. Στην σχεδιαζόμενη αστικοποίηση μεγάλου μέρους του Υμηττού πρέπει να απαντήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα που θα αναδείξουν το βουνό ως χώρο αναψυχής των Δημοτών με αυστηρούς κανόνες για την προστασία του Δάσους.
Στον αστικό ιστό οι ανοιχτοί χώροι και το πράσινο είναι σχεδόν ανύπαρκτοι πια. Εδώ οφείλουμε να βρούμε λύσεις άμεσες αλλά και προτάσεις μακροπρόθεσμες.
Το κυκλοφοριακό και το παρκινγκ απαιτούν προτάσεις με φαντασία, λειτουργικότητα με στόχο την άμεση ανακούφιση κι όχι μόνο θέσεις για μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και βελτίωσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Τα σύγχρονα ανοικτά για τους πεζούς πεζοδρόμια σημαίνουν για το Βύρωνα πόλεμο με συμφέροντα Να τον κάνουμε.
Οι πλατείες επίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν χώροι που ανήκουν σ΄όλους κι όχι μόνο στους καταστηματάρχες. Όμως και οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν σα να είναι οι εχθροί του πολίτη.
Η καθαριότητα είναι ευθύνη του Δήμου, αλλά και του Δημότη .Αυτό να γίνει κατανοητό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των Δημοτών με την θεσμοθέτηση επάθλου, κοινωνικής διάκρισης και δημόσιο επαίνου για τους ανταποκρινόμενους συνδημότες μας .

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (η φιλοσοφία μας)
Πρέπει να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση και την αύξηση των αθλητικών υποδομών. Την αναβίωση του λαϊκού και σχολικού αθλητισμού . Την ενοποίηση των νομικών προσώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό .Την ενίσχυση των ομάδων με σκοπό την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού . Την ελεύθερη συγχώνευση ομάδων για την δημιουργία πρωταθλητριών ομάδων που θα δημιουργούν υγιή πρότυπα για την νεολαία .
Θέλουμε τις σχολικές αυλές ανοιχτές για να παίζουν τα παιδιά και να εκφράζουν πολιτιστικές αναζητήσεις .
Να ενισχύσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία. Την προβολή καλλιτεχνών από το Βύρωνα .
Δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού όπου θα ενταχθούν όλα τα νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου .
Τα Θέατρα Μελίνα Μερκούρη και Άννα Συνοδινού με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορούν να αξιοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ότι σήμερα.
Η σχολή χορού Ντανκαν πρέπει να αποτελέσει ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝΙΣΜΟΥ (Υπάρχουν σ όλο τον κόσμο σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι οπαδοί της Ι Ντανκαν Ένα φεστιβάλ με παγκόσμια αναφορά πέρα απ΄τη δόξα μπορούσε να φέρει και οικονομική ενίσχυση στο Δήμο μας καθώς και επιδοτήσεις με κονδύλια από κρατικούς φορείς για εγκαταστάσεις που θα μπορέσουν να υποδεχτούν τους θεατές αλλά και να τους εξυπηρετήσουν (πολιτιστικός τουρισμός) .
Τα Αστρα να μεταβληθούν σε χώρο συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων .

ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κι εδώ στα θέματα υποδομής αλλά και στην κοινωνική διάσταση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης οι δράσεις είναι λίγες αλλά οι ανάγκες είναι πολλές. Πρέπει να προτείνουμε σειρά μέτρων τα οποία θα ενισχύσουν την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στους κοινωνικά ευαίσθητους Δημότες. Είναι ανάγκη να προετοιμάσουμε την πόλη μας σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς κοινωνικής πρόνοιας, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που θα αναγκάσει τους κοινωνικούς φορείς να δεχθούν πίεση για έμπρακτη αλληλεγγύη στους δημότες που έχουν ανάγκες.

Μέχρι σήμερα η διοίκηση απομονώνει τον πολίτη από τα δημοτικά δρώμενα .Στόχος μας να είναι η συμμετοχή του και η προσπάθεια του να μας βρίσκει αρωγούς.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το πρόγραμμά μας δεν αρκεί να είναι εφικτό αλλά οφείλει να παρουσιαστεί και αναλυτικά.
Δηλαδή πρέπει να πούμε στους Δημότες όχι μόνο το τι κάνουμε αλλά και πως θα το κάνουμε.
Το πρόγραμμα πρέπει να γίνει γνωστό σε κάθε Βυρωνιώτη.
Συνεπώς με την εδραίωση της φιλοσοφίας και την ολοκλήρωση των βασικών θέσεων του προγράμματός μας (θα πρέπει να έχουν γίνει αυτά στους επόμενους 5 μήνες) καλούμε το Σεπτέμβριο σε ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ με στόχο τον από κοινού αγώνα .
Η κίνηση αυτή μας δίνει χαρακτήρα μιας πρωτοβουλίας που έχει την ικανότητα να διοικήσει, αλλά και στόχο την αναβάθμιση του Βύρωνα, όχι μερίδιο της πίτας της εξουσίας.
Με όποιον συζητήσουμε και συμφωνήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ είναι αυτόματα συνεργάτης μας στη διεκδίκηση του Δήμου στις επόμενες εκλογές.
Πρέπει να θυμόμαστε πως ζητάμε την ψήφο ΟΛΩΝ των Βυρωνιωτών κι όχι μόνο αυτών που εκφράζονται ιδεολογικά μέσα από εμάς.
Δεν θέλουμε να κάνουμε εκπτώσεις στους στόχους μας αλλά να πείσουμε και να αποδείξουμε πως είμαστε μια Δημοτική Πρωτοβουλία για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ.
Έτσι αν αυτό συνεπάγεται συνεργασίες τότε είμαστε διατεθειμένοι να τις κάνουμε, όχι κάτω απ΄το τραπέζι, αλλά ανοιχτά με διαφάνεια με δημόσιο διάλογο και κυρίως πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις τουλάχιστο στα σημαντικά ζητήματα του Βύρωνα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: