Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Τα επικοινωνιακά "ψέματα" του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα: "Η Κοινωνική Πολιτική – Αλληλεγγύη: Το καθημερινό στοίχημα της Αυτοδιοίκησης στην εποχή των μνημονίων"

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"στο επικοινωνιακό παραλήρημα της ομιλίας του δήμαρχου κ. Χαρδαλιά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 2/12/2013 προκειμένου να κρύψει την απουσία της δημοτικής αρχής από την Κοινωνική Πολιτική και την Αλληλεγγύη του δήμου.

Τι μας είπε:


[…]κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι "προοδευτικοί" δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά την κρίση και κυρίως την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της επιβίωσης και αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα διαβίωσης... είναι όλοι εκείνοι που με όχημα την κρίση προσπαθούν να δημιουργήσουν κομματικούς ή παραταξιακούς στρατούς ανέργων, απόρων, αστέγων, νεόπτωχων συμπολιτών μας, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, και που με αμηχανία δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι στον Δήμο Βύρωνα τα τελευταία 12 χρόνια τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλληλεγγύης και πρόνοιας ειναι ψηλα και καθημερινά στην ατζέντα της σημερινής δημοτικής αρχής... Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (το πρώτο στην Ελλάδα), το Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Αγ.Σοφίας), η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία που ενώνει όλες τις γειτονιές της πόλης, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα δεκάδες προγράμματα προληπτικής πολιτικής για ευπαθείς ομάδες και σε συνεργασία με Επιστημονικούς Φορείς και Τμήματα Πανεπιστημίων, η στήριξη των ευπαθών ομάδων μέσω της απαλλαγής τους κατά 50% από δημοτικά τέλη και διδακτρα, το Πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ, το Χωριό Παραγωγών (το μόνο πιστοποιημένο στην Αττική από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης),το δίκτυο δημιουργίας σισσιτίων και διανομής τροφίμων και ρούχων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη μας και τα σπίτια γαλήνης των ενοριών της γειτονιάς μας, το πρόγραμμα καταγραφής, παρακολούθησης και αρωγής αστέγων, τα προγράμματα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης , και τόσες άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις τις βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια οι συμπολίτες μας στις γειτονιές τους και στην καθημερινότητα τους... Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω συνειδητοποίησαν ότι με φανφάρες, πυροτεχνήματα και ταξικές "αντισυστημικές ατάκες" κοινωνική πολιτική δεν γίνεται...ούτε με δήθεν συλλογικότητες, δίκτυα και "λαϊκές πρωτοβουλίες"... στην μικροκομματική παραταξιακή τους προσέγγιση αντιπαραθέσαμε το σχέδιο και τις πρωτοβουλίες μας όλων αυτών των χρόνων...άλλωστε ο κόσμος γνωρίζει... και μας εμπιστεύεται καθολικά.

Ας δούμε λοιπόν ένα προς ένα όσα μας είπε ο δήμαρχος Βύρωνα.

Κατηγορεί το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα ότι εκμεταλλεύεται την κρίση και την αγωνία των συμπολιτών μας!!!
Το ίδιο Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα που κάνοντας πράξη το μήνυμα «κανένας μόνος του στην κρίση» δίνει τρόφιμα σήμερα σε 640 οικογένειες!
Μια ομάδα ανθρώπων ευαίσθητων και ενεργών αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και κόπο, τρέχουν να μαζέψουν και να μοιράσουν τρόφιμα, σε συνδημότες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταΐσουν σήμερα τις οικογένειές τους.

Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να αφιερώσει μια μέρα – κι ας το ανακοινώσει και στο e-mayor – στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, να μιλήσει με τους δημότες που πεινάνε, που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, που η κρίση τους έχει καταστρέψει τη ζωή, να ακούσει τις ανάγκες τους και να τους δώσει έστω μια ανάσα ηθικού, να ζήσει μαζί τους για λίγες ώρες μακριά από τη ζεστασιά που του δίνει το τζάκι στο όμορφο του σπίτι (το οποίο μάλιστα φωτογραφίζει και επιδεικνύει στα κοινωνικά δίκτυα!).

Κατηγορεί όσους παλεύουν καθημερινά για αξιοπρέπεια, όσους με κόπο στηρίζουν το γείτονά τους για εκμετάλλευση, αντί να συνδράμει βοηθώντας την προσπάθεια των εθελοντών του Δικτύου και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνει.
Η προπαγάνδα και η προβοκάτσια έχουν και τα όριά τους! 
Αν έχει το ηθικό ανάστημα να υπερασπιστεί τα όσα λέει, τον προκαλούμε να τολμήσει μια μέρα να εμφανιστεί στο Δίκτυο Αλληλεγγύης και να τα πει όλα αυτά στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται αλλά και στηρίζονται από το δίκτυο.

Απαξιώνει τα ανταλλακτικά παζάρια του Δικτύου Αλληλεγγύης και άλλων συλλογικοτήτων λέγοντας για κρεμασμένα εσώρουχα στο πάρκο. 
Αντί να παραχωρήσει χώρο για ρουχισμό και ιματιοθήκη σε μόνιμη βάση κοροϊδεύει την ανάγκη εκατοντάδων πολιτών όπως και την συνεχή πρόσφορα συνδημοτών. Έχει πάει ποτέ σε λαϊκή ?

Αλλά ας δούμε και τα υπόλοιπα ψέματα του Δημάρχου που θέλει να καλύψει την ένδεια κοινωνικής ευαισθησίας του με λασπολογία και ψεύτικα επιχειρήματα.


Το κέντρο υγείας αστικού τύπου, που διαφημίζει, δεν έχει προκύψει από "παρθενογένεση" (προσφιλή φράση του κ. Χαρδαλιά), αλλά υπάρχει στο Βύρωνα με τη μορφή του Πολυιατρείου πολύ πριν γεννηθεί ο δήμαρχος. 
Η συμβολή του είναι η αναβάθμισή του σε Κέντρο υγείας αστικού τύπου, την οποία χειροκροτήσαμε όλοι, και έγινε όταν ακόμη το κράτος ασκούσε κοινωνική πολιτική. 
Ο δήμαρχος κλασσικά κάνοντας την «τρίχα τριχιά» μας το παρουσιάζει ως δικό του έργο. 
Όταν όμως η κοινωνική πολιτική έπαψε να υπάρχει και το κέντρο υγείας άρχισε να υποβαθμίζεται, οι δημότες και οι συλλογικότητες της πόλης μας αντέδρασαν και μόνο τότε κάτω από την πίεση των αντιδράσεων αυτών, αναγκάστηκε να υπερασπίσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα. 
Η παράταξη του σε αυτή την διεκδίκηση ήταν απούσα. Όπως είναι και τώρα απών όπου ο νεοφιλελεύθερος υπουργός υγείας κλείνει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. 
Αντί να φέρει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των γιατρών στο δημοτικό συμβούλιο προτίμησε να φωτογραφίζεται με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Πάμε και στα προγράμματα υγείας που παρέχει. Λόγια, λόγια, λόγια… Θα περιμένουμε και τα αληθινά στοιχεία για τους πολίτες που βοήθησαν ή εξυπηρέτησαν αυτά τα προγράμματα, που στα λόγια δείχνουν δράσεις μεγάλες και ουσιαστικές, ενώ στην πράξη μιλάμε για μηδενική προσφορά, με ελάχιστες ώρες λειτουργίας και φυσικά με ελάχιστους συνδημότες μας να ωφελούνται παρά το γεγονός ότι αρκετοί γιατροί της πόλης μας προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Πρόγραμμα "στηρίΖΩ". Εύγε Δήμαρχε και σε προκαλούμε να μας δείξεις ένα δημότη που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα "στηρίΖΩ" κι όχι τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεσαι να μοιράζεις εκπτωτικές κάρτες, σε εκδήλωση στα «Άστρα».
 Ένα πρόγραμμα που ταιριάζει σε κωμωδία του Μελ Μπρουκς. 
Δίνει εκπτώσεις της τάξεως του 10 – 20 % σε δημότες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Εκπτώσεις που θα έπαιρναν εύκολα χωρίς την εκπτωτική κάρτα του Δημάρχου, από τα καταστήματα της πόλης, τα οποία αναζητούν πελάτες με το τουφέκι, ξεπουλώντας στην προσπάθεια να μείνουν ζωντανά για να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους που οι φίλοι και προστάτες του Δημάρχου επιβάλουν στην αγορά.

Χωριό παραγωγών με “ISO” πιστοποίηση. Εδώ ο Δήμαρχος δίνει ρέστα κοινωνικής ευαισθησίας. Αντί να στηρίξει την προσπάθεια των "Πολιτών του Βύρωνα", που πολύ πριν ο Δήμαρχος δραστηριοποιηθεί στον τομέα των αγαθών χωρίς μεσάζοντες, αγωνίστηκαν χωρίς κανένα όφελος και έφεραν το θεσμό στην πόλη μας με ουσιαστικά χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα, προτίμησε να παραχωρήσει χώρο και υποδομές σε παραγωγούς(;) που διάλεξε ο ίδιος, με τιμές αντίστοιχες της αγοράς –τις οποίες βέβαια δικαιολογεί με τα γνωστά τερτίπια των δήθεν πιστοποιημένων προϊόντων- με μια συμφωνία να δίνουν ό,τι απομένει οι παραγωγοί στο Δήμο, που με τη σειρά του τα δίνει στην Εκκλησία. 
Με άλλα λόγια, χωρίς κόπο, παραχωρώντας εξοπλισμό και χώρο, αποκτά κάποια υλικά – πολύ λιγότερα από αυτά που το Δίκτυο Αλληλεγγύης μαζεύει κάθε εβδομάδα – και πάλι χωρίς κανένα κόπο ρίχνει τη μπάλα στην Εκκλησία και το παίζει δωρητής! 
Εύγε Δήμαρχε με τα εμπνευσμένα σου «κόλπα»…
Λίγα λόγια ακόμη για την κοινωνική ευαισθησία του Δημάρχου.

Απέρριψε την πρόταση για δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, με επιχειρήματα που δεν καταλάβαινε ούτε ο ίδιος αντί να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο γιατί απορρίφτηκε η πρόταση του για δημιουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου» με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Αν το πρόγραμμα είχε εγκριθεί θα έβρισκε τρόπο ο δήμαρχος να το διαφημίσει και να σώσει την αξιοπρέπεια των πολιτών που θα διάβαιναν το κατώφλι του παντοπωλείου. 

Προσπάθησε να κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Γώγος παραδέχτηκε ότι κάνει καλή δουλειά.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι του Δημάρχου συνεχίζεται χωρίς αιδώ αλλά και χωρίς όρια πλέον.
Χρησιμοποιεί το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζοντας ότι εκεί δεν έχει αντίλογο μια και ΔΕΝ έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη και ζουν το πρόβλημα!

Τέλος ας δούμε και το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ του Δημάρχου, στον τομέα της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ακούμε την κ. Κοσιώνη στα νέα του ΣΚΑΙ

"Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν τέσσερις δήμαρχοι για το θέμα της ΔΕΗ". Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ζητούν την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ώστε η κυβέρνηση να προβεί στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση να τακτοποιήσει οφειλές και να καλύψει το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος.
Κι αναρωτιέται κανείς πως τολμά να παίζει με τον πόνο εκατοντάδων συμπολιτών μας που θα περάσουν τις γιορτές χωρίς ρεύμα, χωρίς ζεστασιά, χωρίς ελπίδα?
Ζητά από τον πρωθυπουργό, να φτιάξει νόμο για να πληρώνει ο δήμος το ρεύμα αλλά και την επανασύνδεση του. 

Όταν δήμαρχοι όπως ο κ. Μποζίκης, δήμαρχος Ζακύνθου, το κάνει χωρίς να ζητά την άδεια του πρωθυπουργού. 
Και όλα αυτά γιατί μας έχει ταράξει στην νομιμότητα. 
Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα του δήμου κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα, τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο δεν κυκλοφορούν στον Βύρωνα γιατί ο δήμος χρωστά στην εταιρία που προμηθεύει το φυσικό αέριο, οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν πετρέλαιο, οι υπηρεσίες δεν έχουν λεφτά για αγορά χαρτιού υγείας, ο δήμος μας ελέγχεται λόγω χρεών από το παρατηρητήριο και θεωρείται χρεοκοπημένος, ο δήμαρχος ζητά ΝΟΜΟ, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές.

Αντί να ζητά την συνδρομή του πρωθυπουργού ας κάνει πράξη την πρόταση του "Συμπαραστάτη του δημότη" κ. Σάρολα και να ζητήσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει η εκκλησία από τα μνημόσυνα και τις κηδείες που γίνονται στο νεκροταφείο, που με ένα πρόχειρο προϋπολογισμό είναι περίπου στα 150.000€ ετησίως για σκοπούς αλληλεγγύης.

Δήμαρχε, η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο κανενός όπως πολύ σωστά είπες. 
Η αλλοίωση της πραγματικότητας και η αδράνεια όμως είναι αποκλειστικά δικό σου πεδίο.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια για να σταθεί ο κόσμος όρθιος. Κάνοντας πράξη το κανένας μόνος του στην κρίση.
Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 09/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: