Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΠΕΡΑΙΟΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΕΑ

Αργά ανακάλυψε ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς την ανάγκη για κοινωνική πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη. Αντί να χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα, θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε φροντίσει να δώσει λύσεις σε προβλήματα κοινωνικής πολιτικής  και να εξασφαλίσει την είσοδο όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. 
Αντί γι΄αυτό κρατάει κλειστή αίθουσα στον Καρέα ανακαινίσθηκε για να στεγάσει παιδικό σταθμό στον Καρέα. 
Τον Σεπτέμβρη του 2009 νοίκιασε αίθουσα 260 τετρ.μέτρων στον Καρέα αντί 1900 ευρώ το μήνα, για να στεγασθεί εκεί  παιδικός  σταθμός. 
Η αίθουσα χρειάζονταν ανακαίνιση και ξεκίνησαν εργασίες στις 30/12/2009. 
Το έργο περατώθηκε στις 29/4/2011 και στοίχισε 215.000 ευρώ, χωρίς όμως να τοποθετηθούν τα κατάλληλα έπιπλα και ο ανάλογος εξοπλισμός που απαιτείται για την λειτουργία του παιδικού σταθμού. 
Να σημειώσουμε ότι σε αυτοψία κλιμακίου της "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ" στον παιδικό σταθμό παρουσία του κ. Ζούμπου διαπιστώσαμε ότι μερικά από τα υλικά που αναγράφονταν στο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής δεν είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό.   
Από τότε λοιπόν και για 3ο χρόνο τώρα η αίθουσα παραμένει κλειστή και αναξιοποίητη, τη στιγμή μάλιστα που κάθε χρόνο 200 παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να τα πηγαίνουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που τόσο δύσκολα τα βγάζουν  πέρα.
Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για τις ενέργειες του κ. Χαρδαλιά ούτε για τον εξοπλισμό της αίθουσας, ούτε για την ίδρυση του σταθμού και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παρότι ρωτήσαμε πολλές φορές. 
Το σίγουρο είναι ότι  ξοδεύτηκαν κοντά στις 300.000 ευρώ, μέχρι σήμερα  και ο σταθμός παραμένει  κλειστός. 
Αυτό  κ. Χαρδαλιά  ονομάζεται κοινωνική πολιτική;  
Κάποτε πρέπει να απολογηθείτε όχι μόνο γι΄αυτά που εκ της θέσεως σας έπρεπε να κάνετε αλλά και γι΄ αυτά που δεν κάνατε.
Για τον ατσαλάκωτο όμως κ. Χαρδαλιά  αυτά είναι ψιλά γράμματα. 
Συνεντεύξεις – εφημερίδες – τηλεοράσεις – εκδηλώσεις - προβολή. 
Πολύ φανφάρα και ουσία τίποτα.


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 16/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: