Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12-12-2013

Μετά την απίστευτη απόφασή του, να δώσει άδεια στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να κατασκευάσει πέργολα απέναντι από το κατάστημα της, στον πεζόδρομο της πλατείας του Άγ. Λαζάρου, δίπλα στο γραφικό εκκλησάκι και καταλαβαίνοντας τις αντιδράσεις που αυτό θα προκαλέσει, ο κ. Χαρδαλιάς στηριζόμενος στο δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», επιτίθεται στην Δημοτική Πρωτοβουλία «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» και στον επικεφαλής της, Άκη Κατωπόδη, με την κατηγορία ότι στηρίζει την «παράνομη κατάληψη» της Λαμπηδόνας (σχετικό video παρακάτω):
Κατανοούμε τον πανικό του και την απώλεια της ψυχραιμίας του. 
Επειδή όμως ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ξεχνούν ή «κάνουν πως ξεχνούν» θέλουμε να τους θυμίσουμε μερικά γεγονότα για να χυθεί άπλετο φως στις πολιτικές του καθενός.

Μετά την απόλυση 47 συμβασιούχων της Δημοτικής Επιχείρησης, τον Φεβρουάριο του 2011, τα 4 δημοτικά αναψυκτήρια εγκαταλείφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και έγιναν αντικείμενο κλοπών και λεηλασίας από ασυνείδητους, καθώς ήταν αφύλακτα. 
Αναφερόμαστε στη "Λαμπηδόνα", στην Ανάληψη, στην παιδική χαρά της Ν. Ελβετίας και στα "Άστρα".
Η τραγικότερη κατάσταση παρουσιάστηκε στην Ανάληψη, όπου «άγνωστοι» αφού λεηλάτησαν σχεδόν όλο το αναψυκτήριο, έκαψαν τραπέζια και καρέκλες στο τζάκι για να ζεσταθούν. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε η «Στάση Βύρωνα» με δημόσια ανακοίνωση και φωτογραφίες τον Φεβρουάριο του 2012. 
Ανάλογα γεγονότα συνέβησαν και στα άλλα αναψυκτήρια. 
Η αδιαφορία για τους δημόσιους χώρους που δεν αποφέρουν έσοδα και κέρδη είναι εμφανής (εννοείται πως η ευαισθησία των δημοτικών αρχόντων θα «ξυπνήσει» με την έλευση της προεκλογικής περιόδου).
Βλέποντας αυτή την εγκατάλειψη και τον μαρασμό και επειδή στον Βύρωνα δεν υπάρχουν δημόσιοι χώροι για κοινωνικές δράσεις και πολιτισμό, μια ομάδα ευαισθητοποιημένων και ενεργών συμπολιτών/-ισσών μας αποφάσισαν τον Οκτώβριο του 2011 να χρησιμοποιήσουν τον χώρο της Λαμπηδόνας, στην αρχή μάλιστα σε συνεργασία με τους σχολικούς φύλακες που άνοιγαν και έκλειναν τον χώρο. 
Η πρωτοβουλία αυτή ονομάστηκε "Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα" και από τότε, όχι μόνο προστάτευσε και ανακαίνισε εθελοντικά και ιδίοις εξόδοις τον χώρο, αλλά οργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, φιλοξενώντας έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό δράσεων: 
Οργανώθηκαν δωρεάν μαθήματα Ισπανικών, Ιταλικών, Γαλλικών, ενισχυτικής διδασκαλίας, πολιτικής φιλοσοφίας και δημιουργικής γραφής, άπειρες εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές ενώ κάθε Σάββατο λειτουργεί "Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης"
Πολλοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας -και μη- πραγματοποίησαν εκδηλώσεις τους στη Λαμπηδόνα (π.χ. το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, η Δόξα Βύρωνα, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, οι Πολίτες του Βύρωνα, δημοτικές παρατάξεις και πολιτικά κόμματα καθώς και η Τέχνη Εν Κινήσει και το Django Festival gypsy jazz μουσικής)
Σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης διανόησης, των γραμμάτων, των επιστημών και της τέχνης συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και στήριξαν τη "Λαμπηδόνα" όπως οι: Ευ. Μπιτσάκης, Στ. Ελληνιάδης, Αρ. Μπαλτάς, Ν. Κούνδουρος, Δ. Σεβαστάκης, Αλ. Δημητρίου, Άλ. Ρήγος, K. Γαβρόγλου, Κ. Στεργιόπουλος, Κ. Μάτσα, Β. Κορακάκης, Ψαρογιώργης, Ν. Οικονομίδης, Magic de Spell και άλλοι/ες πολλοί/ες. 

Οι δημόσιοι χώροι, κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας του δήμου, έχουν κερδηθεί με αγώνες. Οι πολίτες που συμμετέχουν στη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» έχουν μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια που έγινε για να αποκτήσει ο Δήμος Βύρωνα χώρους όπως: η Εργάνη, όπου μετά την απομάκρυνση του Λατομείου ο χώρος καταλήφθηκε και με την συνεισφορά των αριστερών Δημάρχων κ. Νικολαϊδη και κ. Ρογκάκου δημιουργήθηκαν εκεί τα 2 θέατρα, τα Άστρα, τα γήπεδα κλπ. Επίσης με κατάληψη κερδήθηκε ο 2ος όροφος του Ταπητουργείου που ανακαινίστηκε και έγινε "ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ". 
Δυστυχώς, ο Δήμαρχος και η παράταξή του από αυτούς τους αγώνες απείχαν, όπως απέχουν και τώρα. Απείχαν μάλλον λόγω της πίστης τους στην «τήρηση της νομιμότητας». Μας μιλούν λοιπόν ο Δήμαρχος και τα μέλη της παράταξης «Εποχή δημιουργίας» για την πίστη τους σε αυτή την τήρηση. Όμως για ποια νομιμότητα μας μιλούν;

Για το «μη ηθικό αλλά νόμιμο» του κ. Βουλγαράκη, που ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή συμπεριφορά της κ. Αλιφραγκή;
Για την νομιμότητα των μνημονίων, (νόμοι του κράτους που ψηφίστηκαν από κόμματα που υποστηρίζεται) και οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα μεγάλο ΚΕΠ, στερώντας της τον κοινωνικό χαρακτήρα και «αναγκάζουν» τον κ. Χαρδαλιά να γίνει από "καπετάνιος", "ένας απλός ναύτης";
Για τη νομιμότητα που οδηγεί συμπολίτες μας στην φτώχεια και στην ανέχεια χωρίς ρεύμα και τροφή;
Για τη νομιμότητα που μετέτρεψε επαγγελματίες από νοικοκυραίους σε «μπαταχτσήδες»;

Μας κατηγορεί ο Δήμαρχος και τα μέλη της παράταξης "Εποχή δημιουργίας - Συνεργασία Πολιτών" «ως παράνομους γιατί συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε ό,τι πιο παράνομο υπάρχει στην ιστορία του Βύρωνα», την "Λαμπηδόνα"

Να σας ενημερώσουμε, κύριοι και κυρίες, για τα εξής :
Εσείς, Δήμαρχε, δίνατε, μέχρι πρότινος, τα κλειδιά για να ανοίγει και να κλείνει η «Λαμπηδόνα»
Ο χώρος και ο εξοπλισμός του αναψυκτηρίου διατηρούνται σε άψογη κατάσταση από το μεράκι και τη διάθεση για αφιλοκερδή και ανιδιοτελή προσφορά αυτών που συμμετέχουν και διαχειρίζονται τον χώρο, κάτι που εσείς δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε, διότι το μεράκι και η διάθεση για αφιλοκερδή προσφορά δεν είναι "μετρήσιμοι συντελεστές" στον ιδεολογικό σας χώρο.

Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του Δημάρχου δεν του επιτρέπει να φανταστεί ότι δημόσιοι χώροι μπορούν να λειτουργούν χωρίς ανταποδοτικά τέλη και να αποδίδουν έργο με σημαντικές προστιθέμενες υπηρεσίες για τους δημότες.

Ο τρόπος που πολιτεύεται, στηρίζεται στις τηλεοπτικές κάμερες, στις συνεντεύξεις στα πρωινάδικα και φυσικά στις δηλώσεις εντυπωσιασμού, όπως η πρόσφατη δημαγωγική έκκληση του προς τον κ. Σαμαρά να ψηφίσει νόμο, για την πληρωμή των οφειλών δημοτών προς την ΔΕΗ από τους δήμους. Στην ίδια χρονική και κοινωνική συγκυρία, που άλλοι Δήμαρχοι κάνουν ουσιαστικά έργα και πληρώνουν το ρεύμα οικονομικά κατεστραμμένων δημοτών, ο κ. Χαρδαλιάς με το γιο της κ. Μπακογιάννη ζητούν να ψηφιστεί νόμος! Είπαμε προέχει η “τήρηση της νομιμότητας”...

Μέσα στο αντιδημοκρατικό και νεοφιλελεύθερο παραλήρημα του ο κ. Χαρδαλιάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του τα ξεχνάνε όλα αυτά και απειλούν με δικαστήρια και εισαγγελείς.
Αλήθεια τι έχει να αντιτάξουν οι ίδιοι σε αυτά; Ποιες είναι οι πολιτικές που προτείνουν;

Η πρότασή τους είναι «κλείστε τους δημόσιους χώρους και φτιάξτε μαγαζιά».

Μισεί ο κ. Χαρδαλιάς ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και προτείνει την ιδιωτικοποίηση τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του στη δωδεκάχρονη θητεία τους δεν δέσμευσαν, ούτε αγόρασαν ένα ελεύθερο χώρο στο Βύρωνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς 
και η παράταξη του στη δωδεκάχρονη θητεία τους ούτε τους ήδη δεσμευμένους χώρους κατάφερε να αξιοποιήσει.

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η διαφορά μας:

Η παράταξη "Εποχή Δημιουργίας - Συνεργασία Πολιτών"
υπερασπίζεται το «πολύ» ιδιωτικό, ενώ εμείς το δημόσιο συμφέρον.


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 16/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: