Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα": Η "Στάση Βύρωνα"... πάει θέατρο στην παράσταση "Η ρομαντική μου ιστορία" στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Δημ. Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"... πάει θέατρο ! 
Την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2013, στις 7μ.μ. θα δοθεί η θεατρική παράσταση "Η ρομαντική μου ιστορία" στο θέατρο του Νέου Κόσμου, για τα μέλη και τους φίλους της Πρωτοβουλίας μας , με στόχο την οικονομική μας ενίσχυση. Τα έσοδα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πολυχώρου, ο οποίος φιλοξενεί και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα.

Τιμή πρόσκλησης  : 15 ευρώ το άτομο

Πληροφορίες : 210 76 13 239 από τις 10:00 πμ μέχρι τις 13:30
ή στα 693 67 95 639 - 6936092197

Λίγα λόγια για την παράσταση: 
«Πού συναντάει κανείς ανθρώπους; Πού γνωρίζονται οι άνθρωποι; Σε παμπ; Στο γυμναστήριο; Στο σουπερμάρκετ; Θα σας πω εγώ πού. Αν δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πριν να πάρεις το πτυχίο σου, θα παντρευτείς κάποιο βούρλο απʼ τη δουλειά σου. Δεν κάνω πλάκα. Είναι απλό. Ξέρετε πώς αναπαράγονται τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας; Τα βάζουν στο ίδιο κλουβί».

H Ρομαντική μου ιστορία του νεότατου σκωτσέζου συγγραφέα D. C. Jackson είναι ένα έργο που με εργαλείο το χιούμορ μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς. Ένα έργο για τη δυσκολία των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης και της δουλειάς. Για τη μοναξιά των 35άρηδων.


Το έργο παίχτηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και έκτοτε έχει παιχτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Αμερική και την Αυστραλία, παντού με μεγάλη επιτυχία. Στην αρχή την ιστορία την παρακολουθούμε από τη σκοπιά του άντρα, που υποτίθεται ότι προσπαθεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από μια σχέση που δημιούργησε με μια συνάδελφο μόλις έπιασε δουλειά στο γραφείο. Όμως την ιστορία την ακούμε και από την πλευρά της γυναίκας  και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Οι τρεις ηθοποιοί, Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου και Σύρμω Κεκέ, ερμηνεύουν και τους 21 ρόλους του έργου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 07/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: