Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ": Συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ν. Χαρδαλιά για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών

Υπόμνημα με θέσεις και ερωτήματα από την λειτουργία των παιδικών σταθμών κατέθεσε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" αποτελούμενη από τον δημ. σύμβουλο κ. Άκη Κατωπόδη και το μέλος του Δ. Σ. του νομικού προσώπου των Παιδικών σταθμών κ. Σταύρο Βλαντή,  στον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά. 


Αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσε η  "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" είναι παρακάτω: 

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Προς  τον  Δήμαρχο Βύρωνα  κ. Χαρδαλιά.

Κύριε Δήμαρχε

Επειδή κατ΄ επανάληψη στις πρωτοβουλίες που πήραμε και στα θέματα που θέσαμε για τους παιδικούς σταθμούς δεν πήραμε απαντήσεις από την Διοίκηση του Νομικού Προσώπου, τα θέτουμε και σε σας με την ελπίδα ότι θα ασχοληθείτε  και θα πάρουμε απαντήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα:

1. Δεν τηρήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου για την αξιοκρατική είσοδο παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με την μέθοδο της μοριοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάρθηκαν παιδιά που οι γονείς τους έχουν ψηλότερα εισοδήματα ώστε να αυξηθεί το ποσόν των τροφείων, αφήνοντας έξω παιδιά με πολύ χαμηλότερα εισοδήματα. Το γεγονός αυτό, αν συμβαίνει, δεν συνάδει με την στοιχειώδη έννοια κοινωνικής ευαισθησίας και του νόμου.

2. Επειδή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί επιχορηγούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, θα περίμενε κανείς ότι το ποσό που εισπράττετε από το ΕΣΠΑ, να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, πράγμα που δεν γίνεται π.χ για τον 7ο παιδικό σταθμό που στεγάζεται στο "Αστικό Κέντρο Καρέα", όπου παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Καρατζά αλλά και δημόσια, η κατάσταση παραμένει το ίδιο τραγική.

3. Επειδή δεχθήκαμε καταγγελίες ότι  τα παιδιά που επιδοτούνται πληρώνουν και έξοδα μεταφοράς με τα λεωφορεία του Δήμου, πράγμα που είναι παράνομο, ζητάμε επίσημη απάντηση από την υπηρεσία και από εσάς.

4. Επειδή οι παιδικοί σταθμοί θεωρούνται καταστήματα  υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζητάμε να μας ενημερώσετε αν έχουν εκδοθεί  άδειες λειτουργίας καθώς και άδειες υγιεινής, για το προσωπικό που εμπλέκεται με την τροφή των παιδιών.

5. Γιατί εγκαταλείφθηκε η ιδέα της χρησιμοποίησης της αίθουσας στην οδό Π. Μελά στον Καρέα, η οποία αφού ετοιμάσθηκε για να χρησιμοποιηθεί για παιδικός σταθμός, εγκαταλείφθηκε και παραμένει αναξιοποίητη;  Άραγε πληρώνουμε ενοίκια για ένα κλειστό κτίριο και αν ναι πόσα χρωστάμε στον ιδιοκτήτη.

Εκτός των προφορικών απαντήσεων περιμένουμε και την γραπτή απάντηση του δημάρχου που όπως μας διαβεβαίωσε θα μας δοθεί πολύ σύντομα. 

Είδομεν!  


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" 
Ημερομηνία: 201/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: