Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα: Ο Δήμαρχος του Βύρωνα στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη

Με πάνω από 400 συμμετοχές δημάρχων και δημοτικών παραγόντων, η Ελλάδα συμμετέχει στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Νυρεμβέργη με θέμα "Η πόλη του μέλλοντος".
Τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους. 
Ανάμεσα στους και ο Δήμαρχος του Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η παρουσία του Δημάρχου του Βύρωνα σε αυτή την αντιπροσωπεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το "Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα" και τον πρόεδρό του κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλος όπου και εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την «σιωπή» των συντρόφων του και τονίζει ότι «δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση καταγγελία για αυτή την προθυμία των δημάρχων».

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Πριν ένα περίπου χρόνο η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατήγγελλε τους Δημάρχους ( 12 των αριθμό) που είχαν συναντηθεί με τον Φούχτελ, πληρεξούσιο υπουργό της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα. Έκανε κινητοποιήσεις στη Θεσ/κη ενάντια στο Φουχτελ και την πολιτική που προωθεί.
Σήμερα που 60 Έλληνες φιλογερμανοί δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι δημοτικοί παράγοντες βρίσκονται στη Νυρεμβέργη για να δώσουν το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου με θέμα την «πόλη του μέλλοντος». Ανάμεσα στους δημάρχους που θα παραβρεθούν είναι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου, Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους.
Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ τηρεί σιωπή. Δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση καταγγελία για αυτή την προθυμία των δημαρχών.
Πιστεύω ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ οφείλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους στους δήμους και την ελληνική κοινωνία αποκαλύπτοντας τα ονόματα των δημάρχων αλλά κυρίως τους στόχους και την πολιτική που εξυπηρετούν αυτές οι συναντήσεις.
Ότι ετοιμάζουν και προωθούν να δοθούν τα φιλέτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( π.χ. απορρίμματα, νερό, φυσικός πλούτος) σε ιδιωτικά ελληνικά και γερμανικά συμφέροντα."


Πηγή: Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα
Ημερομηνία: 22/10/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια: