Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Πολλά ευτράπελα είδαμε στις συζητήσεις που έγιναν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014 του Δ. Βύρωνα. 
Ένα αλαλούμ επικράτησε, που καταντάει και επικίνδυνο καθώς όλα γίνονται και αποφασίζονται από την πλειοψηφία του Δήμου μακριά από το λαό και με διάτρητες διαδικασίες.
Φέτος για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός  πριν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να εγκριθεί από το κυβερνητικό  παρατηρητήριο, μία απόφαση της κυβέρνησης που στηλιτεύτηκε από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επειδή παραβιάζει όση αυτοτέλεια είχε απομείνει σε αυτήν.
Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ  ζήτησε από τους Δήμους να μην στείλουν για έγκριση στο παρατηρητήριο τους προϋπολογισμούς. 
Η διοίκηση του Δήμου ενώ στην αρχή δεν έστειλε στοιχεία, σε λίγες μέρες υποχώρησε και επιτάχυνε τις διαδικασίες για την συγκρότηση του. Γιατί άραγε;
Και τότε άρχισαν τα ευτράπελα. Καλούν την επιτροπή διαβούλευσης σε συνεδρίαση, αυτή αναβάλλεται λόγω έλλειψης απαρτίας και γίνεται την άλλη μέρα με παρουσία 7 ατόμων σε σύνολο 50, με μία ειδοποίηση της πλάκας χωρίς να υπάρχει κάποια εισηγητική έκθεση και χωρίς την παρουσία του Δημάρχου. Δε η ενημέρωση του κ. Ζούμπου, αντιδήμαρχου τεχνικής, στην συγκεκριμένη επιτροπή για το τεχνικό πρόγραμμα 2013 - 2014 ήταν πρόχειρη και γενικόλογη.  
Η συνέχεια είναι ακόμη πιο τραγική. Καλούν οικονομική επιτροπή που αναβάλλεται και την ίδια στιγμή απαιτούν έκτακτη συνεδρίαση του Νομικού προσώπου των παιδικών χωρίς πρόσκληση και με εισήγηση που δόθηκε 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση, από την οποία φυσικά ο εκπρόσωπος μας αποχώρησε, καταγγέλλοντας αυτή την διαδικασία.
Τα ίδια και χειρότερα στο έγιναν και στο Νομικό πρόσωπο Ντάνκαν όπου η εκπρόσωπος μας δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την πρόεδρο κ. Παπαγεωργίου όταν καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε την διαδικασία. Το Νομικό πρόσωπο πολιτισμού – αθλητισμού δεν συζήτησε καν για τον προϋπολογισμό του. 
Το αποκορύφωμα είναι ότι στην οικονομική επιτροπή της προηγούμενης Τετάρτης  η εισήγηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος ήρθε κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση.

Οι διαδικασίες αυτές είναι απορριπτέες, αντιδημοκρατικές και τις καταδικάζουμε. Είναι δε βέβαιο ότι βλάπτουν και την ουσία, για την οποία η παράταξη μας θα τοποθετηθεί σύντομα και στα όργανα του Δήμου αλλά και δημόσια. 
Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 15/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: