Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ": ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" ΤΗΣ 18/7/13

Στις 18/07/2013 συνεδρίασε η "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" του Δ. Βύρωνα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά σχόλια απο τον επικεφαλή της "ΣΤΑΣΗΣ" κ. Άκη Κατωπόδη όπου ήταν παρόν στην συνεδρίαση αυτή.1. Ανακατασκευή της οδού Καισαρείας

Με τον τίτλο "Σημειακές  κυκλοφοριακές  παρεμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα" προτείνονται από  την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής διάφορες μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις στάθμευσης και καθορισμός προτεραιοτήτων σε διάφορους δρόμους του Δήμου μας. 
Τέλος προτάθηκε η ανάπλαση της οδού Καισαρείας.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι η απαράδεκτη κατάσταση της οδού Καισαρείας καταγγέλθηκε τον Φεβρουάριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συζήτησε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2013, από την παράταξη μας και προτάθηκε τότε από εμάς η ανάπλαση αυτή να προηγηθεί έναντι άλλων δρόμων ως επείγουσα. Ο Δήμαρχος τότε αρνήθηκε να το κάνει με αστεία επιχειρήματα, ότι δεν μπορεί να διακοπεί η κυκλοφορία, ότι περνάει τρόλεϊ και λεωφορείο, ότι είναι δύσκολο έργο και χρειάζεται πολύ χρόνο κλπ.
Εμείς χαιρόμαστε που έστω και μετά από 6 μήνες ο Δήμαρχος υιοθετεί την πρόταση μας και αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και από τον χώρο της αντιπολίτευσης με τις μικρές της δυνάμεις ήταν και είναι μία παράταξη χρήσιμη για την πόλη. 

2. Απομάκρυνση του περίπτερου από τον Άγ. Λάζαρο

Με ερώτηση μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε γιατί παραμένει εγκαταλελειμμένο στην πλατεία Αγ. Λαζάρου το γνωστό περίπτερο που τοποθετήθηκε ,λειτούργησε για λίγο και μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και καταστηματαρχών ο Δήμος του έκοψε την ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του. Η απάντηση που πήραμε ήταν ασαφής και σίγουρα δεν μας διαφώτισε. Ζητήσαμε λοιπόν απάντηση ολοκληρωμένη απάντηση  και σίγουρα επίσπευση των διαδικασιών για να απομακρυνθεί από τον χώρο της πλατείας αυτό το έκτρωμα.

Άκης Κατωπόδης 


Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 19/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: