Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Δελτίο τύπου για την στάση εργασίας των εργαζομένων στις 06 Ιουνίου 2013ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6/6, με επιτυχία η στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα. Οι εργαζόμενοι  πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο και εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στη πολιτική της συγκυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. 

  • Αιτήματα των εργαζομένων είναι να ενσωματωθούν όλα τα Ν. Πρόσωπα δημόσιου δικαίου στο Δήμο μαζί και όλοι οι εργαζόμενοι.
  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πηγαίνει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, όπου υπάρχει η διάταξη ότι τα Ν.Π.Δ.Δ. με προεδρικό διάταγμα καταργούνται, ενσωματώνονται ή μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ.
  • Να μη  γίνουν απολύσεις εργαζομένων και να μην καταργηθούν κοινωνικές δομές.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από τη δημοτική αρχή σεβασμό στα δικαιώματά τους και άμεση καταβολή όλων των οικονομικών οφειλών προς τους εργαζόμενους. 
Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πολιτική της δημοτικής αρχής στον τρόπο που ελέγχει τους εργαζόμενους όπως η τοποθέτηση ηλεκτρονικών καμερών και ηλεκτρονικών καρτών.
Στη  διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με το δήμαρχο κ. Χαρδαλιά ο οποίος ζήτησε να απαντήσει στην ομιλία του προέδρου του σωματείου υπερασπιζόμενος την πολιτική που εφαρμόζει. 
Ανταπαντώντας ο πρόεδρος του σωματείου του καταλόγισε τεράστιες πολιτικές ευθύνες εάν δεν ενσωματωθούν τα Ν. Πρόσωπα (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμός/ πολιτισμός) στο δήμο και τον κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με την πολιτική των μνημονίων.
Οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τα δικαιώματά τους και να δώσει  θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.
Ιούνιος 2013Πηγή: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Ημερομηνία: 06 Ιουνίου 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: