Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν: Στον ταξιδιωτικό οδηγό Michelin το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν του Βύρωνα

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα διαβάσαμε ότι το «Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν του Βύρωνα» βρίσκεται στις σελίδες της νέας έκδοσης του τουριστικού οδηγού Guide Vert Michelin, ο οποίος το χαρακτηρίζει ως «Ναό του Χορού» την κατοικία της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Επίσης διαβάσαμε με έκπληξη τα σχόλια του δημάρχου ότι το «Κέντρο Μελέτης Χορού 'Ντάνκαν' αποτελεί διεθνές σημείο συνάντησης ανθρώπων του χορού, δείχνοντας πάντα σεβασμό στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Ισιδώρας Ντάνκαν και υλοποιώντας πρωτοβουλίες που αφορούν στις εξελικτικές τάσεις του χορού» και ότι  «η πολιτιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Κέντρο μεταγγίζει νέες τάσεις, ιδέες και εμπειρίες και παράλληλα ενθαρρύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».


Ας ελπίσουμε ότι οι τουρίστες πουν θα διαβάσουν τον ταξιδιωτικό οδηγό και θα θελήσουν να επισκεφθούν το ιστορικό κτήριο, να αποφύγουν τις βροχερές μέρες γιατί η στέγη στάζει, να αποφύγουν τις πολύ ζεστές μέρες γιατί τα κλιματιστικά υπολειτουργούν και να προσέξουν το πάτωμα στην μεγάλη αίθουσα.

Τέλος σχετικά με τα σχόλια του κου Δημάρχου «περί διεθνούς σημείου συνάντησης ανθρώπων του χορού και τις πρωτοβουλίες που παίρνει για τις εξελεγκτικές τάσεις του χορού», η δική μας άποψη είναι, ότι αν κάποιος αποτιμήσει το έργο του Νομικού Προσώπου θα διαπιστώσει ότι λειτουργεί σαν μία δημοτική σχολή χορού χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στο πνεύμα και στις ιδέες της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα στοιχεία  του προϋπολογισμού, με την μειωμένη φετινή επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση, που πέρσι ήταν 44.000 ευρώ.

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι αυτή η  Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη να αντιληφθεί και να διεκδικήσει τον παγκόσμιο ρόλο της Ισιδώρας Ντάνκαν, να συνδεθεί με τις ομάδες φίλων της, να οργανώσει συναντήσεις, να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από το κράτος και από διεθνείς οργανισμούς, να κερδίσει κύρος και αναγνώριση για τον Βύρωνα. 

Στο παρακάτω link η σχετική ενημέρωση από το site Δ. Βύρωνα:ΥΓ: Μάθαμε ότι κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας μετά από την αναφορά της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζούμπο στις 26/03/2013 επισκέφτηκε το κτήριο και ενημέρωσε ότι για να αποκατασταθούν οι ζημιές θα πρέπει το νομικό πρόσωπο να αγοράσει τα υλικά και να έρθει συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας να τις αποκαταστήσει. 'Οπως δηλαδή γίνεται με την αποκατάσταση ενός πεζοδρομίου. Μέχρι τώρα δεν έχει διαψευσθεί αυτή η πληροφορία. Ελπίζουμε πως δεν ανταποκρίνεται σε μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της.  

Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 09/05/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: