Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Θα επανασυστήσουν Δήμους. «Κουτοπονηριές» Στυλιανίδη για να εκβιασθεί και να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

Την επανίδρυση Δήμων που έχουν  καταργηθεί και συγχωνευθεί μ’ άλλους  στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» μεθοδεύει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», όπως παλαιότερα και του «Καποδίστρια» είχε πολεμήσει λυσσαλέα, ως αντιπολίτευση η ΝΔ, με τον αρχηγό της και σημερινό πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να δηλώνει τότε από το Βήμα της Βουλής, ότι θα την καταργήσει, θέλοντας παράλληλα να ψηφοθηρήσει ενόψει και τότε  των Δημοτικών Εκλογών του 2010.
Διαπιστώνοντας προφανώς σήμερα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων και προπαντός η ύπαρξη κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι θετικές επιπτώσεις που είχε η Μεταρρύθμιση αυτή στην Αυτοδιοίκηση και την Οικονομία, δεν της επιτρέπουν να την καταργήσει, επιδιώκει να εφαρμόσει το « ελάσσον» : Την επανίδρυση καμιάς σαρανταριά Δήμων, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που θα δημιουργούσε η συζητούμενη αλλαγή εκλογικού νόμου, με τη διάσπαση των μεγάλων περιφερειών και τη δημιουργία περισσοτέρων μικρών .
Επίσης, πιστεύει, ότι με την επανίδρυση αυτών των Δήμων ανοίγει την «πόρτα», όταν την ευνοήσουν οι συσχετισμοί να προβεί σε ριζική αλλαγή του  σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη και τον επανασχεδιασμό του, με τα δικά της μικροκομματικά κριτήρια .
Ακόμη, εκτονώνει τις πιέσεις που της ασκούνται από βουλευτές της, που βλέπουν ότι δύσκολα θα διατηρήσουν την έδρα τους, δεδομένου ότι πέραν των άκριτων υποσχέσεων που είχαν δώσει προεκλογικά για αυξήσεις, σκληρή επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κ.α, όπως εξάλλου υποσχόταν και δήλωνε και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, είχαν διαβεβαιώσει ότι θα επανιδρυθούν οι καταργημένοι Δήμοι.
Επειδή, όμως γνωρίζει ότι κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ, δεν πρόκειται να το δεχθούν και με το ΠΑΣΟΚ πολύ πιθανόν να φτάσει σε ρήξη, μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό του, προκειμένου να μην αντιδράσει και να αποδεχθεί την πρώτη «φουρνιά» επανίδρυσης Δήμων.
Θα το εντάξουν στο ίδιο νομοσχέδιο, με τη ρύθμιση για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014. Και από την στιγμή που θα είναι «πακέτο» θα εκβιάσουν έτσι το ΠΑΣΟΚ για να το ψηφίσει, δεδομένου ότι γνωρίζουν πως πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του, ζητούν τη μετάθεση των εκλογών .
Την παραπάνω μεθόδευση, αποκάλυψε – άθελά του ή να μετρήσουν αντιδράσεις – ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ.Αθανασίου.
Σε συνάντηση που είχε με επιτροπή για την επανίδρυση δεύτερου Δήμου στη Γορτυνία τους  γνωστοποίησε ότι επίκειται αρχές φθινοπώρου να γίνει τροποποίηση του Νόμου για τους Καλλικρατικούς Δήμους, παράλληλα με ενδεχόμενη παράταση των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Αναφορικά με τη δημιουργία των νέων Δήμων ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία προεργασία, αλλά το Υπουργείο δέχεται κάποια αιτήματα, τα οποία θα εξετάσει ξεχωριστά και επισταμένα. Εκτίμησε δε ότι συνολικά θα υπάρξουν 12-15 περιπτώσεις αλλαγών σε όλη την επικράτεια.

Το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσιεύση από το newsta.gr

Πηγή: Νέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
Ημερομηνία: 19/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: