Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Πέμπτη 28/03/2013: ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ - ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣε συντριπτική ήττα για τον ίδιο και την παράταξη του εξελίχθηκε  χθες 28/3/2013 η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δημοτική Επιχείρηση. Την συζήτηση προκάλεσε  η ¨Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" με αίτημα της πριν από ένα μήνα περίπου.
  
Ο ίδιος ο Δήμαρχος προσπάθησε με αποτυχημένο τρόπο, σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, να φορτώσει τα προβλήματα της επιχείρησης στην προηγούμενη διοίκηση Ρογκάκου, ξεχνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος κυβερνάει ήδη το Δήμο 10ετία τώρα. 
 
Σε καμία περίπτωση δεν έπεισε για τα τεράστια χρέη που διαρκώς γεννά η Δημοτική Επιχείρηση καθώς και την εμμονή του να χρηματοδοτεί η επιχείρηση συνεχώς δραστηριότητες του Δήμου.
Στην συζήτηση που γενικεύθηκε, καθώς συμμετείχε το Δ.Σ. της επιχείρησης και πολλοί πολίτες, στους οποίους αρνήθηκε το λόγο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Δήμαρχο για κακοδιοίκηση στην επιχείρηση και για παραλείψεις που οδηγούν στην απαξίωση και στην υποβάθμιση της.

Στην ουσιαστική παρέμβαση του ο επικεφαλής της ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨ δημοτικός σύμβουλος Άκης Κατωπόδης «αφού επιβεβαιώθηκε η παράταξη του που ζήτησε αυτή τη συζήτηση» όπως είπε, κατηγόρησε το Δήμαρχο για κακοδιοίκηση και σφιχταγκάλιασμα της επιχείρησης από τη Δημοτική Αρχή έθεσε δε ως στόχο της επιχείρησης: την αυτόνομη πορεία της  με διαφάνεια και σωστή διοίκηση προκειμένου να πετύχει φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες και να αποδώσει στους πολίτες του Βύρωνα τον αναλογούν κοινωνικό όφελος σε υποδομές για την πόλη, παρκινγκ, ελεύθερους  χώρους  κλπ

Συνέχισε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις :

  • για την αύξηση των εσόδων με τη λειτουργία του παρκινγκ του νεκροταφείου,
  • την λειτουργία των υπαίθριων αναψυκτηρίων, 
  • τη σοβαρή μείωση των εξόδων που προκαλούν τα πολλά διοικητικά στελέχη κλπ.
  • Τέλος δε, επειδή πολλά ακούγονται και επειδή γενικά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, πρότεινε να προκαλέσει η ίδια η επιχείρηση διαχειριστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου. 
Ουσιαστικές παρεμβάσεις στη συζήτηση έκαναν ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Σάρολας και ο πρώην δήμαρχος κ. Ρογκάκος.Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία:
01/04/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: