Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα": Αναφορά για την κατάσταση στο χώρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας - Συνεργείου στο δημοτικό συμβούλιο της 28/03/2013

Σε συνέχεια της ανάρτησης μας στις 02/03/2012 και αφορούσε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας και του συνεργείου οχημάτων του Δήμου η "Στάση Βύρωνα" κατέθεσε αναφορά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 28/03/2013.

Παρακάτω η αναφορά: Βύρωνας 27 -03 -2013

ΑΝΑΦΟΡΑ 


Προς:
1. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Βύρωνα
2. Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Κοιν.:
1. Δημοτικούς Συμβούλους
2. Δημοτικές Παρατάξεις

Θέμα: ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μετά από περιοδεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» με επικεφαλής τον δημ. σύμβουλο Άκη Κατωπόδη και μέλη της γραμματείας της παράταξης στον τόπο που στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας, το συνεργείο  και ο χώρος οχημάτων καθώς και στον χώρο μεταφόρτωσης διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:
-          Εγκαταλελειμμένα οχήματα όπως απορριμματοφόρα, υδροφόρες, σκούπα, πλυντήριο κάδων που είτε δεν επισκευάζονται πια, είτε μπορούν να επισκευασθούν αλλά είναι αδύνατον να επισκευασθούν διότι η υπηρεσία αδυνατεί να δώσει τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των ανταλλακτικών. 
-          Πληθώρα κάδων καθαριότητας, που αφήνονται εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών να αχρηστευθούν και ύστερα να πουληθούν για παλιοσίδερα. Αρκετοί από αυτούς ήταν καινούργιοι.  
-          Πληθώρα πλαστικών καπακιών κάδων πεταμένα δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται.
-          Δύο νέους αυτοκινούμενους κάδους συμπίεσης σκουπιδιών αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν διότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο όχημα για να τους μεταφέρει.  
-          Στον χώρο μεταφόρτωσης από τους 3εις τράκτωρες που μεταφέρουν τα απορρίμματα λειτουργούν μόνο οι δύο, ενώ η τρίτη έχει πρόβλημα το οποίο μπορεί να επισκευασθεί αλλά δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή της λόγω έλλειψης χρημάτων.
-          Γύρω από τον χώρο της μεταφόρτωσης υπάρχουν κλαδιά από το κλάδεμα των δέντρων αλλά δεν μπορούν να κομποστοποιηθούν διότι οι 3 κλαδωφάγοι δύο χρόνια τώρα είναι στο  συνεργείο επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να τους επισκευάσει με αποτέλεσμα προϊόντα κλαδέματος να στέλνονται στην χωματερή πληρώνοντας 45€ / τόνο, ενώ το προϊόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα.
-          Μία υδροφόρα η οποία δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και έγινε προσπάθεια να πουληθεί η δεξαμενή, προσπάθεια που αποτράπηκε μετά από παρέμβαση των εργαζομένων του συνεργείου διότι δεν υπήρχε διαδικασία καταστροφής.
-          Μπάζα από το ξύσμα των ασφαλτοστρώσεων έχουν αδειαστεί και κλείνουν δασικό δρόμο. 
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την εγκληματική αδιαφορία που δείχνει η Δημοτική Αρχή απέναντι στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, υποτιμώντας το γεγονός ότι πρόκειται για δημοτική περιουσία που αγοράσθηκε με χρήματα των δημοτών.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:
-          Να δημιουργηθεί χώρος φύλαξης οχημάτων και κάδων για όσο καιρό περιμένουν να επισκευασθούν ή να αντικαταστήσουν φθαρμένους.  
-          Να τηρείται η νόμιμη διαδικασία καταστροφής για όσα οχήματα δεν μπορούν να επισκευασθούν.
-          Να οργανωθεί σε σύγχρονες βάσεις το συνεργείο αυτοκινήτων και να αξιοποιηθεί ο πλούσιος εξοπλισμός του.
-          Να σταματήσει το πάρε - δώσε με τη Δημοτική Επιχείρηση στην αγορά ανταλλακτικών και να χρησιμοποιηθούν τα ανταποδοτικά που έτσι και αλλιώς πληρώνει ο κόσμος για να έχει καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό.
Ταυτόχρονα η παράταξη μας θα μελετήσει την όλη κατάσταση στο χώρο της καθαριότητας, τις προμήθειες οχημάτων και υλικού, την ανακύκλωση και τα οικονομικά δεδομένα τους και σύντομα θα καταθέσουμε δημόσια προτάσεις που θα είναι στον αντίποδα της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση με την δημιουργία των 4 εργοστασίων καύσης στην περιοχή της Αττικής.

Υ.Γ.: Παραθέτουμε ενδεικτικές φωτογραφίες όπου απεικονίζονται όλα τα παραπάνω.Για την «Στάση Βύρωνα»

Κατωπόδης Γ.
Βασιλοπούλου Ε.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: