Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: Συνεδρίαση της γραμματείας της δημοτικής πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ με θέμα την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου ΒύρωναΤην Τρίτη 12/02/2013 συνεδρίασε η γραμματεία της δημοτικής πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ με θέμα την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα.
Η οικονομική επιτροπή της παράταξης ενημέρωσε τα μέλη της γραμματείας για την μέχρι τώρα λειτουργία της Δημοτικής επιχείρησης με βάση τον έλεγχο που έκανε στα οικονομικά στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε με πολύ κόπο.
Παρά το γεγονός ότι η συλλογή των στοιχείων για την οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης γίνεται αργά και βασανιστικά αντλούμε τα συμπεράσματα μας από τους ισολογισμούς, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τις καταστάσεις εσόδων – εξόδων.   
Με βάση τα στοιχεία αυτά και από την συζήτηση που έγινε, η γραμματεία της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ συμπέρανε ότι η οικονομική κατάσταση της «Δημοτικής Επιχείρησης» είναι δυσχερής με σημαντικές ζημιές ως ποσοστό των συνολικών εσόδων.
Από τη συζήτηση αυτή γεννήθηκαν οι παρακάτω προβληματισμοί και ερωτήματα: 

  • Γιατί η δημοτική επιχείρηση «μπαίνει μέσα» την ίδια στιγμή που ο Δήμος ανέλαβε τα προηγούμενα χρέη της ύψους 15 εκ.ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πιό ακριβές σε σχέση με αντίστοιχες υπηρεσίες διπλανών δήμων;
  • Γιατί χρησιμοποιείται κατ΄εξακολούθηση η ρευστότητα της δημοτικής επιχείρησης για να πληρώνονται έξοδα του Δήμου -που έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο- όπως όλοι που σχετίζονται με τη Δημοτική Επιχείρηση γνωρίζουν;
  • Γιατί η επιχείρηση δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εκδίδει αποδείξεις της ΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ και όχι της ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ ως όφειλε;
  • Γιατί ο Δήμαρχος - και σημερινός πρόεδρος μετά την παραίτηση του κ. Τρυφιάτη - αποφεύγει να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα της στο Δημοτικό Συμβούλιο; Σας υπενθυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι δεν είστε ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλλά απλός διαχειριστής στο όνομα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με αγωνία παρακολουθεί τη συνεχή υποβάθμιση της Δημοτικής Επιχείρησης και σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και τα προσδοκώμενα οφέλη για την κοινωνία του Βύρωνα από την λειτουργία της. 
Επιφυλασσόμαστε για τα τελικά μας συμπεράσματα και δεσμευόμαστε στους συνδημότες μας να ερευνήσουμε σε βάθος τη μέχρι τώρα λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Τέλος καλούμε τους δημότες του Βύρωνα να κάνουν προτάσεις και παρατηρήσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης ώστε να αποτρέψουμε την επερχόμενη καταστροφή που αποτέλεσμα θα έχει την παραχώρηση των υπηρεσιών της σε ιδιώτες. 

Η δική μας γνώμη είναι ότι για την ανασυγκρότηση της Δημοτικής Επιχείρησης χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας με διαφορετικό σχέδιο και άλλη αντίληψη στη διαχείριση της.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»
Ημερομηνία: 14/02/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: