Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

«Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»: ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Tην Κυριακή 14/1/13, έγιναν οι δημαιρεσίες για την εκλογή «Προεδρείου» του Δημοτικού Συμβουλίου, της «Οικονομικής Επιτροπής» και της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» στον Δήμο Βύρωνα.

Για το προεδρείο η παράταξη μας ψήφισε λευκό για όλα τα μέλη του προεδρείου καταθέτοντας την παρακάτω δήλωση:


Η «Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» δηλώνει ότι για την εκλογή του προεδρείου ψηφίσαμε λευκό με βάση ένα πολιτικό σκεπτικό το οποίο καταδικάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Καλλικράτης και τον θεσμό του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι με τον νόμο αυτό δεν προάγεται όσο χρειάζεται και απαιτείται η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των όλων των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν σε αυτό.


Λευκό ψήφισαν για τις θέσεις του προεδρείου και οι άλλες παρατάξεις της  «Αυτοδιοικητικής Αριστεράς» και έτσι εκλέχθηκαν ως πρόεδρος η προτεινόμενη από την Δημοτική Αρχή κ. Αλιφραγκή Πόπη που ήταν και πριν πρόεδρος , για αντιπρόεδρος η κ. Χίνη και για Γραμματέας η κ. Σμπόνια, αμφότερες από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Για την «Οικονομική επιτροπή»  εκλέχθηκαν, από την Δημοτική Αρχή  η κ. Μπαστέα ως πρόεδρος και οι κ. κ. Ανδρίτσος, Μπαντής, Μακράκης, Αντωνίου, Ταραζώνας, ενώ για τις 3 θέσεις που δικαιούται η αντιπολίτευση προτάθηκαν και εκλέχθηκαν ο Ηλίας Βαλμάς από την «παράταξη Κόνσουλα», ο Παναγιώτης Πάλμος από την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Άκης Κατωπόδης από τη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ». Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι κ. κ. Υφαντή, Αδαμοπούλου, Καπάνταης, Κόνσουλας, Αντωνακόπουλος.


Για την «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» από την Δημοτική Αρχή εκλέχθηκαν ο κ. Ζούμπος ως πρόεδρος και οι κ. κ. Καπάνταης, Αδαμοπούλου, Αντωνίου, Γερασιμίδου, Παπαγεωργίου ενώ για τις 3 θέσεις που δικαιούται η αντιπολίτευση προτάθηκαν και εκλέχθηκαν ο  Χριστόφορος Χαλικιάς από την παράταξη Κόνσουλα,ο Κίμων Αντωνακόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Ελένη Βασιλοπούλου από την «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ». Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι  κ. κ. Μπατής, Μακράκης, Κριατσιώτης, Βαλμάς, Κατωπόδης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκλογή των παραπάνω επιτροπών η παράταξη Κόνσουλα, η οποία στην προηγούμενη εκλογή είχε πάρει όλες τις θέσεις, μία τακτική - που κριτικάραμε τότε  ως παράταξη - τώρα προχώρησε σε μία αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, γεγονός που χαιρετίσθηκε ως θετικό και αναγκαίο. Ταυτόχρονα δηλώσαμε ότι μπαίνουμε στις επιτροπές αυτές με τις θέσεις μας και με στόχο να μαθαίνουμε την κατάσταση του Δήμου, έτσι ώστε να αποκαλύπτουμε και ταυτόχρονα να καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις, έγκαιρα και εμπεριστατωμένα όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και αρκετό καιρό .  


Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: