Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" για την "Ανάπτυξη δομών Πολιτισμού και Αλληλεγγύης".Από τον "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" λάβαμε το παρακάτω αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανάπτυξη δομών πολιτισμού και αλληλεγγύης από τον Δ. Βύρωνα:

"                                                                   Αναρτητέο στο διαδίκτυο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Βύρωνας , 28 Νοεμβρίου 2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                               
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ                                           Α.Π.: 30322
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ       
Δ/ΝΣΗ: Καραολή & Δημητρίου 36-44
Τ.Κ. 16233 Βύρωνας
Τηλ.: 2132008643                                                   Προς:
FAX: 210-7669596                                                  1.  Δήμαρχο Βύρωνα
                                                                                    2.  Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                                    3.  Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
                                                                                    4.  Γενική Γραμματέα
                                                                                    5.  Σωματείο Εργαζομένων
                                                                                       
                                   

Θέμα: Ανάπτυξη δομών Πολιτισμού και Αλληλεγγύης


Κυρίες και κύριοι,Με τη διαδοχική επιβολή μνημονίων και των συνακόλουθων μέτρων (άδικων και αναποτελεσματικών κατά την ταπεινή μου άποψη), ο λαός οδηγείται σε όλο και δυσχερέστερες συνθήκες επιβίωσης. Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η διογκούμενη ανεργία, η περικοπή κοινωνικών παροχών, η ακρίβεια, τα δάνεια στα οποία αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ιδιώτες και επιχειρήσεις, τα χιλιάδες «λουκέτα» σε μαγαζιά οδηγούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας στα όρια της εξαθλίωσης. Με τα τελευταία μέτρα δε, που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων την 7η Νοεμβρίου, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Απέναντι σε αυτήν την βαρβαρότητα η άμεση ανάπτυξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων είναι επιβεβλημένη. Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει αξιόλογη παρουσία από την Εκκλησία και μία σειρά τοπικών συλλογικοτήτων.

Από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης γίνομαι καθημερινά αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων βοηθείας από συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέρχονται στο γραφείο μου για να μου εκθέσουν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν την συνδρομή μου για την επίλυσή τους. Προβλήματα καθημερινά, που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος και έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης, την αδυναμία τους να πληρώσουν το ενοίκιο τους και τη Δ.Ε.Η..

Ο Δήμος, λαμβανομένου υπ’ όψιν του μεγέθους των κοινωνικών αναγκών και του πρωτεύοντος ρόλου του, πρέπει να τεθεί επικεφαλής της όλης προσπάθειας προσφέροντας πολύ περισσότερα απ' όσα μέχρι σήμερα έχει προσφέρει σε ανάλογες περιπτώσεις. Για το σκοπό αυτό, από τη θεσμική θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, αλλά και ως απλός πολίτης του Βύρωνα, ζητώ από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, να οριστεί άμεσα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων προς ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και την εν γένει ανάπτυξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, απαραίτητων και αναγκαίων στις μέρες μας.

Πιο συγκεκριμένα προτείνω να συζητηθούν και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων:

1. Βοήθεια (τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, οικονομικής στήριξης) προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, ενόψει και των Εορτών των Χριστουγέννων.

2. Υλοποίηση της εισήγησης του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης προς τους οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες μας.

Κλείνοντας την παρέμβαση μου θα ήθελα να τονίσω ότι για την ανάπτυξη ποικιλόμορφων δράσεων, πολιτιστικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και πρωτίστως δράσεων αλληλεγγύης, χρειάζονται και οι ανάλογοι χώροι, που θα στεγάσουν αυτές τις προσπάθειες. Ένας τέτοιος χώρος, που πληροί με τον καλύτερο τρόπο τις αναγκαίες προϋποθέσεις, είναι το αναψυκτήριο της «Λαμπηδόνας» στο χώρο του δημοτικού Άλσους της Αγίας Τριάδος. Μέσα σε αυτό, με την επίβλεψη και τη διοίκηση του Δήμου, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αξιόλογες δραστηριότητες και παρεμβάσεις συμπολιτών μας για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Πιστεύω ότι ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, οι πάσης φύσεως κοινωνικές δραστηριότητες και η στήριξη των πληττόμενων από την οικονομική κρίση συμπολιτών μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη στις μέρες μας. Η εκμίσθωση του αναψυκτηρίου της «Λαμπηδόνας» σε ιδιώτη – επιχειρηματία θα προσφέρει στο Δήμο ένα ελάχιστο οικονομικό όφελος, το κοινωνικό κόστος όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερο, στερώντας από τους δημότες έναν ελεύθερο χώρο κοινωνικής έκφρασης, αλληλεγγύης και δημιουργίας.


Μετά τιμής,

Δημήτρης Σάρολας

Δεν υπάρχουν σχόλια: