Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Μερικά σχόλια για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα που συνεδρίασε στις 18/12/2012

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ Νο 1
Δημοτικό Συμβούλιο 18/12/12:
Ο κ. Ρεϊζιδης με επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο μετά την επίθεση στον Σταύρο Τζωρτζιώτη, έχοντας απόλυτη επίγνωση (προς τιμή του) της σοβαρότητας της πράξης του αιτήθηκε την παραίτηση του από το Δ.Σ.
Στις 18/12 τον είδαμε και πάλι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. σε άλλη θέση κοντά στο προεδρείο (προφανώς για λόγους προστασίας). Ο εκπρόσωπος της Αρ .Παρέμβασης παρενέβη και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε ότι και η Στάση Βύρωνα έχει ζητήσει την απομάκρυνση του συμβούλου και την αντικατάσταση του.
Ερώτημα ...αφού ο ίδιος παραιτείται γιατί ξαναέρχεται στο Δ.Σ.;
Αφού ο ίδιος φοβάται, γιατί εξευτελίζεται δημόσια στην ποδιά του αρχηγού; 
Γιατί ο αρχηγός εκθέτει τον ψηφοσυλλέκτη του ως πατέρας που συγχωρεί την αμαρτία του γιου ξεχνώντας ότι μιλάμε για θεσμούς, δημοκρατία, ηθική.
Μήπως τελικά η απομάκρυνση Ρεϊζιδη ανοίγει τις πύλες σε πρόσωπα που δεν υπάρχουν και οι καλύτερες σχέσεις ?

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ Νο 2

Δημοτικό Συμβούλιο 18/12/12:
Συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα με εισήγηση του κ. Σάρολα, συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος κ. Χρ. Χαλικιάς ρόλο προέδρου, γιατί η πρόεδρος κα Αλιφραγκή κωλύεται λόγω ασυμβίβαστου! Αντιεισήγηση των καταστηματαρχών του Αγ. Λαζάρου (εκεί συγκαταλέγεται η πρόεδρος) και γίναμε μια ωραία παρέα που εννοείται τρώει και πίνει στον Άγιο πιο συχνά από ότι εκκλησιάζεται (εμείς ως Στάση πήραμε τις απουσίες από τους εκκλησιασμούς από το Δήμαρχο που γνωρίζει όλες μας τις κινήσεις).
Όλα τα πράγματα έχουν δυο και παραπάνω όψεις αλλά εδώ η συζήτηση είχε το γούστο της. Ας πούμε το πόσο μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας δημόσιο χώρο επιχειρηματικά να μην αποδίδει τους φόρους του επειδή και καλά δίνει δουλεία σε κόσμο και μας φτιάχνει και μια ωραία ατμόσφαιρα που δεν έχουμε αλλιώς! Εμείς στοιχεία για το ποιος χρεωστάει από τις καταλήψεις πεζοδρόμων και πεζοδρομιών δεν μπορούμε να πάρουμε λόγο προσωπικών δεδομένων!!! Ο δήμαρχος δεν θέλει να ζορίσει τον συμπαθή και εννίοτε συνεργάτη, ψηφοφόρο, συμμαθητή, κουμπάρο, γείτονα, κολλητό για τα χρωστούμενα σε ένδειξη συμπαράστασης για την κρίση, για να μην ερημώσει και η πόλη από μαγαζιά. Οπότε να σπρώξουμε το χρόνο μέχρι το Μάρτη, να αλλάξουμε το νόμο (για την χωροθέτηση και την χρέωση των καταλήψεων) που αυτή η παράταξη του ψήφισε το2003 !Επί τη ευκαιρία για τα περίφημα αναψυκτήρια παρέχει και μπόλικα τετραγωνικά για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Με αυτή την παράλογη λογική της δημοτικής αρχής προβλέπουμε τα πάρκα να ξεχειλίζουν από καρέκλες αφού το άπλωμα τους δεν στοιχίζει και ασφαλώς ο σεβασμός, η αισθητική, η συνύπαρξη διαφορετικών ηλικιών και δράσεων στην πόλη είναι έννοιες δυσνόητες για αυτούς που θεωρούν νόμιμο και ηθικό ότι τους συμφέρει. Επίσης είναι πασιφανές ότι η λειτουργία μιας πλατειάς σε μια πόλη με τόσο πυκνή δόμηση φαίνεται ότι λόγω υπογεννητικότητας ξεχνάει τα παιδιά !

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ Νο 3

Δημ. Συμβούλιο 18/12/12
Συζήτηση για τον καθορισμό τελών.
Παρέμβαση του Δήμαρχου για το πόσο πρωτοπορεί στα θέματα κοινωνικής πολίτικης και αλληλεγγύης(!). Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να τον προτείνουμε για βραβείο Γκίνες! Είναι ο πρώτος Δήμαρχος που σε συνθήκες κρίσης φτώχειας, ανεργίας, εκφασισμού της κοινωνίας επιτίθεται σε συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της πόλης με απίστευτη σφοδρότητα λες και κινδυνεύει η θέση του. Οφείλει να υποστηρίξει οποιονδήποτε υποστηρίζει, οποίες και οποίους
ξεπερνούν τον εαυτό τους και χτίζουν με το αίμα τους και το υστέρημα τους πυρήνες αλληλοβοηθείας και συνεύρεσης για να μην είναι κανένας μόνος του στα δύσκολα. Οι εποχές Δήμαρχε άλλαξαν. Για εμάς ο Δήμος Βύρωνα έπρεπε όντως να πρωτοπορεί!
Ντρεπόμαστε για την εικόνα της αστυνομίας εναντία στους κατοίκους που προβάλλουν το αίτημα της μη ιδιωτικοποίησης του δημοσίου χώρου!
Ντρεπόμαστε που καλείς εσύ την αστυνομία και ξεχνάς ότι είσαι Δήμαρχος της πόλης των μικρασιατών, των αγωνιστών της Αντίστασης, των αγώνων για την ειρήνη και τη δημοκρατία! Θα σε προτείνουμε για ρεκόρ Γκίνες! Ρεκόρ απόλυτης ασυμβατότητας αιρετού με την κοινωνία την οποία λέει ότι υπηρετεί! Υπηρετείς μόνο τον εαυτό σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: