Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Αποτελεσματική η παρέμβαση και της Στάση Βύρωνα για το Πικ Νικ


Εδώ και λίγο καιρό, ο χώρος του Πικ-νικ αποκαταστάθηκε κι από υπαίθριο πάρκινγκ που είχε καταντήσει εξαιτίας των ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου μας αλλά και της επί σειρά ετών αδράνειας της παρούσας δημοτικής αρχής, μετατρέπεται και πάλι σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Η δημοτική αρχή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, καθάρισε το Πικ-νικ από τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα διάφορα μηχανήματα, που τα τελευταία χρόνια είχαν καταλάβει παρανόμως τον δασικό χώρο και με φυτεύσεις και άλλες κατασκευές, προσπάθησε να αποκαταστήσει τον αρχικό του χαρακτήρα ώστε ο χώρος σταδιακά να αποδοθεί στους δημότες ως χώρος αναψυχής και περιπάτου.

Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν η Στάση Βύρωνα δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία και δεν είχε αναδείξει το θέμα, ήδη από την θητεία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Η παράταξή μας, τον τελευταίο χρόνο, με σειρά παρεμβάσεων είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε μέσω της ιστοσελίδας και της εφημερίδας μας αλλά και με συναντήσεις επιτόπου με τις τοπικές επιτροπές Φρυγίας και Ζωοδόχου Πηγής και με ενεργούς πολίτες, αγωνίστηκε για την προστασία του δασικού μας πλούτου και την προάσπιση του περιβάλλοντος ως δημόσιου αγαθού.

Χαιρόμαστε που στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε συμπαραστάτες την κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες του Βύρωνα, τον Συμπαραστάτη του Δημότη αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα υιοθέτησε τις προτάσεις μας, οι οποίες κατά ένα μέρος υλοποιήθηκαν από τον Δήμο το προηγούμενο διάστημα.

Παραμένει όμως σε εκκρεμότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος στάθμευσης και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται σε ώρες αιχμής, όπου παρατηρείται μαζική μετακίνηση πολιτών προς το νεκροταφείο ή το αθλητικό κέντρο.

Από την πρώτη στιγμή, η Στάση Βύρωνα, προβλέποντας τα προβλήματα που θα προκληθούν, έκανε προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να αξιοποιηθεί το διώροφο υπόγειο γκαράζ του νεκροταφείου, το οποίο σήμερα δεν έχει καν υπάλληλο. Επιπλέον ζητήσαμε να πυκνώσουν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας τις μέρες και ώρες αιχμής, ώστε οι δημότες να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του ΙΧ.

Η Στάση Βύρωνα, με συνέπεια, με θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις, είναι πάντα παρούσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης με γνώμονα μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: