Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

H ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τον περασμένο Φεβρουάριο με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στα δημοτικά αναψυκτήρια (Λαμπηδόνα, Ανάληψη, Άστρα) ο Δήμαρχος έκλεισε τους αντίστοιχους χώρους οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν ανακαταληφθεί στην τύχη τους.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα εγκαίρως έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για μια συνολική δημόσια διαβούλευση που θα άνοιγε το θέμα των δημόσιων χώρων της αξιοποίησης και χρήσης τους με κριτήριο τις σημερινές ανάγκες των δημοτών και των φορέων της πόλης μας. Η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε στο κενό. Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή με όλους τους τόνους έχει αποφανθεί ότι όλοι αυτοί οι χώροι θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες μιας και ο Δήμος δεν μπορεί να είναι καφετζής και έχει ανάγκη τα χρήματα από την ενοικίαση τους.

Με κάθε τρόπο δηλώνουμε δημόσια ότι σε όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των χώρων αυτών θα μας βρει απέναντι.

Λύσεις για τα οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου υπάρχουν αρκεί να θέλει κάποιος να τις επιλέξει. Μας λυπεί πραγματικά η αντιγραφή της τακτικής της σημερινής κυβέρνησης από τον Δήμαρχο που στο όνομα των κενών ταμείων που δημιούργησαν οι ίδιοι διαλύοντας το όποιο κοινωνικό κράτος.

Το δικό μας όνειρο θα ήταν μια δημοτική αρχή που θα άνοιγε αυτούς τους χώρους στην κοινωνία, θα στήριζε τις πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων και θα τους μετέτρεπε σε κυψέλες συνεύρεσης της πόλης, δημιουργίας και αλληλεγγύης που τόσο την έχουμε ανάγκη σήμερα που το να είσαι μόνος σου στην κρίση οδηγεί σε τρομερά αδιέξοδα. Είναι πεποίθηση μας ότι οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει και καλούμε την σημερινή δημοτική αρχή να το αντιληφθεί.

Η προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από εκατοντάδες δημότες ώστε η Λαμπηδόνα (άλσος Αγίας Τριάδας) να στεγάσει τις δραστηριότητες του κοινωνικού- πολιτιστικού κέντρου έτυχε μιας ακραίας και αδικαιολόγητα αυταρχικής συμπεριφοράς από τον δήμαρχο που δεν δέχτηκε να γίνει συζήτηση για την χρήση του χώρου από το κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο ενώ ανήμερα την 28η Οκτωβρίου έστελνε την δημοτική αστυνομία να κλειδώσει και να φυλάξει την Λαμπηδόνα από τους επικίνδυνους δημότες.

Η Στάση Βύρωνα χαιρετίζει την προσπάθεια των δημοτών να παραμείνουν ανοιχτοί οι δημόσιοι χώροι για όλους και αισθάνεται ότι έχει πολλά να διδαχτεί από την εθελοντική και δημιουργική τους προσφορά από την οποία δεν έχει κανείς να φοβηθεί.

Επαναφέρουμε την πρόταση μας για δημόσια συζήτηση για την χρήση των δημόσιων χώρων και καλούμε τον Δήμαρχο να εμπιστευτεί για μια φορά τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: