Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30/6/11


Τρία θέματα κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία για πρώτη φορά έγινε στις 8.30 μμ

Το πρώτο θέμα αφορούσε την πρόταση της Πρωτοβουλίας νέων για την δημιουργία κοινωνικού-πολιτιστικού κέντρου στη Λαμπηδόνα που συνοδεύονταν από 500 υπογραφές.

Το εν λόγω αναψυκτήριο είναι κλειστό από τις 28 Φεβρουαρίου, μετά την απόλυση των 47 συμβασιούχων από την Δημοτική επιχείρηση και γιαυτό το θέμα διαμαρτυρήθηκε κόσμος και μαζεύτηκαν υπογραφές. Η πρόταση της Πρωτοβουλίας των νέων ήταν να τους παραχωρηθεί ο χώρος και να λειτουργήσει ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και να αναπτύξουν εκεί δραστηριότητες πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου. Το αίτημα υποστήριξαν η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ και η Αριστερή Παρέμβαση. Αρνήθηκε πεισματικά και μέχρι τέλους να υιοθετήσει την πρόταση ο Δήμαρχος κ.Χαρδαλιάς, ενισχύοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι πρόκειται να το νοικιάσει σε ιδιώτες. Ο κ. Κόνσουλας αφού πρότεινε να δοθεί προσωρινά στην Πρωτοβουλία τελικά συντάχθηκε με την πρόταση του Δημάρχου και συμφωνεί από ότι φαίνεται με την ιδιωτικοποίηση του. Ο κ. Πάλμος και η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκαν να στηρίξουν το αίτημα της Πρωτοβουλίας και απείχαν από την ψηφοφορία. Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις καθώς και ο Δήμαρχος ζήτησε συνάντηση με την Πρωτοβουλία,αλλά και οι ίδιοι οι νέοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα.

Το δεύτερο θέμα που είχε προταθεί από την ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ από τις 28 Φλεβάρη,αφορούσε την αποκατάσταση του χώρου του Πικ-νικ.

Πρόκειται για χώρο που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για περίπατο και αναψυχή και είναι χαρακτηρισμένος ως δημόσιος δασικός χώρος σήμερα έχει καταληφθεί από εγκαταλελειμένα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά. Η πρόταση μας ήταν να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα, να απαγορευθεί το πάρκιν και να αποκατασταθεί ο χώρος με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου. Ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί η δημοτική συγκοινωνία και το υπόγειο πάρκιν για την εξυπηρέτηση των δημοτών που κατευθύνονται προς το Νεκροταφείο και τα γήπεδα. Το θέμα υποστήριξε και η Πρωτοβουλία πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι έχει εντάξει τον εν λόγω χώρο στην πράσινη διαδρομή, ένα έργο που δεν φαίνεται να πραγματοποιείται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αποδέχθηκε τις προτάσεις της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ και από αύριο ξεκινάνε οι εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου. Η πρόταση μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις.Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή πρωτοβουλία που παίρνει η παράταξη μας, για την προστασία δημόσιων χώρων και έχουν κάνει αίσθηση για το πως μπορεί μία παράταξη να αναδεικνύει, να παλεύει και να κατακτά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και χωρίς να είναι στη Διοίκηση του Δήμου.

Το τρίτο θέμα αφορούσε τον ορισμό εκ νέου του ΔΣ του νομικού προσώπου πολιτισμού-αθλητισμού.

Η προηγούμενη απόφαση απορρίφθηκε απο την αποκεντρωμένη περιφέρεια βασικά για δύο λόγους: ο ένας έχει να κάνει με την παρουσία του δημάρχου στο νομικό πρόσωπο, πράγμα που δεν αναφέρεται στη σύσταση του και ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός η εκλογή ενός μόνο μέλους από την αντιπολίτευση ενώ ο Καλλικράτης προβλέπει την ύπαρξη τουλάχιστον δύο.Το θέμα εξελίχθηκε σε μία ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Δημάρχου και του κ. Κόνσουλα καθώς ο κ. Δήμαρχος και παράταξη του δεν δέχεται την παρουσία του κ. Κόνσουλα στη διοίκηση του νομικού προσώπου. Η δική μας θέση αρχών , που κρατήσαμε και την προγούμενη φορά που συζητήθηκε το θέμα αφορούσε καταρχήν την παρουσία και των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ και δεύτερον η κάθε παράταξη να έχει αυτή την ευθύνη ποιόν θα προτείνει. Τελικά πάλι εκλέχθηκε μόνο ένα μέλος από την αντιπολίτευση-της Λαϊκής Συσπείρωσης-και το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί καθώς η παράταξη κ. Κόνσουλα απείλησε με νέα προσφυγή και αποχώρησε από το Δημ.Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ελπίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις προς όφελος των δραστηριοτήτων του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν: η καταβολή σε χρήμα για το γάλα των εργαζομένων που καθυστερούσε από τον Μάρτιο του 2011, η πρόσληψη 5 έκτακτων πυροφυλάκων για τη θερινή περίοδο, η καταβολή αποζημίωσης για το 2ο τρίμηνο στους σχολικούς φύλακες και η διαμαρτυρία πολιτών για τον υπερβολικό αριθμό κλήσεων που κόβει η Δημοτική αστυνομία στο πεζόδρομο της Ευαγγελικής Σχολής στον ΑΓ. Λάζαρο.

Να σημειωθεί τέλος η ερώτηση που κατατέθηκε από τη ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ και διαβάστηκε στο Δημ. Συμβούλιο για την πορεία των μέτρων κοινωνικής προστασίας και του ταμείου κοινωνικής αλληλοβοήθειας (βλέπε σχετικά εδώ ) και η οποία σύμφωνα με δεσμευση του Δημάρχου θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: