Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας
Πολίτες του Βύρωνα

Το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, υποβαθμίζεται και κινδυνεύει να διαλυθεί, καθώς μειώνεται δραματικά το προσωπικό του, είτε με τις αποσπάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είτε με την μη ανανέωση των συμβάσεων 3 επικουρικών Ιατρών που λήγουν στις 28 Ιουνίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου θα αδυνατεί να εφημερεύει καθώς σε αυτό θα παραμείνουν μόνο 2 ειδικευμένοι γιατροί.

Είναι γνωστός ο αναντικατάστατος ρόλος της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην προαγωγή της υγείας των πολιτών και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εξυπηρετούνται καθημερινά 250 άτομα από την πόλη μας και από γειτονικούς δήμους.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» στήριξε την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και στην περσινή κρίση μαζεύοντας πάνω από 1000 υπογραφές πολιτών και πιέζοντας να μην κλείσει αλλά και στην πορεία αντιτάχθηκε στην είσπραξη των 5 ευρώ.
Ειδικά δε στην σημερινή κρίση που οι κοινωνικές ανάγκες – εργασία, ασφάλιση, παιδεία, υγεία κτλ – είτε υποβαθμίζονται είτε κλείνουν είναι χρέος όλων μας να τις υπερασπισθούμε.

- Καλούμε την Διοίκηση του Ιπποκράτειου και τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα.
- Καλούμε όλους τους πολίτες του Βύρωνα να υπερασπισθούν το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.


Όλοι την Πέμπτη 23/06/2011 στις 7μμ
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
που οργανώνεται από πολίτες του Βύρωνα
έξω από το Κέντρο ΥγείαςΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: