Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Αιτήσεις - αναφορές της Στάση Βύρωνα στο Δημοτικό συμβούλιο της 14-6-11


Η Στάση Βύρωνα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 14-6-11 τα παρακάτω έγγραφα που αφορούν κατάληψη δασικού χώρου και το μεταναστευτικό φεστιβάλ του Δήμου.
Για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να το φέρει θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ για το Μεταναστευτικό Φεστιβάλ δεν δεσμεύτηκε. Εμείς θα επιμείνουμε ώστε να οργανωθεί από το Δήμο και θα ξαναφέρουμε το θέμα


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Α Ι Τ Η Σ Η

Προς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα

Κοιν: ΣΠΑΥ -Δασαρχείο Πεντέλης

Την Κυριακή 29 Μαϊου 2011 η Πρωτοβουλία πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού έκανε εθελοντικό καθαρισμό του δάσους δίπλα στη Μονή Ζοωδόχου Πηγής στα αναπηρικά.

Η παράταξη μας πήρε μέρος στον καθαρισμό και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει, στο συγκεκριμένο σημείο, περιφραγμένη με συρματοπλέγματα περιοχή με εγκαταλελειμμένο μελίσσι.

Παρακαλούμε άμεσα να απομακρυνθούν περίφραξη, ξύλινα κουτιά και άλλα αντικείμενα διότι, απο όσο γνωρίζουμε,απαγορεύεται σε δασικό χώρο κάθε τέτοια εγκατάσταση.

Βύρωνας 14/6/2011 Για τη Στάση Βύρωνα

Κατωπόδης Γρηγ. –δημ.σύμβουλος

Βασιλοπούλου Ελ.-δημ.σύμβουλοςΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Α Ι Τ Η Σ Η

Προς τον κ.Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Κύριοι συνάδελφοι

Με βάση το Νόμο 3852/2010,άρθρο 78 προβλέπεται η συγκρότηση σε κάθε Δήμο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.Σύμφωνα δε με τον οδικό χάρτη άμεσων ενεργειών αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄βαθμού, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών,προβλέπεται η συγκρότηση του εν λόγω συμβουλίου μέχρι 31/3/11.Επειδή οι ημερομηνίες ξεπεράστηκαν ερωτούμε πότε προβλέπεται να παρθεί η σχετική απόφαση.Εμείς προτείνουμε στο βαθμό που δεν υπάρχει κώλυμα να πάρουμε σήμερα αυτήν την απόφαση, αλλοιώς στο επόμενο συμβούλιο αυστηρά.

Επιπλέον δε για το ίδιο θέμα των μεταναστών θέλουμε να προτείνουμε την διοργάνωση και φέτος του Μεταναστευτικού Φεστιβάλ μετά και από την επιτυχία που γνώρισε τα 2 προηγούμενα χρόνια και φυσικά μπορεί να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Βύρωνας 14/6/11 Για την Στάση Βύρωνα

Κατωπόδης Γρ.-δημ.σύμβουλος

Βασιλοπούλου Ελ.-δημ.σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: