Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Γκρέμισαν τον τοίχο όπου εκτελέστηκαν οι 11 Βυρωνιώτες !

Αναστάτωση και αλγεινή εντύπωση προκλήθηκε σε κατοίκους αλλά και σε μας , όταν άναυδοι διαπιστώσαμε την Τετάρτη 8 Ιουνίου να έχει γκρεμιστεί το εναπομείναν τμήμα του τοίχου από το κτίσμα στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, μπροστά στο οποίο εκτελέστηκαν 11 Βυρωνιώτες πατριώτες μετά το μπλόκο Γερμανών Ναζί και Ταγματασφαλιτών στη συνοικία μας στις 7 Αυγούστου 1944. Στο σημείο μάλιστα υπήρχε εντοιχισμένη και αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των ηρώων.

Επί τόπου έσπευσε ο επικεφαλής της Στάση Βύρωνα και Δημοτικός σύμβουλος Άκης Κατωπόδης, ο Δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρος Τζωρτζιώτης καθώς και ο συνήγορος του Δημότη Δήμου Βύρωνα κ. Δημ. Σάρολας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ζούμπο, μάθαμε
ότι υπήρξε σχετική αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία για ανάδειξη του χώρου ( !!! ) και η οποία εγκρίθηκε ...
Αντίγραφο βέβαια της αίτησης ή αριθμό πρωτοκόλλου της , μέχρι εκείνη την ώρα, αδυνατούσαν άπαντες να παρουσιάσουν, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι η έγκριση έγινε προφορικά !

Με παρέμβαση των παρευρισκομένων Δημοτικών συμβούλων, του κ. Σάρολα και των κατοίκων προς τον κ. Ζούμπο, δόθηκε η υπόσχεση ότι άμεσα, ο τείχος , που αποτελεί στοιχείο ιστορικής μνήμης για την πόλη μας , θα αποκατασταθεί με τα ίδια υλικά και θα εντοιχιστεί και πάλι η σχετική αναμνηστική πλάκα.

Παρ' όλ' αυτά, μας έμεινε η πικρή γεύση από τις αδιαφανείς , για άλλη μια φορά, διαδικασίες στο Δήμο μας, το καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας που επικρατεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: