Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την συγχώνευση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν σε ενιαίο χώρο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα προωθείται η ρύθμιση που αφορά τον μέγιστο αριθμών μαθητών ανά τμήμα και είναι 30 για την δευτεροβάθμια και 25 για την πρωτοβάθμια.

Οι πληροφορίες για το Βύρωνα , που προέρχονται απο στελέχη της εκπαίδευσης μιλάνε για συγχώνευση 1ου-2ου Γυμνασίου, 1ου-2ου Λυκείου, κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, μόνο για την δευτεροβάθμια.

Οι προτεινόμενες αλλαγές δημιουργούν πολύ σοβαρά παιδαγωγικά, κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα και βρίσκουν αντίθετα όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» απορρίπτει τα σχέδια αυτά που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, συμπαραστέκεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν, στην ανάπτυξη κινήματος που θα ματαιώσει τα σχέδια αυτά.

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 7/2/2011 στις 20:30.

Καλούμε όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, να αντιταχθούν στα παραπάνω σχέδια της κυβέρνησης και όλοι μαζί να απαιτήσουμε αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε επαιδευτικούς – γονείς – μαθητές να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να απαιτήσουν.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

- ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ 20 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.

- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ-ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

- ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Βύρωνας 03/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: