Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης "Βύρωνας - καθαρή επιλογή" του κ. Κόνσουλα


Με αφορμή την Ανακοίνωση – Απάντηση του κου Κόνσουλα και της παράταξής του στα σχόλια μας για τις δημαιρεσίες στο Δήμο Βύρωνα, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Φαίνεται πως ο κος Κόνσουλας και η παράταξή του, μετά και από τις τρείς αποτυχημένες προσπάθειές τους να αναδειχθούν στην Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Και πώς να γίνει αυτό, αφού για την ήττα τους, επικαλέσθηκαν αρχικά την αποχή, ενώ τώρα ανακαλύπτουν το πρόβλημα στη στάση της παράταξής μας κατά την προεκλογική περίοδο σε θέματα διαφάνειας, όπως και στην αποποίηση μιας μίνιμουμ συνεργασίας για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος. «Αλληθωρίζουν» κατά την πολιτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων και δεν απαντάνε στο ερώτημα γιατί ψηφοφόροι του πολιτικού τους φορέα απείχαν ή συσπειρώθηκαν με τον κο Χαρδαλιά ή γιατί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των παρατάξεων της Αριστεράς απείχαν ή ψήφισαν λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο.

Η στάση τους στις Δημαιρεσίες επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ορθότητα της επιλογής μας στο δεύτερο γύρο.

Όσον αφορά τη δήθεν «σκόπιμη απόκρυψη» της μη αποδοχής από μεριάς μας, της εκ του Νόμου διακοσμητικής θέσης του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μήπως θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν σε τι θα μπορούσε να αποσκοπεί και τι σχέση έχει με την «ταμπακιέρα»; Μήπως θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί δεν ήθελαν στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής κανέναν από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, και αντί γι’αυτό μας πρόσφεραν «γενναιόδωρα» τις θέσεις των 4 αναπληρωματικών;

Η εξήγηση είναι προφανής: Αναπληρωματικούς μας θέλουν.

Γιατί ο κ. Κόνσουλας και η παράταξή του ξεχνάνε να αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι όλες οι παρατάξεις της ελλάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες εκπροσωπούν συνολικά το 30% του εκλογικού σώματος, κάθεμιά με το δικό της σκεπτικό κράτησε ακριβώς την ίδια στάση με την «ΣΤΑΣΗ» Βύρωνα, καταγγέλοντας την παράταξη του κ. Κόνσουλα ως αντιδημοκρατική;

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ», με αίσθηση της ευθύνης της, θα αποδοκιμάζει πάντα όποιον πάει αντίθετα με τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, ανεξάρτητα από πού προέρχεται. Αντίστοιχα, θα επιδοκιμάζει και θα στηρίζει οτιδήποτε είναι καλό για την συνοικία μας. Τις ταμπέλες τις χαρίζουμε σ’ αυτούς που ψάχνουν σε αυτές άλλοθι της ήττας.

Σε ό,τι τέλος αφορά τα ζητήματα διαφάνειας, θα είμαστε αμείλικτοι. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που πήραν χρίσμα, από έναν πολιτικό φορέα που μεταξύ άλλων θέσπισε και το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Δεν δεχόμαστε μαθήματα διαφάνειας από αυτούς που για να κρύψουν την ταύτιση με τον αντίπαλο στα βασικά σημεία, καταφεύγουν σε λαϊκίστικα ψηφοθηρικά τερτίπια ακραίας συντηρητικής έμπνευσης, αναπαράγοντας τη λογική και το ήθος κατακίτρινων εκπομπών και εντύπων.

Αν τους αρέσει να θέτουν διλήμματα, ίσως πρέπει να τους θέσουμε και εμείς μερικά: Τι θα πουν, αλήθεια, στον κόσμο για την μειωμένη χρηματοδότηση των Δήμων, για την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας υγείας, για την κατάργηση των σχολικών βιβλίων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών, για την αύξηση των διοδίων, για την αύξηση του ΦΠΑ, για το κλείσιμο των μαγαζιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: