Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει με τα σκουπίδια;Με αφορμή το μεγάλο όγκο σκουπιδιών που παραμένει στους δρόμους του Βύρωνα και τους κινδύνους που προκύπτουν για τη Δημόσια Υγεία η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ παραβρέθηκε σε ενημερωτική σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο του Βύρωνα.

Το Σωματείο μας ενημέρωσε ότι:

α) Πάνω από 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι απολύθηκαν από την χωματερή των Άνω Λιοσίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί όλος ο όγκος των σκουπιδιών που είχε μαζευτεί.

β) Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας διαμαρτύρονται για την μη έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών Σεπτεμβρίου,Οκτωβρίου καθώς και για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δεσμευθεί ότι θα εγγυηθεί την καταβολή αυτών καθώς και των επόμενων μηνών. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν την αποχή τους από την υπερωριακή τους απασχόληση και εργασία το Σαββατοκύριακο.

Σημειωτέον ότι στην σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς ούτε άλλος εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής καθώς επίσης και το γεγονός ότι καμμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί εκ μέρους της για το πρόβλημα αυτό.

Επειδή οι μισθοί και οι υπερωρίες των εργαζομένων της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού πληρώνονται από τα Δημοτικά τέλη, ρωτάμε και ζητάμε να ενημερωθούμε από την Δημοτική Αρχή γιατί αυτά δεν καταβάλονται;

Η Στάση Βύρωνα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Άκης Κατωπόδης, συμπαραστέκεται στο αίτημα των εργαζομένων για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως και στον αγώνα των εργαζομένων στη χωματερή. Τόνισε ιδιαίτερα, ότι ακριβώς αυτές οι απολύσεις και η μη πρόσληψη προσωπικού, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που μας έχει επιβάλει η τρόικα, μέσω του μνημονίου, και που ακολουθείται πιστά αλλά καταστροφικά για την κοινωνία από την κυβέρνηση. Καλεί μάλιστα το Δήμαρχο κ.Χαρδαλιά να μην αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προσωπικό τρόπο,αλλά με δημόσιο και συλλογικό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν απαντήσεις και λύσεις με γνώμονα τα συμφέροντα και των Δημοτών και των εργαζομένων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: