Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Άκη Κατωπόδη στην εφημερίδα Byron plusΠοιοί είναι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της Στάση Βύρωνα για το Δήμο μας;

Τρείς είναι οι βασικοί άξονες που απασχολούν τη Στάση Βύρωνα α) ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός β) η Κοινωνική Αλληλεγγύη και γ) η Ποιότητα Ζωής.

Τί είναι ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός που προτείνετε;

Ζητούμε τη συμμετοχή των δημοτών στα κοινά. Να διεκδικούν και να αποφασίζουν για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Γεγονός που θα υλοποιηθεί με τη σύσταση επιτροπών σε κάθε γειτονιά, που θα αποφασίζουν με βάση τις ανάγκες του συνόλου και θα μπορούν να επιλέγουν με προτεραιότητα τα έργα που θα υλοποιούνται στη γειτονιά τους.

Μπορείτε να μας αναλύσετε τι σημαίνει για σας "Κοινωνική Αλληλεγγύη" σε επίπεδο Δήμου;

Η κοινωνία έχει ήδη επιβαρυνθεί πολύ με την αυστηρή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που θα φέρει το σχέδιο "Καλλικράτης" στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο για τον μέσο πολίτη. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές δομές και να δημιουργήσουμε νέες. Σχολεία, ΚΑΠΗ, Κέντρο Υγείας και Παιδικοί Σταθμοί θα πρέπει να στηριχθούν και να αναπτυχθεί το κοινωνικό τους έργο για περισσότερους συνδημότες μας. Θέλουμε ο Κοινωνικός Ξενώνας να περάσει στα χέρια του Δήμου και να δημιουργηθούν τουλάχιστον τέσσερεις ακόμη παιδικοί σταθμοί έτσι ώστε να μη βρεθούν ξανά παιδιά εκτός παιδικών σταθμών , όπως συνέβη φέτος.
Πρέπει να απαιτήσουμε από την Πολιτεία τα χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων. Πέρσι ο Βύρωνας εισέπραξε 590.000 ευρώ για τα σχολεία, ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 177.000 και το συνολικό ποσό δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000.
Άλλη μια πρότασή μας είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ , μετά και την παραχώρηση κάποιου σχολείου από το Δήμο, όπου τα μέλη της ΕΛΜΕ θα παραδίδουν, εθελοντικά, μαθήματα σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήριο , καθώς έχει καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία.
Επίσης προτείνουμε την υπαγωγή των επιμέρους δημοτικών νομικών προσώπων σε ένα ενιαίο φορέα με έδρα το ΚΕΦΟ Καρέα. Παράλληλα θα πρέπει να καταργηθούν οι συνδρομές στα γήπεδα 5Χ5 καθώς και στα εργαστήρια του Πνευματικού Κέντρου , ενώ ζητάμε την καθιέρωση φοιτητικού εισητηρίου για το Θέατρο Βράχων. Ασχολούμαστε και μας απασχολούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και γι αυτό το λόγο στο ψηφοδέλτιό μας θα έχουμε 10 συνδημότες μας ηλικίας 18-30 ετών.

Τι προτείνετε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών;

Προτεραιότητα υπήρξε για εμάς πάντοτε η προστασία του Υμηττού. Θέλουμε να απομακρυνθούν όλα τα κτίσματα από την περιοχή του Υμηττού, να χαρακτηριστεί η περιοχή Εθνικός Δρυμός και όλοι μας να μπορούμε να χαιρόμαστε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής.
Όσον αφορά τον αστικό ιστό, θέλουμε την υπογειοποίηση των χώρων στάθμευσης, τη δημιουργία περισσότερων πλατειών και γηπέδων, αλλά και τη δημιουργία απευθείας λεωφορειακής γραμμής σύνδεσης του Δήμου μας με τη γειτονική πανεπιστημιούπολη, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιών μας, που χρειάζεται να αλλάξουν δύο λεωφορεία για να φτάσουν στο Πανεπιστήμιο.

Για ποιό λόγο προτείνετε να επιλέξουμε τη Στάση Βύρωνα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Εκφράζουμε τους Βυρωνιώτες που ελπίζουν και δουλεύουν για μια καλύτερη πόλη. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους και με αγωνιστική συμπεριφορά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους και θα προσπαθήσουμε μαζί τους για τη λύση των προβλημάτων με προτάσεις άμεσες και εφικτές. Ζητούμε την ενεργή συμμετοχή τους και ειδικά της νέας γενιάς , την οποία καλούμε να συμμαχήσει μαζί μας για μιά καλύτερη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: