Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής Νεάρχου και Χαριδήμου‏


Το προϋπάρχον κτίριο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και της Στάση Βύρωνα στις 18-10-09Κάτοικοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους στον Άκη Κατωπόδη


Σε αυτές τις ζαρντινιέρες περιορίζεται το "πράσινο" που θα καλύπτει το χώρο...

Πεζοδρόμιο με σκαλοπάτια, αδιάβατο για παιδικά καροτσάκια
Σε αυτό το σημείο υπήρχαν δύο υψηλόκορμα δένδρα,
το ένα κόπηκε με την κατεδάφιση του κτιρίου...


Μπόλικο τσιμέντο ξανά...
Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν προβλέπεται η φύτευση δένδρων !

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα συνεχιζόμενα έργα στη γωνία των οδών Νεάρχου και Χαριδήμου .
Στην περιοχή εκτελούνται έργα κατασκευής παιδικής χαράς, μπόλικο τσιμέντο κυριαρχεί στο χώρο, ενώ η πρόβλεψη για δημιουργία πρασίνου κρίνεται από τους κατοίκους το λιγότερο ελλιπής, μιας και δεν προβλέπεται η φύτευση υψηλών δένδρων, αλλά θάμνων σε δύο ζαρντινιέρες. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι από δύο ψηλά δένδρα πού υπήρχαν έξω από το χώρο, το ένα κόπηκε με την κατεδάφιση του προϋπάρχοντος κτιρίου και το δεύτερο κινδυνεύει να πέσει. Με αυτόν τον τρόπο, η παιδική χαρά θα γίνει αναποτελεσματική το καλοκαίρι, όταν παίζουν τα παιδιά και ο ήλιος θα καίει.
Αλγεινή δε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κατασκευή του έργου, απέχει κατά πολύ από το αρχικό σχέδιο που κατατέθηκε στους κατοίκους προς ενημέρωσή τους και βρίσκεται μάλιστα σε μακέτα στον γνωστό "τόμο" των "έργων" του Κου Χαρδαλιά.
Αγανακτισμένοι δηλώνουν ότι δεν ενημερώθηκαν για την τροποποίηση του αρχικού σχεδίου, ούτε ακόμα κι αν υπήρχαν τεχνικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου. Δεν διαφωνούν με την κατασκευή της παιδικής χαράς, αλλά για τον τρόπο που αυτή γίνεται και για την έλλειψη πρασίνου.Πιστεύουν ότι ακόμα και τώρα, υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η σκίαση του χώρου με υψηλόκορμα δένδρα, τα οποία , εκτός των άλλων , έχουν πολλαπλάσια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους χαμηλούς θάμνους που προβλέπονται.
Στο αίτημα αυτό των κατοίκων, συμπαραστέκεται η Στάση Βύρωνα και ο επικεφαλής της, υποψήφιος Δήμαρχος , Άκης Κατωπόδης, ο οποίος το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε την περιοχή και συζήτησε με τους κατοίκους.
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι πριν ένα χρόνο ακριβώς, στις 18 Οκτωβρίου 2009, με παρέμβαση της Στάση Βύρωνα , απαιτήθηκε να γκρεμιστεί το προϋπάρχον κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου και ο χώρος να αποδωθεί στους κατοίκους σαν χώρος πρασίνου. Συλλέχθηκαν περίπου 90 υπογραφές από τους κατοίκους, οι οποίες κατατέθηκαν από αυτήν στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με υπόμνημα που απαιτούσε το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: