Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Ακη Κατωπόδη, επικεφαλής της Στάση Βύρωνα, για την ανασφάλιστη εργασία


Η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας και κλοπή για τους εργαζόμενους και τους νέους, που βλέπουν να χάνουν ένα προς ένα τα αυτονόητα δικαιώματά τους, για χάρη της «οικονομίας». Η «ανόρθωση» της οικονομίας, μέσω της καθήλωσης των μισθών και των δικαιωμάτων, είναι ένας άλλος τρόπος να πεις πως αυτοί που κέρδιζαν πριν από την κρίση, θα συνεχίσουν να κερδίζουν και σήμερα σε βάρος των χαμένων.

Χάρη στην αντιδημοκρατική επιβολή του «Μνημονίου» και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση υποβαθμίζει και διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, αφού πρώτα έκανε τα στραβά μάτια σε φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και σκάνδαλα, όπως αυτό του Χρηματιστηρίου. Σήμερα, χωρίς την είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών, τα ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση: μόνος κερδισμένος, οι ιδιωτικές (κερδοσκοπικές) ασφαλιστικές εταιρείες.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποδεσμευτεί από το Μνημόνιο και να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών των ταμείων. Κυρίως, όμως, καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους μέσα από τα σωματεία τους. Για τη Στάση Βύρωνα, η κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας -και όχι η όποια κρίση της κερδοφορίας ή του δημόσιου χρέους- αποτελεί την βασική προτεραιότητα για κάθε δίκαιη πολιτική.


Βύρωνας 13/9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: