Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Να είμαστε ακριβοδίκαιοι!!!


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν η ιστοσελίδα της παράταξής μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και αναδεικνύει θέματα που αφορούν τη συνοικία μας.
Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτά γίνονται αποδεκτά και από άλλες παρατάξεις, όπως του κ. Κόνσουλα και της εφημερίδας του, του Δημοτικού Αντίλογου και αναπαράγονται, έστω και κάπως τροποποιημένα...
Ο κώδικας δεοντολογίας όμως λέει ότι, θα έπρεπε να αναφέρεται και η πηγή των πληροφοριών και των ειδήσεων αυτών, ακόμα και των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται ...
Έτσι, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι!!!
Σωστά , κ. Πουλάκη;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Ασφαλώς και η δημοσιογραφική δεοντολογία-που η εφημερίδα μας φροντίζει να την τηρεί-επιβάλει εφόσον πρόκειται για αναδημοσίευση ειδήσεων ή φωτογραφιών να αναφέρεται η πηγή.
Θερμή παράκληση να μας υποδείξετε σε ποιό θέμα αναφέρεστε, προκειμένου εφόσον όντως έχει γίνει παράλειψη,να προβούμε σε επανόρθωση.
Πάντα στη διάθεση σας γιά συνεργασία.

Φιλικά
Βασίλης Πουλάκης
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Διευθυντής εφημερίδας "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ"

Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ είπε...

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας σας, Ιούλιος 2010, υπάρχει θέμα για το νέο περίπτερο στην είσοδο του Θεάτρου Βράχων , με φωτο από την ιστοσελίδα μας και τροποποιημένο κείμενο.
(http://stasivyronalocally.blogspot.com/2010/06/blog-post.html )
Σε προηγούμενα φύλλα, είχατε φώτο από τους κάδους απορριμάτων στο ίδιο σημείο,
(http://stasivyronalocally.blogspot.com/2010/03/blog-post_1832.html )
και παραποιήσατε παλιότερα ρεπορτάζ για την εκδήλωση που διοργανώσαμε τον Οκτώβριο του 2009 στις οδούς Νεάρχου και Χαριδήμου.

Για τα θέματα αυτά, όπως και για άλλα, έχουμε καταθέσει έγγραφα στο Δημοτικό Συμβούλιο
(http://stasivyronalocally.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html )

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

1) Πράγματι, διαπιστώσαμε ότι στο τεύχος 65 / Ιούλιος 2010 σελ.3 της στήλης ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ της εφημερίδας μας, υπάρχει θέμα κοινής λήψης σχετικά με την εγκατάσταση νέου περιπτέρου στην είσοδο του Θεάτρου Βράχων, με φωτογραφία από την ιστοσελίδα σας, κάτι το οποίο εκ παραδρομής δεν επισημάνθηκε και θα το διορθώσουμε στον διαδικτυακό μας χώρο.

Αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να επισημάνουμε ότι, η δημόσια αντίδραση σας είναι υπέρμετρη, εκτός της συνήθους πρακτικής και της συναδελφικότητας, ...διότι η εν λόγω φωτογραφία καταχρηστικά και μόνο μπορεί να χαρακτηρισθεί “αποκλειστικότητα”, αφού πρόκειται για φωτογραφική λήψη που μπορεί να επαναληφθεί από οποιονδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή!

Για τα δύο άλλα θέματα που θίγετε σας διευκρινίζουμε τα εξής:

2) Η φωτογραφία με τους κάδους απορριμάτων στην περιοχή της Εργάνης (σ.σ την οποία και σας επισυνάπτω) που συνοδεύει σχόλιο της εφημερίδας μας (τεύχος 64/Απρίλιος 2010-Στήλη “ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ”) είναι τραβηγμένη από συνεργάτη φωτογράφο της εφημερίδας μας και αποτελεί συνέχεια σχολίου της εφημερίδας μας (τεύχος 61/Δεκέμβριος 2009-Ιανουάριος 2010- Στήλη “ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ”).

Επομένως το θέμα των κάδων απορριμάτων το έχουμε σχολιάσει, πολλούς μήνες πριν εσείς το θίξετε μέσω της ιστοσελίδας σας και το φέρει η Δημοτική σας Παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο...

3) Όσον αφορά το ρεπορτάζ για την εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής σας Παράταξης (σ.σ. αν και στην αρχική ανακοίνωση δινόταν η εντύπωση ότι την εκδήλωση διοργάνωναν κάτοικοι) επί των οδών Νεάρχου και Χαριδήμου, απορούμε γιατί το επαναφέρετε αφού -υπενθυμίζουμε- το θέμα έχει κλείσει από 30-10-2009(!), με αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ του Επιστημονικού Συμβούλου μας Ηλία Παραπονιάρη και του νέου επικεφαλής της παράταξης σας Άκη Κατωπόδη, αλλά και με έγγραφη επισήμανση μας στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας μας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ακόμα και σήμερα (εδώ).

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας αλλά και την έκπληξη μας, που δια ασήμαντον αφορμή, ξεχάσατε τη φιλοξενία -όλα αυτά τα χρόνια- της παράταξης σας από την εφημερίδα μας και παρακαλούμε, στο μέλλον, ότι μπορεί να διευθετηθεί με απευθείας συνεννόηση μας, να μην ακολουθεί την οδό της ανούσιας δημόσιας αντιπαράθεσης και της τεχνητής έντασης.

Στην πόλη του Βύρωνα έχουμε πολλά και σημαντικά θέματα τα οποία μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε δημοσίως και εποικοδομητικά, ...όπως άλλωστε έχουμε πράξει και στο παρελθόν!

Φιλικά

Για την εφημερίδα “ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ”

Ο Διευθυντής

Βασίλης Πουλάκης

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ