Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

183 παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και της πολιτείας επεσήμανε ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” Άκης Κατωπόδης σε παρέμβαση που έκανε στην συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών Βύρωνα .
Η συνεδρίαση είχε σκοπό να αποφασίσει με κλήρωση τα 57 παιδιά από τα εναπομείναντα 253, που θα φοιτήσουν φέτος λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού εργαζομένων και παιδικών σταθμών.
Το πρόβλημα είναι καυτό και φυσικά δεν αφορά μόνο το Βύρωνα, καθώς σε όλη τη χώρα εμφανίζονται φαινόμενα αποκλεισμού παιδιών, και φυσικά μεγεθύνεται στην περίοδο οικονομικής κρίσης που ζούμε. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ διαγωνισμός για την πρόσληψη 9 μόνιμων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς.
Σημειώνουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια δεν ιδρύθηκε κανένας νέος παιδικός σταθμός.
Η δραστηριότητα μας δεν εξαντλείται μόνο σε κριτική αλλά προτείνουμε και αγωνιζόμαστε με τη βοήθεια των ενεργών πολιτών του Βύρωνα για τα παρακάτω:
1) Να πιέσουμε ώστε να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός μόνιμου προσωπικού.
2) Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εύρεσης χώρων για την κατασκευή 4 νέων παιδικών σταθμών που είναι άμεσα απαραίτητοι.
3) Μέχρι τότε να επιδοτηθούν τα τροφεία από το “ταμείο κοινωνικής στήριξης του Δήμου Βύρωνα” ή από άλλο κονδύλι του Δήμου, όσων γονιών θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.
4) Να καταργηθούν εντελώς τα τροφεία και όχι μόνο για τους κάτω των 30000 ευρώ που ισχύει τώρα.
20/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: