Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση από Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΟΧΙ στις αντεργατικές πολιτικές

Κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., Ε. Ένωσης, Δημάρχων.

Να πληρώσουν την οικονομική κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν

ΟΧΙ οι εργαζόμενοι.

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

και της Δ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ στο ΔΗΜΟ

Συνδημότισσες, συνδημότες

Η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία και η συνεχής μεταφορά αρμοδιοτήτων έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων που τους μετατρέπει σιγά – σιγά σε τοπικό κράτος.

Η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση και η πολιτική των Δημάρχων συρρικνώνει το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα τους με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες να γίνονται με ανταποδοτικό τρόπο φορτώνοντας τα οικονομικά βάρη στους δημότες. Οι Δήμοι λειτουργούν ως επιχειρήσεις με τους δημότες χρήστες των υπηρεσιών, πελάτες που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σήμερα στην εποχή του Δ.Ν.Τ. και του προγράμματος σταθερότητας, με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για το λαό και τους εργαζομένους στους Δήμους.

Η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που μπαίνει σε εφαρμογή σε αντιδιαστολή με την αύξηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται από το κεντρικό κράτος θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων, θα ενισχύσει τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην οικονομική αφαίμαξη των δημοτών μέσω και της τοπικής φορολογίας. Θα οδηγήσει τους Δήμους να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις και θα ενταθεί η απαξίωση των υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Οι Δήμαρχοι εργοδότες –Μάνατζερ εκμεταλλευόμενοι το πάγωμα των προσλήψεων που επέβαλε η κυβέρνηση επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος εργασίας προσλαμβάνουν συμβασιούχους με μεροκάματο πείνας και ημερομηνία απόλυσης αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Κεντρική και τοπική εξουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην προώθηση και στην εφαρμογή αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών.

Το Σωματείο των εργαζομένων είναι ριζικά αντίθετο σε αυτή την πολιτική και αγωνίζεται για να μην εφαρμοστεί στο δήμο Βύρωνα.

Σήμερα που η οικονομική κρίση και η πολιτική Κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Τραπεζιτών, κεφαλαίου ισοπεδώνουν τη ζωή μας, ανατρέπουν προγραμματισμούς και μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω, χρειάζεται να ασκηθούν διαφορετικές πολιτικές για να ανταποκριθεί ο Δήμος στις ανάγκες των πολιτών. Να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική, να περιοριστούν οι αλόγιστες δαπάνες και η κακοδιαχείριση, να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά και να τεθούν άλλες προτεραιότητες.

Να διεκδικήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση τους παρακρατημένους οικονομικούς πόρους με δυναμικές κινητοποιήσεις. Η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης να μην οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών, την ταλαιπωρία των δημοτών και την τοπική φορολογία.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα που θα ασκεί κοινωνική πολιτική προς όφελος των πολιτών, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων . Η πολιτική του δήμου πρέπει να έχει στο κέντρο της προσοχής του τις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα των λαϊκών, φτωχών νοικοκυριών και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να παρέχει αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους Δημότες, (Π. Σταθμοί, Αθλητικός Οργανισμός, Πολιτισμός, Πρόνοια κ.λπ.).

Διεκδικούμε:

- Να ενταχθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα, η Δημοτική Επιχείρηση και οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Συμφέρον των Δημοτών και των εργαζομένων είναι να περάσουν στο δήμο γιατί θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα περιοριστούν οι δαπάνες (ενοίκια, μισθοδοσία αιρετών κ.λπ.), θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια, θα αξιοποιηθεί καλύτερα το προσωπικό, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών .

- Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο και ΟΧΙ συμβασιούχων με ημερομηνία απόλυσης. Να καταργηθεί το καθεστώς της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας στη Δημοτική Επιχείρηση.

- Ορθολογικότερη αξιοποίηση των εργαζομένων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ιούνιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: