Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Από το Δήμο Ελληνικού που ο Δήμαρχός του ξεκινά σήμερα Απεργία Πείνας αντιδρώντας στο σχέδιο Καλλικράτης


Υπερασπιζόμαστε το δήμο μας, δηλαδή όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταχτήσει, αλλά κυρίως το δικαίωμα να μπορούμε να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

Από τις αρχές του χρόνου έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης και ειδικότερα το ενδεχόμενο εξουδετέρωσης του ενοχλητικού Δήμου Ελληνικού, διά της συνένωσης του με άλλον ή άλλους γειτονικούς.

Σήμερα είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της πόλης μας είναι αντίθετη σε μια τέτοια εξέλιξη.

Γιαυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση των πολιτών και αν την αμφισβητεί, να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα ενός τοπικού δημοψηφίσματος που μπορούμε να οργανώσουμε.

Ταυτόχρονα και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, διεκδικούμε οικονομικούς πόρους, αρμοδιότητες και αυτοτέλεια για να μπορούμε ως δήμος να υπηρετούμε αποτελεσματικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο αγώνας μας αναπτύσσεται σε μια πολύ δύσκολη γενικότερα περίοδο, στην οποία

εκδηλώνεται μια πρωτοφανής επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών τάξεων. Επίθεση μάλιστα, η οποία συνοδεύεται από μια επίσης πρωτοφανή, επιχείρηση χειραγώγησης του μυαλού και της ψυχής των απλών ανθρώπων, που καλούνται να αποδεχτούν ότι όλα αυτά αποτελούν μονόδρομο και γίνονται για το καλό τους.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι το πρόβλημα μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου προβλήματος και ο αγώνας μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου αγώνα.

Η απεργία πείνας που ξεκινάμε είναι ένα σημαντικό αλλά όχι το μόνο στοιχείο των κινητοποιήσεών μας.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε την ενημέρωση και συλλογή υπογραφών.

Σχεδιάζουμε και οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης ή διαμαρτυρίας. Και φυσικά συντονιζόμαστε με άλλους δήμους και φορείς, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: