Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Έκλεισε ο Δήμος Βύρωνα εξαιτίας της περικοπής της κρατικής επιχορήγησηςΈκλεισε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2010, ο Δήμος Βύρωνα, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω της περιστολής της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους.
Νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και παρευρισκόμενους δημότες για την οικονομική δυσπραγία του Δήμου, με συνέπεια τη δυσκολία ή και την αδυναμία συνέχισης της ομαλής λειτουργίας του .

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την ιστοσελίδα μας και την εφημερίδα της παράταξής μας
"Στάση στο Βύρωνα", τόνισε τα εξής:

" Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται μια επίθεση από το κράτος που δεν έχει προηγούμενο. Οι περικοπές περίπου 35% στους Κ.Α.Π. , στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στους Δήμους, σε συνδιασμό με τα μέτρα που έχουν παρθεί ενάντια στους εργαζομένους, μέτρα πέρα για πέρα άδικα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγούν και την Τ.Α. σε άλλες λογικές.
Στο Βύρωνα θα αντισταθούμε σε τέτοιες λογικές και καλούμε τους πάντες, εργαζόμενους, δημότες, αυτοδιοικητικούς, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε επίσης την ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ να αφήσουν στην άκρη κομματικές και ιδεολογικές παρωπίδες, στεκόμενες στο ύψος των περιστάσεων , ενάντια σε ένα μόρφωμα που αλλάζει την κατάσταση εις βάρος των ίδιων των πολιτών.
Σήμερα το κράτος αποκαλύπτεται ότι είναι αφερέγγυο, όταν , και εν όψει εφαρμογής του "Καλλικράτη", περικόπτει θεσμοθετημένους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση " .

Το λόγο πήρε επίσης και ο προεδρεύων του σωματείου εργαζομένων του Δήμου κ. Γιώργος Χαλβατζής, ο οποίος είπε :

" Χαιρόμαστε που και οι Δήμαρχοι συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εξαιτίας του οικονομικού αδιέξοδου της Τ.Α. , που έχει συνέπειες και σε εμάς τους εργαζομένους. Με αυτή την έννοια, είμαστε συμπαραστάτες.
Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν Δήμαρχοι που θεσμοθετούν, επεκτείνουν στις υπηρεσίες τους τη μερική απασχόληση, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Ζητούμε λοιπόν να πάρετε υπόψη σας και τις δικές μας θέσεις και διεκδικήσεις σε αυτά τα ζητήματα, γιατί μόνο έτσι έχει νόημα ένα κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων της Τ.Α.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρήματα υπάρχουν, το ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικών επιλογών υπέρ του λαού και των εργαζομένων" .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνω ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά από ότι παρουσιάζονται:
Η περίκοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων δεν είναι 35% αλλά 10% στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε σήμερα το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης στον ΣΚΑΙ η μείωση κατά 10% είναι συμφωνημένη και αποδεκτή από ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ (τους Δημάρχους δηλαδή), ενώ η παρεξήγηση περί δήθεν μεγαλύτερης περικοπής διευθετήθηκε με διευκρινιστικές-δεσμευτικές επιστολές των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από εχθές τόσο στον κεντρικό (http://tinyurl.com/yhgnxka) όσο και στον τοπικό τύπο (http://tinyurl.com/yecon2b), γεγονός που δεν δικαιολογεί την ελλιπή ενημέρωση των αρμοδίων.

Τέλος είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Δημάρχου Αθηναίων, ότι σχετικά με την διαφθορά ή κακοδιαχείριση στους δήμους «...υπάρχουν διαδικασίες παύσης ή αργίας εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης...».

Όσον αφορά τους πόρους των Δήμων, ενόψει του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σαφώς πρέπει να αποδοθούν στο σύνολο τους τυχόν χρωστούμενα και σαφώς πρέπει να αυξηθούν αντίστοιχα με τις αρμοδιότητες που παραχωρούνται από την κεντρική κυβέρνηση, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή την κατεύθυνση, της ουσίας και όχι της σπέκουλας, πρέπει να οργανωθούν κινητοποιήσεις.

---------------------
Παρακαλώ με νεότερο δημοσίευμά σας να αποκαταστήσετε την ακούσια παραπληροφόρηση οφειλόμενη προφανώς όχι στο blog σας αλλά στα μη έγκυρα λεγόμενα του Δημάρχου.

Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ είπε...

Αυτό που ξεκάθαρα και επενειλλημένα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι ότι η κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο Βύρωνα για φέτος ήταν μειωμένη κατά 32% σε σχέση με πέρσι.
Όπως και να είναι, οι περικοπές είναι δεδομένες και γι΄αυτό δεν βλέπω να παίρνετε θέση.
Υ.Γ. Καλό είναι να μη "κρυβόμαστε" πίσω από την ανωνυμία μας...