Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα σας εύχεται
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε !
Η συγκεκριμένη παρουσίαση δεν έχει ως στόχο, την αμφισβήτηση της θρησκευτικής πίστης. Αποτελεί απλά μία πολύ σύντομη Ιστορική/λαογραφική καταγραφή της πρόλευσης των εθίμων του Πασχα.
Στην πραγματικότητα βέβαια, όποιος έχει ασχοληθεί με την συγκριτική θεολογία, γνωρίζει πως καμμία θρησκεία δεν "γεννήθηκε" με παρθενογέννηση, υπό την έννοια πως οι θρησκείες δανείζονται και αναπαράγουν πανάρχαια παγκόσμια αρχετυπικά μοτίβα.
Πέραν τούτου, οι θρησκείες πέρα από την εκάστοτε θεότητα που εκπροσωπούν, αντιπροσωπεύουν μία εποχή, ( μεγαλύτερη ή μικρότερη) εφόσον αναγκαστικά περιορίζονται χωροχρονικά στα πλαίσια της "ανθρωπιστικής αρχής" .
Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψιν μας, πως οι εκπρόσωποι που κλήθηκαν να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν το εκάστοτε θεάρεστο έργο, και που είναι οι φορείς της Θρησκείας, σε αντίθεση με την Θεότητα, περιορίζονται απο τα ανθρώπινα πάθη τους και τις κοινωνικοιστορικές συνθήκες στις οποίες δρουν....Κατ' αυτόν τον τρόπο οι θρησκείες αναγκαστικά μεταλλάσσονται στην ροή του χρόνου..
Σε κάθε περίπτωση " Πίστευε και Μη ερεύνα", ή "Πίστευε και μη, ερεύνα."..

από τον δημιουργό του βίντεο PLWTINOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: