Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στα Λατομεία Εργάνη

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 5 μήνες οι εργαζόμενοι στα Λατομεία Εργάνη, γεγονός που τους είχε φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων, η εταιρεία επικαλείται προσχηματικά την πώλησή της στην πολυεθνική εταιρεία ΑΓΕΤ – LAFARGE , προκειμένου να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις.
Την παρακάτω ανακοίνωση του σωματείου τους, τη γνωστοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, το οποίο και έβγαλε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αγαπητέ φίλε - φίλη,

Απευθυνόμαστε σε σένα, στον κάθε εργαζόμενο, όχι μόνο της περιοχής, του λεκανοπέδιου αλλά και γενικότερα, σε μια προσπάθεια να σε ενημερώσουμε πως :
Στην περιοχή του Βύρωνα , στις παρυφές του Υμηττού και δίπλα από το στρατόπεδο Σακέτα δραστηριοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια η εταιρεία παραγωγής Μπετόν ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε.
Σ' αυτή την εταιρεία δούλεψαν για χρόνια σειρά συναδέφων όπως: οδηγοί,χειριστές, στο πρόγραμμα, στο λογιστήριο κ.λ.π. , μ' αποτέλεσμα τη γιγάντωση των κερδών της εταιρείας.
Σήμερα ήρθε η στιγμή που η ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε. , αξιοποιώντας την κρίση, αφήνει 39 εργαζόμενους - οικογενειάρχες , όλοι κάτοικοι Βύρωνα , απλήρωτους για πάνω από πέντε (5) μήνες, σύν το δώρο Χριστουγέννων.
Η εταιρεία επικαλείται προσχηματικά την πώλησή της στην πολυεθνική εταιρεία ΑΓΕΤ - LAFARGE , προκειμένου να απαλλαγεί από τις τποχρεώσεις της απέναντι σ' όλους εμάς τους απλήρωτους. Αυτά, για να μη θιχτούν τα κέρδη της.
Μας εκβιάζουν, μας τρομοκρατούν, για να σκύψουμε το κεφάλικαι απλήρωτους μας σπρώχνουν για να διαλέξουμε :

Δουλειά χωρίς δικαιώματα ή απολυμένοι και άνεργοι.


Καταγγέλλουμε στον Αθηναϊκό λαό την όλη τακτική της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
Γι' αυτό ακριβώς ενημερώνουμε πως προχωρήσαμε εδώ και τρεις (3) βδομάδες σε κατάληψη των γραφείων της εταιείας.

Διεκδικούμε:

. Την καταβολή των δεδουλευμένων μας
. Δουλειά με δικαιώματα

Δηλώνουμε πως :

Τα όποα σενάρια σε βάρος των εργαζομένων δεν θα περάσουν .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε.

18-2-2010


Δεν υπάρχουν σχόλια: