Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Προσαγωγή κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης ή πώς πέρασα δύο ώρες στο ΑΤ Βύρωνα..ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

12.00 το μεσημέρι, πλατεία Αγίου Λαζάρου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 25χρονου ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ

από την αστυνομία στις 16-02-2010 στον Βύρωνα,

δεύτερο περιστατικό μετά το θάνατο της υπαλλήλου

στον «Γερμανό» στην οδό Κύπρου στις 12-03-2009

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ:

Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡ-ΟΥΕΣΤ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Οι Γ. Φραγκιαδάκης και Δ. Στεργιόπουλος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, αναγκάστηκαν να διακόψουν την αποψινή αφισοκόλληση της παραπάνω αφίσσας για την διαδήλωση του Σαββάτου 27-2-10 (βλ. εδώ) για να περάσουν μερικές ώρες στο Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα, απ'όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν από τη μιάμιση το πρωί.
Οι αστυνομικοί που τους προσήγαγαν, όχι μόνο αρνήθηκαν να κάνουν την "τυπική" εξακρίβωση των στοιχείων των συντρόφων στο δρόμο, αλλά τους οδήγησαν στο τμήμα αφαιρώντας τους τα κινητά, τους "φιλοξένησαν" στο κρατητήριο (διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα ότι είναι ζεστά...) και τους έβγαλαν τα παππούτσια (!), σε μια επίδειξη ανόθευτης ανοησίας.

Στο Τμήμα βρέθηκαν ορισμένοι από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικοί σύμβουλοι, και έπειτα από διαβούλευση, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, καίτοι απορημένα. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο αξιωματικός υπηρεσίας άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν το περιεχόμενο της αφίσας -τα ονόματα των δολοφονημένων από την αστυνομία τα τελευταία 35 χρόνια, σε σχήμα περιστρόφου. Προφανώς η υπογραφή "Πολιτικές Οργανώσεις" δεν τους έπεισε , πήραν λοιπόν την πρωτοβουλία να
τους προσαγάγουν για λόγους εγκυκλοπαιδικούς ("χαρτογράφηση").
Τουλάχιστον ο υπερβάλλων ζήλος (αφαίρεση παππουτσιών) στηλιτεύτηκε καταπώς έπρεπε από τον αξιωματικό, έστω και μετά την απελευθέρωση των "ταραχοποιών στοιχείων".

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας απο του Δημοτικούς Συμβούλους που πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζουν όλοι συμπεράσματα για τους άλλους χωρίς να έχουν σαφείς θέσεις . Οι αστυνομικοί ερμήνευσαν λανθασμένα τις "πολιτικές ενέργειες" καιο γράφων την ανακοίνωση ερμήνευσε τις "ενέργειες των αστυνομικών" .
Εγώ ξέρω τα εξής :
Ποτέ δεν υιοθέτησα το σύνθημα "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι ". Υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές αναλύσεις για τον ρόλο της αστυνομίας και δεν θα υποβιβάσω τα δικαιώματά μου και την ιδεολογία μου, σε συνθήματα γηπέδων .
Ποτέ δεν θα επιτρέψω να διασυρθούν για την διακίνηση των ιδεών τους νέοι αξιόλογοι άνθρωποι σαν τον Γιάννη και το παλικάρι που ήταν μαζί του χθές . Δεν υποκαθιστώ την πολιτική μου ταυτότητα με υπογραΦές "Πολιτικές οργανώσεις" . Δεν θα συμμετάσχω στην κινητο-
ποίηση .Εχω καταθέσει τις βασικές αρχές των προσωπικών μου θέσεων για το πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας δικαιωμάτων των πολιτών και αστυνομίας στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευης 19.2.2010, όπου συζητήσαμε το θέμα των τελευταίων συμβάντων στον Βύρωνα . Αν υπάρξη σοβαρή συζήτηση για το θέμα θα τις επαναλάβω .
Κώστας Σταθόπουλος

Ανώνυμος είπε...

«εργαζόμενοι των σωμάτων ασφαλείας, οι ευθύνες είναι διαχρονικές αφού και οι παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι δύο τελευταίες της ΝΔ δεν έσκυψαν στα χρόνια προβλήματά σας, σας άφησαν γυμνούς, μεταφορικά αλλά και ουσιαστικά, με έντονες ελλείψεις προσωπικού, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, ελάχιστη μετεκπαίδευση και πολύ χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας σας, σε σχέση με τα απάνθρωπα ωράριά σας, συμπεριλαμβανομένων και των εξοντωτικών υπερωριών οι οποίες ακόμη σε αρκετούς δεν καταβλήθηκαν. Από την άλλη σας εμπαίζανε υποσχόμενοι την αναγνώριση και ένταξη των επαγγελμάτων σας στα επικίνδυνα, βαρέα και ανθυγιεινά και ίσως συνεχίσει και η αυριανή κυβέρνηση την ίδια τακτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου σας και έχει ζητήσει να υπάρξει διακομματική επιτροπή της βουλής για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, για μία αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι κατασταλτικό μηχανισμό. Πρέπει άμεσα να πληρωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν επιτέλους οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες που για χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος.» Ομιλία της Αμμανατίδου στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων αστυνομικών , πυροσβεστών και λιμενικών στο λευκό πύργο. (4.9.2009)
Aντί σχολίου παραθέτω το παραπάνω κείμενο. Νομίζω ότι είναι πια καιρός να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το τι αστυνομία θέλουμε. Είναι ξεπερασμένο και παρωχημένο το Μπάτσοι, γουρούνια Δολοφόνοι. Αξίζει ένας άλλος λόγος στην Αριστερά που ονειρευόμαστε.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Γιώργος Τζανίνης.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το ότι είναι παρωχημένο το σύνθημα "Μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι", καθώς και το ότι πρέπει να ανοίξει διακομματικός, ανοιχτός στην κοινωνία, για το τι Αστυνομία θέλουμε.Από την άλλη, όσο εντείνεται η κρίση και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, το κράτος, με τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, αυτό που κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει, είναι να εξοπλίζει όλο και πιό πολύ τα Σώματα Ασφαλείας, με όλο και πιό σύγχρονα μέσα (βλέπε όπλο Taser, αστυνομικούς σκύλους, σύγχρονα χημικά κ.ά.) για να διασώσει όσο μπορεί περισσότερο την εξουσία του. Εκπαίδευε και εκπαιδεύει τα σώματα ασφαλείας με το πνεύμα του "εχθρού λαού" , διογκώνοντας όλο και πιό πολύ τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς (ΜΑΤ,ΜΕΑ κ.λ.π.)παρά τις υπηρεσίες εκείνες που είναι αναγκαίες και χρήσιμες στον πολίτη.
Γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας σαν και αυτό, δεν είναι ούτε μεμονομένα, ούτε περιστασιακά, έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση που έχουν λάβει στο πνεύμα της τρομοκράτησης και της καταστολής όσων επιμένουν να αντιστέκονται.
Ακόμα και οι δολοφονίες που έχουν διαπράξει τα τελευταία 35 χρόνια, δεν οφείλονται στην "κακιά στιγμή" ή στον "υπερβάλοντα ζήλο" κάποιων θερμόαιμων.
Ασφαλώς και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν παραπάνω, αλλά... "το ένα χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δυό το πρόσωπο". Όργανα μιας εξουσίας είναι και με αυτή την έννοια, δυσκολεύομαι να τους αντιμετωπίσω σαν συναδέρφους.
Όταν δάρθηκα αγρίως από ΜΑΤατζήδες το 1990 μέσα στην αγορά του Βύρωνα και κόντευα να στραγγαλιστώ από λαβή που μου έκαναν επειδή υπερασπίζαμε την απεργία μας, δεν ήταν και τόσο "συναδερφική" η αντιμετώπισή τους... Και παραδείγματα, υπάρχουν άπειρα...

Κώστας Μακρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

......Από την άλλη, ώριμα αιτήματα για τη συνδικαλιστική διάρθρωση, μόνιμα αιτήματα για τον ένστολο πολίτη που είναι εργαζόμενος -μην το ξεχνάμε αυτό, ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος, και αναφέρομαι στα μισθολογικά αιτήματα- πρέπει να προωθηθούν.
Ενημερώθηκα σήμερα ότι οι αστυνομικοί που υπέστησαν αυτή την άνανδρη δολοφονική επίθεση θα στερηθούν το επόμενο διάστημα, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη δουλειά τους, των επιδομάτων και του μισθού που θα έπαιρναν αν είχαν τη δυνατότητα. Αυτό είναι αδιανόητο. Κάποιος ο οποίος υφίσταται μια επίθεση εν ώρα υπηρεσίας να τιμωρείται και από πάνω.
Αυτά είναι αιτήματα δίκαια. Είναι αιτήματα τα οποία πρέπει να προωθηθούν, αλλά πρέπει να ενταχθούν σ΄ένα συνολικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής αστυνομίας......
Απόσπασμα από την τοποθέτηση του A. Τσίπρα στη συνάντηση του (2.11.2009) με συνδικαλιστικές οργανώσεις των Αστυνομικών.
Kαι πάλι αντι σχολίου παραθέτω το παραπάνω κείμενο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιώργος Τζανίνης

Ανώνυμος είπε...

Παρ' όλ' αυτά, επιμένω να ισχυρίζομαι, βασιζόμενος στην πραγματικότητα διαχρονικά, ότι ,από αρχαιοτάτων χρόνων, η εκάστοτε εξουσία έφτιαχνε και διατηρούσε τους μηχανισμούς εκείνους που θα την διατηρούσαν με κάθε τρόπο ,όσο μεγαλύτερο διάστημα στην αρχή. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι και η αστυνομία με τις κάθε λογής κατασταλτικές της υπηρεσίες. Να θυμίσω και τη θέση της Αριστεράς για κατάργηση των ΜΑΤ,ΜΕΑ κ.λ.π., το οποίο δεν είναι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα.
Κώστας Μακρόπουλος