Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα


Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαριάννα Μαστροκώστα ενώ καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους


Το χορευτικό συγκρότημα της Νέας Περάμου ( Μεγάλου Πεύκου ) Μεγαρίδος σε παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-1-10 στην Λαμπηδόνα, στο Άλσος της Αγ. Τριάδας, το παραδοσιακό κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα με ιδιαίτερη επιτυχία και σε ζεστό κλίμα.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Βύρωνας - Ανάπτυξη - Προοπτική" κ. Παναγιώτης Κόνσουλας με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ο κ. Κώστας Μακρόπουλος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα και ο κ. Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του συνδέσμου "Μπάυρον" για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαριάννα Μαστροκώστα, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε με συντομία στην γέννηση του προσφυγικού Βύρωνα αλλά και στις δραστηριότητες του συλλόγου.
Ειδικότερα, ετοιμάζεται, με μεγάλη προσπάθεια, η έκδοση ενός βιβλίου για το Βύρωνα της προσφυγιάς , καταγεγραμένο με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτό, ζήτησε τη συνδρομή κάθε ενδιαφερόμενου, μιας και το κόστος είναι δυσβάστακτο για το σύλλογο.
Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου
Εξέφρασε ακόμα το αίτημα προς το Δήμο Βύρωνα, για την ανέγερση ενός μνημείου σε κεντρικό και εμφανές σημείο της πόλης, αφιερωμένο στο Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο οι προσκαλεσμένοι.

Ο εκπρόσωπος της Στάση Βύρωνα, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, συνεχάρη το Δ.Σ. του συλλόγου για τις δραστηριότητές του και συμπλήρωσε :
" Είναι ατομικό και συλλογικό μας χρέος, να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μη σβήσουν οι ιστορικές μας μνήμες και μάλιστα σε μια πόλη, σαν το Βύρωνα, με προσφυγικές καταβολές.
Σε αυτά τα πλαίσια, η Στάση Βύρωνα, πρόκειται άμεσα να πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη Μικρασιάτικη ιστορία και πολιτισμό.
Η πρώτη με θέμα προσέγγιση και συμβολή στην ιστορία του Βύρωνα και η δεύτερη με θέμα από το Μικρασιάτικο και Σμυρνέικο τραγούδι στο ρεμπέτικο, στις οποίες , με ιδιαίτερη χαρά, είστε προσκαλεσμένοι. "

Η πρόσκληση αυτή, έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και μεγάλου ενδιαφέροντος .

Η εκδήλωση, μετά τη κοπή της πίτας, συνεχίστηκε με παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς από
το χορευτικό συγκρότημα της Νέας Περάμου ( Μεγάλου Πεύκου ) Μεγαρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: