Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τον Αθλητικό οργανισμό του Δήμου Βύρωνα

Προς:

1. Τον κ. Νίκο Χαρδαλιά , Δήμαρχο Βύρωνα

2. Την κ. Μαρία Βυρίνη, Πρόεδρο του Α.Ο Δήμου Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε

Κυρία Πρόεδρε του Αθλητικού Οργανισμού

Είναι η τρίτη φορά, που από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως μέλος της Διοίκησης του Α.Ο, με αναγκάζετε να επαναδιατυπώσω το αίτημα και να σας ζητήσω να μου δώσετε εγγράφως όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν το έργο και την λειτουργία του Α.Ο.

Σας ζητώ:

- Τους επίσημους προϋπολογισμούς του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα για τα έτη 2006, 2007 και 2008, δεόντως υπογεγραμμένους από τα κατά νόμο εντεταλμένα πρόσωπα.

- Τους επίσημους Ισολογισμούς του Αθλητικού Οργανισμού για τα έτη 2007, και 2008.

- Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ του αθλητικού οργανισμού 2007,2008.

- Απογραφικά στοιχεία της συνολικής ιδιοκτησίας του Δήμου Βύρωνα σε αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

- Κατάσταση του προσωπικού που εργάζεται στον Α.Ο. τις ειδικότητες, την θέση απασχόλησης, τις συμβάσεις με τις οποίες απασχολείται και τις αντίστοιχες αμοιβές.

- Τις μηνιαίες αμοιβές/αποζημιώσεις που καταβάλλονται στην Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και στον Αντιδήμαρχο του Α.Ο και κάθε άλλη αμοιβή που τυχόν παρέχεται σε μέλη του Δ.Σ. μαζί με το σύνολο των ετήσιων, τακτικών και έκτακτων αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν για κάθε χρόνο ξεχωριστά στην περίοδο 2007, 2008 και 2009 .

- Τα συνολικά ετήσια έσοδα, κατά την διετία 2007 – 2008, τα οποία ο Δήμος εισπράττει από το νοίκιασμα αθλητικών εγκαταστάσεων και από την επιβολή του «κεφαλικού φόρου» στους αθλούμενους.

- Τα συνολικά ετήσια έσοδα από τις διαφημίσεις των γηπέδων 2007-2008, ποιος εισπράττει τα έσοδα και ποιος τα παίρνει.

- Τις τυχόν κρατικές ενισχύσεις κάθε είδους, που έλαβε ο Δήμος για την ενίσχυση του αθλητικού έργου του κατά την περίοδο 2007-2008-2009.

- Τις συνολικές ετήσιες δαπάνες του Δήμου για την ανάπτυξη του δημοτικού αθλητισμού, 2007,2008 και 2009!

- Το σύνολο των ετήσιων δαπανών του Δήμου για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην περίοδο 2007 έως 2009, ξεχωριστά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τον Δήμο και ξεχωριστά για εκείνες που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον Δήμο.

- Κατάσταση όλων των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

- Τους όρους και τις συμβάσεις που έχουν τυχόν συναφθεί, για την κατά χρήση εκχώρηση στους αθλητικούς συλλόγους, των γηπέδων ποδοσφαίρου και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδιοκτησίας Δήμου Βύρωνα.

- Τους λόγους και τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται οι οικονομικές ενισχύσεις του Δήμου Βύρωνα στα τοπικά αθλητικά σωματεία ή σωματεία άλλων ΟΤΑ.

- Κατάσταση των οικονομικών ενισχύσεων που έλαβαν συνολικά τα αθλητικά σωματεία και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Βύρωνα που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, ξεχωριστά για κάθε έτος από το 2007 μέχρι και το τέλος του 2009.

Δυστυχώς μολονότι σας ζητήθηκε επανειλημμένα να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μιας δημοκρατικής συμπεριφοράς, αρνηθήκατε μέχρι σήμερα την ικανοποίηση των παραπάνω εύλογων αιτημάτων. Και όχι μόνο αυτό αλλά κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/10, όταν ρωτηθήκατε από δημοτικούς συμβούλους σχετικά, ξεγελάσατε το σώμα με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Συγκεκριμένα ισχυριστήκατε κατά την εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι τάχα εγώ ζητούσα στοιχεία που αφορούσαν τους αθλητικούς συλλόγους ενώ γνωρίζατε πολύ καλά ότι τα όσα ισχυριστήκατε αποτελούσαν παραποίηση της αλήθειας και των νόμιμων απαιτήσεων μου. Αδιάψευστος μάρτυρας για τούτο, δεν είναι μόνο τα γραπτά υπομνήματα που είχα εγχειρίσει στη κ.Βυρίνη και σας είχα στείλει προσωπικά αλλά και διότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοτικός Αντίλογος» που εκδόθηκε την προηγούμενη ακριβώς μέρα περιλάμβανε αναλυτικά το τι ακριβώς ζητούσα από την Δημοτική Αρχή και τον Α.Ο ! Η στάση σας αυτή δεν είναι αντάξια του αξιώματος σας. Αποδυναμώνει τις δημοκρατικές αρχές και υπογραμμίζει ότι ως Δήμαρχος από προστάτης έχετε μεταβληθεί σε πολέμιο της νομιμότητας, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η γνώση των στοιχείων που αφορούν τον Α.Ο αποτελεί όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμά όλων των μελών της Διοίκησής του αλλά και ατομική υποχρέωση που απορρέει από τις ευθύνες μας έναντι της κοινωνίας και του Δήμου. Θα σας θυμίσω συνάμα ότι αντίστοιχη δική σας υποχρέωση είναι να προστατεύετε την δημοκρατική νομιμότητα στο έργο του Δήμου και του Α.Ο καθώς και την διαφάνεια στην λειτουργία τους. Δεν θα μεταβληθούμε σε γλάστρες ενός πολιτικού και αυτοδιοικητικού συστήματος εξουσίας που παραπαίει ανάμεσα στο «επιστημονικό ψεύδος», στην σήψη, την απολυταρχία και την αποξένωσή του από τις ανάγκες του λαού μας.

Σας ζητώ μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα να μου παραδώσετε τα ζητούμενα στοιχεία διαφορετικά θα αναγκασθώ να ζητήσω την επέμβαση του εισαγγελέα και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Δημοτική Αρχή, επιβάλλει τον «κεφαλικό φόρο», που είναι μια μορφή άμεσης φορολογίας, αποκλείοντας από το δικαίωμα στην άθληση τα πιο αδύνατα οικονομικά στρώματα, σε μια εποχή φοβερής φτώχειας και γενικότερα οικονομικών δυσκολιών των εργαζομένων και άλλων μεγάλων τμημάτων του λαού μας.

Διατυπώνω την οργισμένη εναντίωσή μου σε αυτό το καθεστώς, που στρέφεται πριν από όλα ενάντια στο δικαίωμα του παιδιού και της νεολαίας στην άθληση και ζητώ την άμεση και καθολική κατάργησή του.

Δημήτρης Σουλιώτης

Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο Δήμου Βύρωνα

Πρ. Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος

Ελλησπόντου 12 , ΤΚ 162 32 Βύρωνας

Τηλ. 210-7628209, 6977-747431

Βύρωνας 9/Νοέμβρη/2009

Κοινοποίηση:

Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών

Συνήγορο του Πολίτη

Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής

Πολιτικά Κόμματα

Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: