Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Σκέψεις και απόψεις για την Γ.Σ

Μια συζήτηση στην Γ.Σ η οποία θα επιτρέψουμε να κατρακυλήσει σε αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και μηδενισμούς προσώπων και ιδεών δεν ενδιαφέρει κανέναν απολύτως εργαζόμενο και κανέναν απολύτως πολίτη του Βύρωνα. Δεν ενδιαφέρει επίσης κανέναν η ενδοστρέφεια ή η απομάκρυνση από τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της κοινωνίας, ή η ωραιοποίηση της πραγματικότητας και η διαμόρφωση προσωπικών «ομάδων εξουσίας».
Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία του Βύρωνα είναι να ακούσει από την Δημ.Πρ. τι σχεδιάζουμε να κάνουμε για τα μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης τι θα κάνουμε για τα δημοτικά μας πράγματα.
Αυτή είναι η δική μου άποψη και γι’ αυτό θα σταθώ ΑΠΟΚΕΛΕΙΣΤΙΚΑ στις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στην Πρωτοβουλία και στα βασικά πολιτικά ζητήματα που κατά την γνώμη πρέπει να απασχολήσουν την ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
1. Η Γ.Σ βρίσκεται κατ’ αρχήν μπροστά σε ανοιχτές παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ανασυγκρότησή της ! Μιλάω πρώτα από όλα για την λεγόμενη «εισήγηση». Μπροστά μας έχουμε αντί για εισήγηση, ένα προσωπικό κείμενο του συναγωνιστή Κώστα Σταθόπουλο ( Κ.ΣΤ ) το οποίο μάλιστα, όπως σημειώνει ο Κοσμάς Τσιάκαλος στην παρέμβασή του, ένα τμήμα αυτού του κειμένου είναι αποφάσεις της Γ.Σ του Φλεβάρη του 2009. Ετσι λοιπόν η Γ.Σ έχει κληθεί να συζητήσει αποκλειστικά την πρόταση του Κώστα για τις εκλογικές συνεργασίες.

Εισήγηση θα είχαμε αν η Γραμματεία, το υπεύθυνο δηλ. συλλογικό όργανο της Παράταξης, είχε αποφασίσει να θέσει στην Γ.Σ ένα πλαίσιο σκέψεων για συζήτηση ή είχε αναθέσει στον Κ.ΣΤ να καταρτίσει ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων και στόχων , το οποίο αφού η Γραμματεία θα το είχε εγκρίνει, θα μπορούσε η Γ.Σ πάνω σε αυτό σήμερα να συνθέσει, να ξεκαθαρίσει, να αποφασίσει. Δεν έγινε όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι έχουμε εδώ ;

Ο συναγωνιστής Κώστας αγνόησε, παραμέρισε και υποκατέστησε την Γραμματεία και από υπερασπιστής των δημοκρατικών διαδικασιών έγινε αρνητής τους!

Ετσι η Γ.Σ βρίσκεται σήμερα στην δυσχερή θέση να συζητήσει ένα προσωπικό ντοκουμέντο, με το οποίο στην ουσία πιστοποιείται ότι η ΣΤ.Β βρίσκεται σε διαδικασία βαθιάς κρίσης, η οποία, με ευθύνη βασικά του Κ. ΣΤ, ενδημεί εδώ και πολύ καιρό στις γραμμές της και απειλεί κατά την γνώμη μου την ίδια την συνοχή της!


Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η μορφή του «ηλεκτρονικού διαλόγου» αφήνει απέξω αυτούς που δεν έχουν προσχωρήσει στο σύστημα του διαδικτύου, κάτι που νομίζω ότι ανατρέπει την αρχή της καθολικής ενημέρωσης και συμμετοχής και γι’ αυτό πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπισθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Στην λειτουργία της παράταξης έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό, μεγάλες αδυναμίες και πολιτικές αντιθέσεις . Σημειώθηκαν μεταξύ των μελών φαινόμενα διχαστικά και αποσυσπείρωσης. Παραμερίστηκαν τα συλλογικά όργανα, όπως η Γραμματεία, και εμφανίστηκαν φαινόμενα ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ επεξεργασίας και ανάδειξης βασικών δημοτικών προβλημάτων.

Βασική αιτία αυτών των φαινομένων είναι η ανεπάρκεια ενδιαφέροντος του Γραμματέα της και η διαμόρφωση ομάδων μέσα στις γραμμές της Πρωτοβουλίας με ριζικά διαφορετικές απόψεις, αντιλήψεις και επιδιώξεις.

Ο επικεφαλής της Παράταξης από την άλλη μεριά, δυστυχώς, ούτε ήθελε ούτε μπόρεσε να δεί τις ευθύνες του και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του είχε αναθέσει η ιδιότητα και ο ρόλος του. Δεν παρακολουθούσε ούτε παρακολουθεί την πορεία των θεμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμμετείχε στις δράσεις και στους αγώνες της στο βαθμό που έπρεπε και μπορούσε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ως το ανώτερο συλλογικό όργανο της Κίνησης, στην περίοδο από το 2008 έως σήμερα δεν μπόρεσε να παίξει τον διευθυντικό της ρόλο. Η γραμματεία του 2008 διαλύθηκε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο της. Η σύγκλησή της νέας Γραμματείας του 2009 γινόταν αραιά και πού και κάτω από την πίεση των εξελίξεων. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει επιτελικά και τελικά με απόλυτη ευθύνη του Κώστα καταδικάστηκε σε δεύτερους ρόλους. Ο ρόλος της επίσης στην σημερινή Συνέλευση ουσιαστικά υποκαταστάθηκε με απόλυτη ευθύνη του Κ.ΣΤ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΘΕΙ…..
Τα ίδια έκανε ο συναγωνιστής Κώστας και πριν το καλοκαίρι με την γνωστή διαλυτική πρότασή του για τις εκλογικές συνεργασίες στον Δήμο Βύρωνα. Και τότε ενήργησε ερήμην της Γραμματείας.

Η πρόταση για την συνεργασία αποτελεί μια πλήρη αμφισβήτηση και ανατροπή όλων των θέσεων της Αριστεράς για την Τ.Α και ταυτόχρονα μια πρωτοφανή διακήρυξη πολιτικού αμοραλισμού και εγκατάλειψης των προοδευτικών, πολιτικών και ιδεολογικών αρχών του προοδευτικού κινήματος και της Αριστεράς .

Και στην μία περίπτωση πάντως και στην άλλη, οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν δεν ήταν τυχαίες. Είχαν σαν στόχο να θέσουν την ΣΤ.Β πρό τετελεσμένων. Μπορεί να φαίνεται ότι στην Γ.Σ διεξάγουμε κάποια συζήτηση αλλά πιστεύω ότι ο Κ.ΣΤ έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και ότι στον δρόμο που επέλεξε δεν είναι μόνος. Ωστόσο αυτό μέλλει να αποδειχθεί.

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»
Σήμερα η «Στάση Βύρωνα» βρίσκεται σε μια δυσμενή κατάσταση. Είναι πίσω από εκεί που ξεκίνησε και κυρίως πίσω από τις ανάγκες της κοινωνίας και ενδεχομένως πίσω από τις προσδοκίες των φίλων και των ψηφοφόρων της. Στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο η δράση μας δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων μας και το κύρος της Δ.Π μέσα σε αυτό είναι κατά την κρίση μου μειωμένο.

Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για την ψήφιση μιας νέας αριστερής και προοδευτικής πολιτικής και προγραμματικής διακήρυξης για τα δημοτικά μας πράγματα πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η κοινωνική συσπείρωση και οι αγώνες για την υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων της τοπικής κοινωνίας, του κόσμου της δουλειάς, της νεολαίας, του δομημένου και του φυσικού περιβάλλοντος, οι αγώνες για ένα Βύρωνα αντάξιο της ιστορίας του.

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η «φύση», οι αντιφάσεις, οι συνειδητές «αποσιωπήσεις» και κυρίως η απουσία οποιουδήποτε πολιτικού, κοινωνικού και αυτοδιοικητικού μετώπου στο κείμενο του Κ.ΣΤ, ως προς την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, δημιουργούν μεγάλα και εύλογα ερωτηματικά.
Αποσιωπάται η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση και οι επιπτώσεις της στον λαό και στην Τ.Α. Η πισωδρόμηση, το χτύπημα κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, η κρίση των αστικών κέντρων , η συνέχιση της πολύπλευρης ρύπανσης της Αθήνας/Αττικής, η κρίση στην παιδεία και την υγεία, η μάστιγα των ναρκωτικών που εξαπλώνεται, η υστέρηση στις αστικές υποδομές και τις δημόσιες επενδύσεις. Αποκρύβονται έτσι οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας και ο νεοφιλελεύθερος όσο και αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής τους.
Τα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα θα έχουν επώδυνες συνέπειες πάνω στον εργαζόμενο λαό στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Δεν μπορεί να παραγράφονται από καμιά «εισήγηση».
Κάθε εφησυχασμός και κάθε αποσιώπηση για τον νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο κάθε στήριξή του στο χώρο της Τ.Α ή του ε. σ. κινήματος σημαίνει συνενοχή και θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού.
Η επιλογή της ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ στο κείμενο του Κ.ΣΤ δεν είναι τυχαία! Γίνεται συνειδητά για να αποφευχθεί κάθε αναφορά στο σύστημα του δικομματισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής του. Εκφράζει την γενική κρίση και την υποχώρηση των ιδεών της αριστεράς, τον αλληθωρισμό και τα παιχνίδια με την εξουσία καθώς και την αντίληψη της «εισήγησης» αλλά και ορισμένων άλλων απόψεων, ότι ο λαός θα σωθεί από την αριστεροδεξιά ή την κεντροαριστερά, δηλ. με την ΑΠΟΔΟΧΉ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ στο σύστημα του νεοφιλελευθερισμού!...

ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ!
Δεν θεωρώ επίσης τυχαίο ότι απουσιάζει κάθε κριτική στην πολιτική και τα πεπραγμένα της σημερνής Δημοτικής Αρχής. Στην εισήγηση της Γ.Σ του Φλεβάρη του 2009 τα 10 σημεία αποτελούσαν το όπλο εφόδου για την κατάληψη της εξουσίας στον Δήμο και προσδιορίζονταν ο Χαρδαλιάς ως κομματικό στοιχείο της Ν.Δ και ο κ. Κόνσουλας το ίδιο. Τώρα με τα ίδια αυτά 10 σημεία γίνεται «κολοτούμπα» και χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση της ΣΤ.Β στον δικομματισμό!...
Η «πολιτική αφασία» που διακρίνει την «εισήγηση» αναφορικά με μια σειρά αγώνες και συγκρούσεις που σημειώθηκαν ενάντια στις δεξιές επιλογές της παράταξης και της Δημοτικής Αρχής στον Βύρωνα, είναι γέννημα της «γραμμής της συνεργασίας με τον δικομματισμό »!..
Δεν μπορείς να μιλάς αόριστα για την ενημέρωση και την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και από την άλλη ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΞΑΓΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, να «πέφτεις σε λήθαργο» μπροστά στην γενική αρνητική πορεία των δημοτικών πραγμάτων, την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς τομείς της πόλης και ΤΑ δικαιώματα των πολιτών! Γιατί τότε ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Είσαι ή γίνεσαι αναξιόπιστος.
Δεν θα μπούμε στην λογική του μέσου όρου! Να μετράμε τα εγκαίνια των έργων που κάνει κάθε Δήμαρχος. Ούτε να λέμε γενικά ότι σημειώθηκαν θετικές αλλαγές. Ποιές είναι οι θετικές αλλαγές; Η γενική πορεία των πραγμάτων ΕΊΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Σε κάθε θητεία όλοι κάνουνε κάποια έργα. Κάπου πρέπει να ξοδέψουν το χρήμα που τους δίνει ο λαός! Το ζήτημα δεν είναι εκεί. Το ζήτημα είναι να εκτιμήσουμε τις συνολικές ανάγκες τις κοινωνίας και να δούμε αν η συνολική πολιτική του Δήμου ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες. Να μετρήσουμε τους αγώνες της ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές επιλογές, την ειλικρίνεια των προθέσεων και των προσπαθειών. Να εκτιμήσουμε πόσο η Δημοτική Αρχή σκύβει πάνω από τους εργαζόμενους, την νεολαία, την κοινωνία και τους αδύνατους, τον δημοκρατικό προγραμματισμό, την διαφάνεια. Αυτά πιστεύω ότι πρέπει να είναι τα κριτήριά μας
Για να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον Δήμο θα παραθέσω μερικά παραδείγματα.
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Εμείς, δεν βλέπουμε πουθενά κεντρικές ή δημοτικές ευθύνες για τά τεράστια ελλείμματα στην χρηματοδότηση των π.στ, τα ακατάλληλα κτίρια που στεγάζονται ορισμένοι σταθμοί, τίς ανάγκες για νέους π.στ, για τα υπεράριθμα τμήματα, για τις ελλείψεις προσωπικού ; Έγινε ποτέ έρευνα για το πόσα είναι τα παιδιά των εργατικών οικογενειών; Πότε πήγαμε αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Εξαγγέλθηκε ποτέ από τον κ. Χαρδλιά κάποιο πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών; Δεσμεύτηκαν οικόπεδα έστω για το μέλλον; Που είναι η θέση μας για κατάργηση των τροφείων π.χ για τις εργατικές οικογένειες, της μονογονεϊκές, τις οικογένειες που έχουν άνεργο στην οικογένεια κλπ.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:
Που είναι οι μεγάλες ανάγκες ή τα αιτήματα του κόσμου για νέα σχολικά κτίρια, για τα τραγικά ελλείμματα σε νηπιαγωγεία, για το χαμηλό επίπεδο συντήρησης και χρηματοδότησης των Σχολείων ; Κανείς δεν φταίει γι’ αυτή την χρεωκοπημένη πολιτική;
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ + Α.Ο:
Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που η «εισήγηση» σιωπά. Όλη σχεδόν η αθλητική ζωή και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου έχουν εκχωρηθεί στους αθλητικούς συλλόγους; Ο λαϊκός αθλητισμός στον Δήμο είναι περιορισμένος και σε ορισμένα αθλήματα ανύπαρκτος; Για όλες τις αθλ. υπηρεσίες επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος». Ο Δήμος νοικιάζει με την ώρα στους δημότες γήπεδα! Ακόμα και στα παιδιά! Έχουμε να κάνουμε με ένα μη αποδεκτό καθεστώς που συνεχίζεται επί χρόνια σε βάρος των παιδιών και της νεολαίας μας. Δεν έχει την ευθύνη γι αυτό η Δημοτική Αρχή;
Ο Α.Ο. στην ουσία δεν έχει αντικείμενο. Υπολειτουργεί. Είναι μια «γραφειοκρατική σύλληψη» για να βολεύει «προέδρους», αξιώματα, αμοιβές, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις! Πιο πολλά ίσως πάνε σε μισθούς υπαλλήλων και αμοιβές αξιωματούχων παρά στο καθαυτό δημοτικό αθλητικό έργο!....
Εχω ζητήσει εδώ και μήνες να μου δώσουν στοιχεία για την λειτουργία του Α.Ο αλλά αρνούνται. Την εισήγηση δεν την απασχολεί η αδιαφάνεια του Α.Ο και η στάση του κ. Χαρδαλιά!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
Από το κείμενο του Κώστα απουσιάζει η απόδοση ευθυνών για το κακό καθεστώς καθαριότητας της πόλης, η κακή κατάσταση και η εγκατάλειψη του πράσινου. Ένα μεγάλο μέρος των κήπων , των πλατειών και των κηπαρίων είναι σε πολλές περιπτώσεις παραδείγματα αθλιότητας και ασχήμιας ενώ άλλοι είναι πραγματικοί σκουπιδότοποι και αποχωρητήρια σκύλων!
Εξαφανίζονται σταδιακά οι δεντροστοιχίες!
Η κατάσταση σε μνημεία της Εθνικής Αντίστασης ή άλλων ιστορικών προσώπων της πόλης συνιστούν διασυρμό κάθε έννοιας πολιτισμού, προσβολή της ιστορικής μνήμης.
Ο αγώνας για ελεύθερους χώρους και πράσινο πρέπει να πάρει προγραμματικό και μαζικό χαρακτήρα.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
• ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
• ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
• ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
• ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΡΑΜΠΕΣ
• ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ-
• ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ- ΑΝΥΠΑΡΧΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η λειτουργία του Βύρωνα ως μιας ανθρώπινης πόλης δεν υπάρχει πιά. Η αύξηση του πληθυσμού, των ΙΧ και η διάνοιξη της Αττικής οδού διαμόρφωσαν ένα μεγάλο φόρτο εμπορικής και αστικής διακίνησης στον οποίο οι ατελείς υποδομές του Βύρωνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Αυξάνονται τα μποτιλιαρίσματα και η ρύπανση από τα ΙΧ στις βασικές αρτηρίες της πόλης.
Η δημιουργία γκαράζ από μόνη της δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο καθεστώς της άναρχης στάθμευσης, στά διπλοπαρκαρίσματα, στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία των συγκοινωνιών. Εκτός από την αστυνόμευση, χρειάζεται παρέμβαση και μελέτη για ένα συνολικό σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Ο περίπατος με παιδί στους δρόμους του Βύρωνα είναι σήμερα μια επικίνδυνη περιπέτεια. Οι περισσότερες ράμπες κλείνονται από τα ΙΧ ή κάδους (!) Τα στενά πεζοδρόμια δεν επιτρέπουν την ασφαλή προσπέλαση των δρόμων της πόλης. Αυξάνονται οι περιπτώσεις που κτίζονται τα πεζοδρόμια για την δημιουργία εισόδου σε γκαράζ!
Δεν υπάρχει αστυνόμευση ούτε από την αστυνομία πόλεων ούτε από την δημοτική αστυνομία! Η ανυπαρξία έργου της ειδικής Αντιδημαρχίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με το μεγάλο οικονομικό κόστος αυτών των υπηρεσιών,( μόνο η αποζημίωση Αντιδημάρχου ανέρχεται σε 1800,00 περίπου ευρώ τον μήνα) για ένα έργο που κινείται στο επίπεδο του παρασιτισμού, θέτουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν!
Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και αγώνες για μια ανθρώπινη .πόλη

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΝ ΤΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
Η κατάσταση των οδοστρωμάτων στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι εξαιρετικά κακή. Γούβες, σπασίματα, ραγίσματα, απογυμνώσεις της ασφάλτου, απουσία διαγραμμίσεων για πεζούς και αυτοκίνητα, ανεπάρκεια σημάνσεων για την τροχαία κίνηση κλπ. Από την εισήγηση απουσιάζει οποιαδήποτε σχετική αναφορά.
Στην Ελλάδα του δικομματισμού μια ασφαλτόστρωση αστικού δρόμου κρατάει από 6 μήνες μέχρι 4 χρόνια και στην Ευρώπη από 20-25 χρόνια. Στο «Ποντίκι» στις 29/10/09, γράφτηκε ότι 1 χιλ εθνικής οδού (χωρίς γέφυρες) στοιχίζει 2 εκ. ευρώ και στην Ελλάδα 5 εκ. ευρώ!
Η κατάσταση αυτή είναι γέννημα εργολαβικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που με την βοήθεια ανώτερων συνήθως υπαλλήλων λυμαίνονται τα έργα οδοποιϊας και γενικότερα τα τεχνικά έργα στους Δήμους.
Με την στάση της η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά συγκαλύπτει το σκάνδαλο των έργων οδοποιϊας του 2008 που κατάγγειλε Επιτροπή από κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους. Ο Δήμαρχος αρνείται να δώσει στοιχεία ώστε να ερευνηθούν οι οδοστρώσεις της τελευταίας 6ετίας.

ΑΣΥΔΟΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ
Το πάρκο στην «Καραολή και Δημητρίου» στοίχισε περίπου 2.5 εκ ευρώ δηλαδή όσο στοιχίζουν στον εργολάβο για να χτίσει 30 περίπου διαμερίσματα των 100 τετρ.μ.!.. Πόσο στοίχισε η Πλατεία Βυζαντίου που παραδόθηκε πρόσφατα στον Δήμο; Δεν πρέπει να γίνει έρευνα γύρω από αυτά τα ζητήματα;
Που είναι η διαβούλευση και ο έγκαιρος προγραμματισμός από τον Δήμο για τα επόμενα δύο, τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια; Που είναι οι επιστημονικές ημερίδες, που είναι οι έρευνες και που είναι οι συζητήσεις με τις γειτονιές; Γιατί δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή δουλειά μέχρι σήμερα για τους νέους ελεύθερους χώρους της πόλης; Και τέλος ποια είναι η σχετική παρέμβαση της ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ή το ιδιαίτερο ελεγκτικό έργο από την ΣΤ.Β; Έτσι θα παρακινηθεί και θα εμπνευσθεί ο απλός πολίτης;
Κεντρικός στόχος ο δημοκρατικός προγραμματισμός για τους ελεύθερους χώρους της πόλης

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ο Βύρωνας έχει άμεση ανάγκη την δημιουργία ενός σύγχρονου και μεγάλου «Μεγάρου για τον Πολιτισμό» Έχει ανάγκη και από μικρά περιφερειακά στέκια. Η νεολαία έχει μεγάλες ανάγκες και πρέπει να τις εκφράσουμε.
Ποιοί είναι οι δικοί μας προγραμματικοί στόχοι για τον Πολιτισμό στην Πόλη;
Θα μείνουμε κύρια και μόνο στον Πολιτισμό κάθε Αύγουστο; Τα θερινά θέατρα ΔΕΝ θα ανακαινισθούν; Είναι εξέδρες και καθίσματα αυτά; Δεν θα γίνουν δενδροφυτεύσεις και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο; Οι ευθύνες είναι στον Δήμαρχο.
Ποια είναι η θέση μας για τα τεράστια ελλείμματα στις σημερινές δομές του πολιτισμού στον Βύρωνα;
Δεν θα ασκήσουμε καμιά κριτική εμείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια του πνευματικού κέντρου και Παλιού Δημαρχείου; Τι θα γίνει με την ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ της «Λουϊζα»; Δεν πρέπει να έχουμε μια σαφή γνώση του συνολικού οικονομικού πακέτου δαπανών, των θερινών εκδηλώσεων, των χορηγών, των δαπανών για διαφήμιση κλπ;
Δ. Σουλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: