Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Δ. Σ. Πρός το παρόν δεν θα σταθώ, ιδιαίτερα, στις αντιδεοντολογικές, κυρίως, διαδικασίες, οι οποίες σημάδεψαν τις λαθεμένες από πολλές απόψεις, προτάσεις του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» Κώστα Σταθόπουλου, τις σχετικές με το θέμα των πολιτικών συμμαχιών στο Δήμο Βύρωνα.

Διακρίνω ότι οι προτάσεις αυτές είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη Δημοτική Πρωτοβουλία, στη δύνη νέων συγκρούσεων και ενδεχομένως εσωτερικών αναμετρήσεων, καθώς με την διατύπωση τους φανερώθηκαν τόσο οι μεγάλες ιδεολογικές αντιφάσεις όσο και οι τεράστιες πολιτικές ανεπάρκειες και συγχύσεις που ενυπάρχουν στις γραμμές της Δημοτικής Πρωτοβουλίας.

Σταθόπουλος Ποια δεοντολογία επιβάλει να δημοσιοποιεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του Δήμου τις απόψεις του πρώτα σε «όργανα» και έπειτα στην κοινή γνώμη . Και τι σημαίνει δεοντολογία . Γνωρίζω μόνο τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ως πολιτική διαδικασία που εισήγαγε ο Λένιν στο Κόμμα των Μπολσεβίκων (ΚΚ) με τις θέσεις του Απρίλη του 1917 οι οποίες προετοίμασαν ιδεολογικά και πολιτικά την εργατική τάξη και την οδήγησαν στην Οκτωβριανή Επανάσταση . Μπορεί κανείς να αρνηθεί την μεγαλειώδη αυτή πολιτική πράξη του Λένιν . Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ένα απόλυτα στοιχισμένο και πειθαρχημένο κόμμα ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της μετατροπής της αστικής επανάστασης σε προλεταριακή . Το timing (ακριβής χρόνος) είναι βασική συνιστώσα της διαλεκτικής και ο Λένιν το κατανοούσε απόλυτα όταν έλεγε, στις 25 πρέπει να γίνει η εξέγερση στις 24 είναι νωρίς και στις 26 είναι αργά . (Μήπως θυμάστε πόσα χρόνια παρέμεινε ο Λένιν στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ρωσίας μαζί με πολιτικούς του αντιπάλους των οποίων τις θέσεις πάλευε σε όλα τα συνέδρια και ανοικτά στον τύπο . Τουλάχιστον για δεκαπέντε χρόνια .
Ποιος όμως μπορεί να υπερασπιστεί πραγματικά και όχι να δυσφημίσει τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό όταν αναφερθεί στα παραδείγματα του Υπαρκτού Σοσιαλισμού όπου μεταβλήθηκε σε « γραμμή από τα πάνω» και οδήγησε βαθμιαία στην απομάκρυνση από την υπόθεση του Σοσιαλισμού των πιο μαχητικών και δημιουργικών δυνάμεων που πάλευαν για τον επιστημονικό Σοσιαλισμό . Ποιος μπορεί να αποδεχθεί την καθαίρεση όλων τον Γ. Γραμματέων του ΚΚΕ στο όνομα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και την αποκήρυξη του Αρη Βελουχιώτη στο όνομα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Η ανάγκη για συμπαγείς στοιχισμένες και ομοιόμορφα ιδεολογικά και πολιτικά οργανωμένες οργανώσεις υπάρχει όταν το επιβάλει το επίπεδο της ταξικής πάλης . Όταν η ιδεολογική σου και πολιτική σου προσπάθεια βρίσκονται σε υποχώρηση καλύτερα είναι να εμβαθύνεις στις αδυναμίες σου και τις παραλείψεις σου για να αναδείξεις τα λάθη που σε οδήγησαν στην ήττα. Από αυτή την άποψη η εμμονή στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό είναι αντιδιαλεκτική και δυσφημιστική για αυτόν .
Εγώ ουδέποτε απαγόρευσα στον οποιονδήποτε, να καταθέτει τις απόψεις του οπουδήποτε και ουδέποτε θα δεχθώ να μου το επιβάλει αυτό ο οποιοσδήποτε .Δεν πιστεύω ότι τα ξέρω όλα ,θέλω όμως να τα ψάχνω όλα και ενδιαφέρουσες απόψεις υπάρχουν παντού .Χρέος μου είναι να τις προκαλώ για να μπορώ διαλεκτικά να ενσωματώνω τις αναγκαίες για την εμβάθυνση των θέσεών μου .
Η πρωτοβουλία μας στα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει συζητήσει τόσο πολύ που σιγά σιγά έμαθε να ανταλλάσει απόψεις και να συνθέτει θέσεις . Και ο διάλογός επί της πρότασης μου θα γίνει κόσμια και θα υλοποιήσουμε την πλειοψηφούσα απόφαση . Έτσι κάναμε και με την μετονομασία της πρωτοβουλίας μας όπου δεν επικράτησε η πρότασή μου .
Ιδεολογική αντίφαση πολιτική ανεπάρκεια και σύγχυση έχουν όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο αιώνας άλλαξε ,το όραμα του σοσιαλισμού πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή κρατώντας μόνο τα πολλά θετικά των πρώτων προσπαθειών και σταματώντας να πολιτεύονται με την πλάτη γυρισμένη στα προβλήματα και το μέτωπο στραμμένο στο παρελθόν και τα μεγαλεία της Εθνικής Αντίστασης . Το παρελθόν είναι ούριος άνεμος που μας ωθεί μπροστά όταν έχουμε στραμμένη την πλάτη μας στο παρελθόν .

Δ. Σ. Μια πρόταση έξω από αρχές! Όλοι σύμμαχοι και όλοι αντίπαλοι!

1. Ο πυρήνας της πρότασης του Κ.ΣΤ. αντιλαμβάνεται το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α) ως ένα πεδίο το οποίο «λικνίζεται» έξω και πάνω από τη κυρίαρχη ταξική και πολιτικοϊδεολογική αντίθεση της εποχής μας. Όλοι, εν δυνάμει, μπορεί να είναι σύμμαχοι και συνάμα αντίπαλοι!...Δεν υπάρχουν κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα με τα οποία η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ βρίσκεται σε ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΗ ρήξη. Τα πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια ισοπεδώνονται ή μάλλον στην λογική του Σταθόπουλου παύουν να υφίστανται! Όπως μπορεί να είναι εν δυνάμει σύμμαχος ο κ. Πάλμος, το ίδιο μπορεί να είναι και ο κ. Χαρδαλιάς!... Αυτά λέει, στην ουσία, με την πρότασή του ο Κώστας.

Σταθόπουλος Φυσικά και η ιστορία της διαλεκτικής και του ιστορικού υλισμού πολλές φορές επιβάλει να είμαστε όλοι σύμμαχοι και όλοι αντίπαλοι .
Μερικά παραδείγματα 1. Περί το 1890 ο Λένιν γράφει το πρώτο του βιβλίο για το αγροτικό ζήτημα της Ρωσίας εκθειάζοντας και χρησιμοποιώντας ως βάση τις απόψεις του Καουτσκι . Περί το 1914 γράφει το βιβλίο «Αποστάτης Καουτσκι» καταγγέλλοντας τον Κάουτσκι που ψήφισε τις πολεμικές δαπάνες στην Γερμανία κατά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου . .
2. Ο Μάο συμμαχεί με τους Εθνικιστές για να διώξει τους Ιάπωνες και στην συνέχεια πολεμάει τους εθνικιστές και παίρνει την εξουσία στην Κίνα.
3,Το 1942 Ο ΕΛΑΣ συμμαχεί με τους Άγγλους κατά των Γερμανών και στην συνέχεια το 1945 βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο εναντίων τους .
4. Το 1981 η Αριστερά στηρίζει την Αλλαγή του ΠΑΣΟΚ και το 1985 ανακαλύπτει την πραγματική Αλλαγή και από τότε θεωρεί το ΠΑΣΟΚ (και σωστά) παρτενερ του δικομματισμού .
5. Το 1990 Η Παράταξη του Νικολαίδη συμμαχεί με το ΠΑΣΟΚ και το ενιαίο ψηφοδέλτιο κερδίζει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο στο Βύρωνα . Ταυτόχρονα το ΚΚΕ θεωρεί εχθρική δύναμη το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύει ότι όταν επικεφαλής της συμμαχίας είναι μέλος του κόμματός τότε η συμμαχία με τον αντίπαλο είναι προοδευτική .
Η Πρότασή μου δεν διακατέχεται από « ηθικές αρχές» . Η πρότασή μου βασίζεται στην αταλάντευτη πεποίθησή μου ότι η πόλη μου έχει δυνάμεις που μπορούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των Δημοτών . Εγώ ξέρω ότι οι πιο δημιουργικές δυνάμεις βρίσκονται στην πρωτοβουλία μας. Γνωρίζω όμως ότι το σκηνικό είναι δυσμενές για εμάς και επιλέγω να δώσω την μάχη της αναβάθμισης του Δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να σταματήσει η φίμωση των δημοτών και να μπουν στο παιχνίδι της δημοτικής πολιτικής περισσότεροι δημότες . Για την πρωτοβουλία μας αυτή θα είναι μια άσκηση πολιτικής και δημοκρατίας .Το αίτημα για αναβάθμιση της πόλης, αποτελεί κατά την γνώμη μου ταξική θέση . Μπορεί από την διεκδίκηση ελεύθερων χώρων συμμετέχοντας ενεργά ο Δημότης να φτάσει μέχρι το αίτημα προοδευτικής κυβέρνησης που θα το επιβάλει . Όταν όμως έχει απεμπολήσει το δικαίωμά του στους ελεύθερους χώρους πώς θα κατανοήσει τα μεγάλα ζητήματα και την αναγκαιότητα κατάργησης του δικομματισμού .
Εγώ δεν είμαι Χριστιανός για να έχω ηθικές αρχές, αρχή μου έχω την διαλεκτική. Και φυσικά δεν βάζω στην ίδια θέση τον Πάλμο και τον Χαρδαλιά.
Ο Πάλμος χωρίς να το γνωρίζει προκαλεί τεράστιο κακό στην πόλη και την υπόθεση του Σοσιαλισμού . Ο Χαρδαλιάς χωρίς να το θέλει (επειδή είναι δύσκολος Αντίπαλος ) με ώθησε να υπερβώ τις κούφιες αγκιτάτσιες και να προσπαθήσω να βρω τρόπο ανατροπής του τρόπου διοίκησής του .

Δ. Σ. Ο υπαριθμόν 1 «Εχθρός του λαού»:
Το δημαρχοκεντρικό σύστημα και «ο Δήμαρχος – Αυτοκράτορας»!

2. Έτσι η «πρόταση για τις συμμαχίες» δεν βλέπει την Τ.Α ως συνέχεια, ως δομικό τμήμα του κοινωνικού συστήματος και ως εργαλείο στα χέρια των δυνάμεων του δικομματισμού και της νεοφιλελεύθερης βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής του, αλλά ως κάτι κοινωνικά, σχεδόν, ουδέτερο, ή μάλλον ξεχωριστό και «ανεξάρτητο», πάνω στο οποίο μπορεί να έχουν εφαρμογή οι κάθε είδους αταξικές κολοτούμπες, αρκεί, έναντι παντός τιμήματος που λέει ο λόγος, να πετύχει ο Κ.ΣΤ να εξουδετερώσει τον μέγιστο των εχθρών του λαού που είναι ο «Δήμαρχος Αυτοκράτορας» !...Αυτός είναι ο ύψιστος σκοπός και ο κύριος στόχος της πρότασης Σταθόπουλου. Το δημαρχοκεντρικό σύστημα είναι ο «μέγιστος εχθρός του λαού»!....

Σταθόπουλος Αταξικές κολοτούμπες κάνουν όσοι από την μία θεωρούν ότι η τοπική αυτοδικοίκηση
« είναι δομικό τμήμα του κοινωνικού συστήματος και ως εργαλείο στα χέρια
των δυνάμεων του δικομματισμού και της νεοφιλελεύθερης βαθιάς
αντιλαϊκής πολιτικής του» και απο την άλλη θεωρούν ότι οι δήμαρχοι της αριστέρας (ΚΚΕ κ.λ.π.) μπορούν επειδή είναι μέλη του κόμματος να μην γίνουν εργαλείο του δικομματισμού . Μα αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι αριστεροί και δεξιοί να γίνονται αυτοκράτορες . Δηλαδή ο Αριστεροί δεν γίνονται . ……
Μα φυσικά και αν κατανοείς όλα αυτά, θα ζητήσεις να σπάσει στην πράξη με κάθε τρόπο αυτό το δυσμενές περιβάλλον. Και δεν θα θέλεις να υπάρχει αυτοδυναμία στο Δημοτικό συμβούλιο . Τι θα δυσκολέψει τον Δικομματισμό ένας Δήμαρχος της Αριστεράς με είκοσι βουβούς που ψηφίζουν ότι πεί . Η ένας Δεξιός Δήμαρχος που δεν έχει αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δ. Σ. 3. Πώς θα το κάνει όμως αυτό; Όπως, ο ίδιος, είπε στην σχετική ραδιοφωνική εκπομπή «αυτό είναι πάρα πολύ απλό»!...Ο Κ.ΣΤ θα υψώσει την τρομερή αγιαστούρα της δημοκρατικής ηθικής πάνω από το κεφάλι του Δημάρχου, απαιτώντας την έμμεση αποκατάσταση της καταργημένης από τον δικομματισμό Απλής Αναλογικής και ο Χαρδαλιάς πικρά μετανοιωμένος και «περίτρομος», θα λυγίσει υπό το βάρος των αβάσταχτων αμαρτιών του και θα πέσει στα γόνατά του Κ.ΣΤ., αποκηρύσσοντας τα αντιδημοκρατικά εκλογικά συστήματα της Ν.Δ, τον νεοφιλελευθερισμό και το δημαρχοκεντρικό σύστημα!....

Σταθόπουλος Οσοι θεωρούν δημοκρατική αγιαστούρα τις προτάσεις για απλή αναλογική στο δημοτικό συμβούλιο αποδεικνύουν το δημοκρατικό έλλειμμα στην υπόθεση του Σοσιαλισμού .
Η Πρόταση που στριμώχνει τον Χαρδαλιά και τον αναγκάζει να πάρει θέση σχετικά με την κεφαλαιοποίηση όλων των πολιτικών παραγωγικών δυνάμεων της πόλης δεν αποτελεί δημοκρατική ηθική αλλά απαίτηση που εμπλουτίζει την άμεση συμμετοχή και δημοκρατία, άρει την δημοκρατική επίφαση του Χαρδαλιά και δυναμώνει την συμμετοχή στο κίνημα.

Δ. Σ. Η πρόταση Σταθόπουλου αποπροσανατολίζει το λαϊκό κίνημα

4. Στην «λογική» της πρότασης του Σταθόπουλου, πουθενά δεν θα βρούμε αναφορά στον νεοφιλελευθερισμό και στις αυτοδιοικητικές όσο και πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού, που τον υπηρετούν. Δεν τις οριοθετεί, αγνοεί και προσπερνά σιωπηλός το περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Δεν υπάρχουν ως μέτωπα πάλης στον δρόμο για την Αλλαγή. Για τούτο «η πρόταση περί συμμαχιών», δεν θέτει το ζήτημα της ενότητας δράσης, ειδικότερα των δημοτικών συμμαχιών, στα πλαίσια ενός διακηρυγμένου και συγκεκριμένου πολιτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την ανάπτυξης των λαϊκών αγώνων, για την ήττα και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των δυνάμεων που τις υπηρετούν αλλά ξεστρατίζοντας μας από τους βασικούς πολιτικούς στόχους και τους βασικούς πολιτικούς αντίπαλους, ο Κώστας μιλάει αόριστα για 10 βασικά ζητήματα του Βύρωνα και τελικά καταλήγει σε μια στρατηγική θολούρα όπου στην θέση τους υπάρχουν διάφορες ενδεείς και μπερδεμένες σκέψεις, μια καρικατούρα επιδιώξεων που αγγίζουν την αστειότητα και όπου τελικά τα δεινά των δημοτών και της πόλης συμπυκνώνονται και προσωποποιούνται στον Δήμαρχο- Τύραννο και την «αυτοκρατορική εξουσία του»!!... Σύμφωνα με τον Κ.ΣΤ η εξουσία αυτή υπηρετείται και στηρίζεται σε μια δημαρχιακή «πλειοψηφία αγέλης»…. Εάν συνεπώς εξουδετερώσουμε τον «Αυτοκράτορα - Δήμαρχο» μέσα από μια πρόταση συνεργασίας με τον κ. Χαρδαλιά, με την οποία θα εξουδετερώνουμε την «απόλυτη πλειοψηφία της αγέλης», τότε όλα τα ζητήματα του βυρωνιώτικου λαού θα έχουν λυθεί!...
Βαρύ πλήγμα στην σοβαρότητα και την αξιοπιστία της δημοτικής πρωτοβουλίας

Σταθόπουλος Ναι φυσικά υπάρχει σοβαρό πλήγμα μέσα στην πρωτοβουλία.
Οι «κουφοί» και οι «τυφλοί» μέσα στην πρωτοβουλία μας δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα. Διότι δεν επανέλαβα την αντίθεσή μου στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού και την αντιλαική πολιτική τους και υπάρχει ο κίνδυνος οι κουφοί και οι τυφλοί να μην ξέρουν που πάμε .
Επίσης οι κουφοί και οι τυφλοί που τα τελευταία χρόνια άκουσαν και είδαν πόσες φορές βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις (ελεύθεροι χώροι, μετρό, Δημοτικά τέλη ,Δημοτικοί Σταθμοί, κ.λ.π) ακόμα και με τον Δήμαρχο (αντιρατσιστικό φεστιβάλ, Δημοτική Επιχείρηση, Προεδρικό Διάταγμα για Υμηττό κατοικίες στο Σακέτα) συμμετείχαν μόνο αποτασσόμενοι τον νεοφιλελευθερισμό και τον δικομματισμό φτύνοντας σαράντα φορές τον κόρφο τους .
Οι κουφοί και οι τυφλοί όλη αυτή την εμπειρία δεν την επεξεργάζονται διαλεκτικά και δεν βλέπουν ότι καθημερινά κτίζονται οι συμμαχίες. Μόνο που δεν έχουν ιδεολογική καθαρότητα άλλα ο καθένας επιδιώκει κάτι διαφορετικό. Οι κουφοί και οι τυφλοί προσμένουν τις μεσσιανικές συμμαχίες «, στα πλαίσια
ενός διακηρυγμένου και συγκεκριμένου πολιτικού ριζοσπαστικού
προγράμματος για την ανάπτυξης των λαϊκών αγώνων, για την ήττα και την
ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των δυνάμεων που τις
υπηρετούν».

Δ. Σ. 5. Είναι φανερό ότι πρόταση του Κ.ΣΤ διακατέχεται από μια απόλυτη σύγχυση και συνιστά έναν απόλυτο αποπροσανατολισμό της πάλης του λαϊκού και προοδευτικού κινήματος ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και του δικομματισμού. Εκθέτει στα μάτια των δημοτών την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της Πρωτοβουλίας «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ».

6. Μέσα σε όλα αυτά έχει, επίσης, ενδιαφέρον να εξετάσουμε με ποιο ακριβώς τρόπο η «πρόταση συμμαχιών» εξειδικεύεται με μια ορισμένη αλληλουχία αλληλοσυγκρουόμενων ενεργειών και «αντιφατικών φαντασιώσεων». Σύμφωνα με τη σκέψη του Σταθόπουλου, ΠΡΩΤΑ θα κάνουμε την «πρόταση συνεργασίας» στις δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς δηλ. την παράταξη της «Αριστερής Παρέμβασης» και στην παράταξη του κ. Πάλμου και ΕΠΕΙΤΑ, αν και όταν η πρότασή μας αυτή απορριφθεί, τότε η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ θα κάνει πρόταση συνεργασίας στην παράταξη του κ. Χαρδαλιά, που στηρίζεται από την Ν.Δ και στην συνέχεια σ’αυτή του κ. Κόνσουλα, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ !....

Είναι δυνατόν να λέγονται και μάλιστα τόσο αβασάνιστα αυτά τα πράγματα;.. Και μόνο αυτή η ίδια η πρόταση, όπως περιγράφεται παραπάνω, αποτελεί βαρύ πλήγμα στην σοβαρότητα της πολιτικής σκέψης, δείχνει το μέγεθος της έλλειψης στοιχειωδών αρχών και εκθέτει την παράταξη στην γελοιοποίηση!

Το πρώτο πράγμα που θα προκύψει, ως ελάχιστη συνέπεια από αυτή την απερισκεψία, είναι η εκ προοιμίου απόρριψη οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας από τις άλλες παρατάξεις της Αριστεράς στον Δήμο. Γιατί; Διότι το πρώτο α π λ ό πράγμα που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι πώς θα ήταν δυνατό οι παρατάξεις αυτές να σταθούν θετικά απέναντι σε μια παράταξη, η οποία τους λέει ότι αν πείτε όχι στην συμμαχία μαζί μου, την άλλη μέρα εγώ τα ακυρώνω όλα και πηγαίνω π.χ για συνεργασία με την παράταξη της Ν.Δ; Μια τέτοια ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ έχει στα μάτια οιουδήποτε κάποια συνέπεια ή κάποια αξιοπιστία;

Σταθόπουλος Για τα περί «αποπροσανατολισμού του λαϊκού κινήματος» τα αφήνω στο λαϊκό δικαστήριο που θα με δικάσει και το οποίο φαντάζομαι θα με «γελοιοποιήσει» αρκετά .
Η πρότασή μου πρέπει να γίνει πρώτα στις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις διότι κατά τεκμήριο αυτές
κατανοούν την αναγκαιότητα να αλλάξει το δημοτικό σκηνικό . Στην διαλεκτική το τεκμήριο ορίζεται πάνω στην ιστορία και είναι γνωστό ότι η αριστερά έχει δώσει μεγάλους αγώνες στην τοπική αυτοδιοίκηση . Και φυσικά θεωρώ πιο σωστό να συμμαχήσουμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αριστεράς . Και το πρόγραμμα θα είναι πιο προωθημένο και η διάρκειά της πολύ μεγαλύτερη . Το αν θα συμμαχήσουμε αφορά το τι θα πούμε και αν θα συμφωνήσουμε Δημόσια. Ας βγουν οι άλλες παρατάξεις της αριστεράς και ας πουν ότι δεν συμφωνούμε να συμμαχήσουμε με την ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ όχι γιατί δεν βρήκαμε κοινό πρόγραμμα αλλά διότι αν δεν συμμαχήσουμε μαζί η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ θα απευθυνθεί και στις άλλες παρατάξεις. Ας κρίνει ο Λαός του Βύρωνα όλους μας . Και τις απατημένες παρθένες και τις προτάσεις μας για συμμαχία .
Όμως η υποχρέωση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά όλες τις δημοτικές παρατάξεις . Και φυσικά θα το συζητήσουμε με όλες και θα επιδιώξουμε να την προωθήσουμε μέσα από συμμαχίες .
Κάποιος με ρώτησε αν θα συμμαχούσα και με τον ΛΑΟΣ .Η απάντηση είναι απλή αν δεν μπορώ να βρώ τίποτα κοινό να συμμαχήσω με όλες τις άλλες παρατάξεις τότε θα πρέπει να συμμαχήσω με το ΛΑΟΣ για να το αποτρέψω να διοικήσει αργότερα αυτοδύναμο τον Δήμο .

Δημήτρη τα υπόλοιπα θα τα διαβάσω σιγά σιγά για να με πάρει ο ύπνος καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: